Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mısır'a gidiyorum

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Rica ederim.
nefertiti demek istiyorsun sanırım.
Mısır milli müzesinde ona ait bir şey görmedim ama ben görmemiş olabilirim. Çünkü bir çok yerde Nefertitinin dillere destan güzelliği anlatılıyor. Söylediğin detayı bilmiyorum.Ama bu sıralar birkaç kez gidip geleceğim. Sorar ve öğrenir, burada paylaşırım.
Mesaj tarihi:
yok nefertiti başka benim bahsettiğim nefertari 2. Ramses'in eşi..çok büyük bir aşk yaşamışlar,ramses üzerinde çok büyük etkisi olan bir hatun hatta şehri ramses yaptırıyor karısına.
Hatta tarihte ilk kez alyans takan kadın nefertaridir. O da belki duymuşsunuzdur kalbe giden damar direk sol eldeki o ikinci parmağa mı ne bağlanıyormuş. Bu mısırlılar da o ara anatomiyle bayağı iç ice tabi çözmüşler olayı=)
http://tr.wikipedia.org/wiki/Nefertari
Mesaj tarihi:
valla birkaç sitedem de baktım şimdi oralarda da öyle açıklama yapmışlar, bilemiyorum neden öyle diyorlar...direk kalbe uzanan diye geçiyor. bir doktora sormak lazım=)
Mesaj tarihi:
said:
Vena Amoris: Eski Romalılar, aşk damarı anlamına gelen “vena amoris”in diye bilinen bir damardan bahseder ve bu damar sol elin dördüncü parmağından kalbe gider. Genel olarak 4. parmak tercihinin başlangıç noktası kabul edilir bu inanç.
  • Yeni Oluştur...