Lombardi Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 OpenLayers yardımı ile GeoJSON datayı haritada göstermek istiyorum.Fakat bir problemim var.MongoDB'de datayı sorgulayamıyorum Örnek olarak; { "type": "FeatureCollection", "features": [ { "type": "Feature", "properties": { "name":"Lake Burdur" }, "geometry": { "type": "Point", coordinates: [ 29.840240478515625, 37.552743280459694 ] } } ] } Mesela db..find() sorgusu ile "name" üzerinden arama yapmak istiyorum. Gidisatim yanlıs mı veya datayı yanlıs mı store etmisim ? Tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2014 .find(...); ... yerine ne yazdigin zaman sorun cikti, sorgunun tamamini yazarmisin? Edit: Data structure da sorun var gibi, { } her bir mongo document i temsil etsin, type FeatureCollection anlamsiz olur burda. Document olarak koydugun collection zaten FeatureCollection. features array ine gerek yok, query ettigin zaman mongo nun sana donecegi json format GeoJSON encoding de gelecek, ordaki cevap da; { "type": "Feature", "geometry": { "type":"Point", "coordinates": [x,y] }, "properties": { "name":"Lake Burdur" } } Mongodb de collection altinda durmasi gereken data structure bu sekilde olmali. Query ederken de .find({'properties.name': 'Lake Burdur'}) demen bu durum da yeterli olmali. Single/double quote lar kullandigin client a gore degisebilir, ona gore duzeltirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Gladmir said: .find(...); ... yerine ne yazdigin zaman sorun cikti, sorgunun tamamini yazarmisin? Edit: Data structure da sorun var gibi, { } her bir mongo document i temsil etsin, type FeatureCollection anlamsiz olur burda. Document olarak koydugun collection zaten FeatureCollection. features array ine gerek yok, query ettigin zaman mongo nun sana donecegi json format GeoJSON encoding de gelecek, ordaki cevap da; { "type": "Feature", "geometry": { "type":"Point", "coordinates": [x,y] }, "properties": { "name":"Lake Burdur" } } Mongodb de collection altinda durmasi gereken data structure bu sekilde olmali. Query ederken de .find({'properties.name': 'Lake Burdur'}) demen bu durum da yeterli olmali. Single/double quote lar kullandigin client a gore degisebilir, ona gore duzeltirsin. Supersin,o kadar iyi anlattin ki.Tesekkur ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2014 Hey gidi bitirme projemde Mongo DB kullanmıştım. Mongo Vue adlı bir program var, sorgudan import/export'a kadar işleri kolaylaştırıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 30, 2014 Tekrardan merhabalar, Cok onemli bir soru soracagım, bu sorunun cevabını bir turlu bulamadım, $elemMatch ile yapmayı denedim basarılı olamadım, Bunu yapabilirsem proje buyuk bir olcude bitecek Simdi elimde soyle bir data var {"items":[ { "lang":"tl", "retweetCount":0, "generator":{"link":"http://foursquare.com","name":"foursquare"}, "geometry":{"type":"Point",coordinates:[9.13699245,45.46562195]}, "text":"I'm at Tuttocialde (Milano) http://t.co/Q7JRLfDSDg", "favoritesCount":0.... }, {"lang":"ul", "retweetCount":12, "generator":{"link":"h..... items array'inin icinde bir cok "lang" ile baslayan bigdatalar var.Benim yapmak istedigim "items" arrayinin icindeki elemanlar icinde search yapmak. Mesela "lang"="tl" search u yapmak istiyorum.Fakat bunu bir turlu yapamadım.Yaptıgım sorgu hepsini cagırıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 http://stackoverflow.com/questions/2138454/filtering-embedded-documents-in-mongodb TL;DR Document Based Store lar da, embedded document i uzerinden query yapsan da her zaman parent document donulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 Gladmir said: http://stackoverflow.com/questions/2138454/filtering-embedded-documents-in-mongodb TL;DR Document Based Store lar da, embedded document i uzerinden query yapsan da her zaman parent document donulur. Bunu demeseydin keske :( Data yapisini mi degistirecegim simdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 İşi önce tasarlasan sonra bunlara taşısan? Mesela RDBMS'te tasarla, MySQL gibi. Hatta SQLite bile olur. Sonrasında mongo'da kurgulasan? Olmuyor mu? Niye olmuyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lombardi Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2014 riglous said: İşi önce tasarlasan sonra bunlara taşısan? Mesela RDBMS'te tasarla, MySQL gibi. Hatta SQLite bile olur. Sonrasında mongo'da kurgulasan? Olmuyor mu? Niye olmuyor? Elimde olan data "Big-Data". Yani table a yerlestirecegin verilerin belirli kolanları yok. Kimisinin 10, kimisinin 30 tane fieldi var.Bunun en iyi MongoDB de yapabilirsin.Kural yok kısacası.Kabak gibi veri var elimde. Dedigin gibi olması cok zor :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Eylül 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2014 Her Nosql kullananin basina gelen durum bu. Embedded vs. Related Document. Ayri collection a alip onun uzerinden referans verecek sekilde data structure i ini degistirmen gerekiyor. @FoodForThought, map/reduce e bakabilirsin birde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 4, 2014 Senin data'na big data demenin sebebi unstructured olması. Başka nedeni var mı? Boyut veya oluşma hızı da var mı resmin içinde? Söylediğin unstructured değil pek. JSON'la geliyor, farklı bir yapısı var sadece. Kolonlara koyma da transactional yapı gibi aşağıya doğru tutarsın. Sıkıntı şurada, daha kullanmaya çalıştığın sistemi pek bilmiyorsun; üzerine kod yazıyorsun yaldır yaldır. Koskoca db modelleme diye alan var; insanlar oturup bu verinin nasıl konumlandırılması gerektiğini düşünüyorlar falan. Gel sen ilk önce rahat düşünebildiğin relational yapıda düşün bunu. Ondan sonra big data için modellersin. Sonrasında da düzgün şekilde çalışır kodun. Yalan o işler, big data falan... Param yok demiyo da millet.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar