navyamphs Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Bildiğin başka yol varsa söyle bizde öğrenelim. Sivil toplum kuruluşları hangileriymiş, bide onları söyle. İşçisine 300 milyon maaşı reva görürken 300 milyarlık mercedese binen sendikacılar mı yoksa insan hakları kisvesi altında eşkıyayla çay içenler mi ?[signature][hline] Türk Oğuz Beğleri budun eşidin! Üze tenri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun, ilinin torunun kem atatı? Udçı Türk budun ertez okun! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eamer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Bakin size göre başarisizliklari fazla olabilir buna bir lafim olmaz zaten.Strateji hatasida olabilir,kazandiği savaşlarida yardimla kazanmiş olabilir.Ben zaten önceki attiğim mesajda belirtmişim fikirlerini sevmem diye. Benim takildiğim nokta çerkez ethem yerine inönüye hain denmesidir.Çerkez Ethem için ne demiş mustafa kemal bunu tartişin.Araştirmaysa önce nutuk'a bakarim ben. Daha güvenilir bi kaynak varsa mustafa kemalin anilarindan söyleyin bakalim.[signature][hline]KEK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2005 Atatürk'ün hain dediğin üstü kapalı ve sonra açık işaretlerle Çerkez Ethemdir. İnönü'nün Çerkez Ethemi yoketme tutkusu olabilir, fakat Ethem de sütten çıkmış ak kaşık değildir, düzenli ordu fikrine başkaldırdığı ve "Ben onlara katılacağıma onlar bana katılsın" gibi bir düşünce güttüğü alenidir. Nutukta da buralar böyle geçer. Bu durumda hain Ethemdir. İnönünün kendi çıkarlarını ön planda tutarak hareket etmesi onu hain yapmaz. Ha İnönü nasıl bir heriftir, pisliğin teki mi kahraman mı tartışılır. Ama Kazım Karabekir'in torununu da tanıdım, o çevrede bulunmuş ailelerin de belgelerini, bilgelerini gördüm. Bu konuyla ilgili kitapları da gördüm. Özellikle Kazım Karabekir'in İnönü'ye karşı hiç itimadı yok. Kendisi Atatürkle kimi konularda çelişiyormuş, çekişiyormuş ama asla İnönü gibi yüzüne gülüp arkasından bağırıp çağırmadım demiş. Günahı kadar sevmezmiş İnönü'yü, düşüncelerini de inanılır bulmazmış. İnönü zamanında bir çok şeyin değiştirildiği, hatta seçim sonuçlarıyla oynanıp CHPnin tepkilere rağmen iktidarda tutulduğu da bilinen gerçekler. İnönü'nün kontrol tutkusuyla her şeyi nasıl devlete bağlamaya çalıştığı, "kendine has" devletçilik anlayışı da ortada. Bazı spekülasyonlara göre sırf İnönü'ye kalsaydı, Almanların yanında savaşa girecekmişiz. Ama diğer baskılar sonucunda inönü çıkarına uygun bir şekilde "tarafsız" kalmış. Sonradan bu konuyla ilgili her şey imha edilmiş. Ders kitaplarına bağlı kalmayın tarih söz konusu iken. Hiç kimsenin de sütten çıkmış ak kaşık olmadığını ve tarihin hep amaçlara alet edilecek şekilde saptırıldığını da unutmayın.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 inönüyü hiç sevmem ama çerkez ethem de sütten çıkmış ak kaşık değildir :) evet çerkez ethem daha iyi bir lider daha akıllı filan ama sivri bir insan okuduğum kadarı ile. sen yeni bir devlet kurarken biri öyle saçmalarsa sen de "kızarsın" :)[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki: yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pirvan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2005 DP iktidarından beri, toplum içindeki yerini korumak için bu parti ve yandaşları İnönü'yü karamalama kampanyasına girişmiştir. Arkasından birtakım yeni gruplar da Atatürk ten sonra Türkiye siyasi tarihinin 2. adamı olmasını hazmetmek istememiş, ölmüş İnönü'ye çullanmayı kendilerine görev edinmişlerdir. İşte bu nesiller de bu yalanlarla büyümektedir. Neyse sözü fazla uzatmayacağım. Alan yetkilisi kardeşimizin c/p nin ve floodun köküne inmiş olması zaten beni bu alandan da soğuttu.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish MannerDefence Officer I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar