Gwindon Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 ya şimdi ben bişeyi merak ediyorum millet bırakıyo swg yi gidiyo ya coh everquest 2 ye felan hangisi daha iyi????[signature][hline]Vazivazi bir ayıydı Vazivazi çok dayıydı Ve bu yüzden Vazivazi dayak yedi..... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orcun_okm Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 saçma.... insanın kendi zewkine göre değişir...[signature][hline]SWG: <> Eclipse ------------------------------------- EQ2: <> Runnyeye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 orcuna katılıyorum. swg den coh a veya eq2 ye gidip hiç sevmeyip swg ye geri dönenlerde var. ben swg oynarken daha coh ada başlamıştım. swg ile coh arasındaki en büyük fark coh un oyuncuları birarada tutmaya zorlaması. sololamak genelde zor ve grup halinde çok daha fazla eğleniyorsunuz. karakter sınıflarıda oldukça dengeli. kimse "aha işte en iyi şey budur çullanın" diyemiyor. ikinci farkta skill gelişiminde. swg de herhangi bir meslekte master olduğun zaman diğer masterlardan farkın olmuyor buda oyunda taktikten daha çok zırhına/yemepine/buffına göre bi gü. dengesi oluşturuyor. coh ta ise karakter gelişimi daha kişiye bağlı olduğu için aynı skilleri seçmiş oyuncular arsında bile oldukça büyük farklar (bu fark güç farkı değil yanlız dediğim gibi hepsi çok dengeli) oluşabiliyor. oyunu benim için keyifli kılan başka bi durumda bu. ve yine özellikle swgden tanıdıklarla konuştuğumda (en son sigridle konuştum cohta.) swg nin artık bir iş gibi olduğunu ve kendisi için çok rutin geçtiğini söyledi. bunlar benim izlenimlerim. orcuna tekrar katışdığımı söylüyorum bazıları swg deki skillerin aynı olması ve itemlerin fark yaratmasını sever diğerleride farkı oyuncuların kendisinin yaratması gerektiğini düşünür. kişisel fikrim (eq2 oynamadım) hakaten multiplayer oyun zevki almak istiyosanız coh a gelin derim. mmorpg olarak karşılaştırmaz isek swg çok daha iyi bi oyun. aslında daha çok fazla ley var bu oyunlar arsında konuşulucak yer yetmez burda kafanızıda ağrıtmayım :D[signature][hline]msn adresim hacklendi yeni hesap [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Aralık 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2004 Bu başlığa yazmdan geçemeyecegim. Aralarındaki en belirgin fark; SWG daha DERİN bir oyun. Çok daha büyük kalabalık ve karmaşık. Diğer farkları maddeleyeyim: 1. SWG'nin Dayandığı öykü daha oturmuş ama oyuna pek yansıtılamamış. Role play'e izin veren bir yapısı var. CoH comic book tarzı ama çok hafif bir öykü üzerine oturuyor. RP pek de mümkün değil. Yani işin öykü kısmında SWG açık ara önde. 2. Oyun alanı SWG'de daha büyük. Coh 1 tek kentte geçiyor. 3. SWG'de craft ve PvP var birbirinden farklı iki yön seçebiliyor oyuncu. CoH'da herkes iyi hatta daha ötesi herkes KAHRAMAN. 4. SWG'de master olana kadar mesleğinizin hakkını veremiyorsunuz. CoH'da mesleğinizi seçtiğiniz anda bile sizinle ayni level oyunculara faydanız dokumaya başlıyor. 5. Tunch da belirtmiş. CoH'da skill opsiyonları inanılmaz esnek. kimse kimseye benzemiyor. Bire bir ayni yapsanız bile oyun tarzı zaten yeterince fark sağlıyor. 2.6x10^24 (veya 2.4x10^26 idi tam anımsayamadım) farklı olasılık var hero'lar da, aynisini bulmak zor elbette. Ve emin olun hiçbiri gereksiz değil. SWG'de bu esneklik yok. Force ile arttı ama hala açık ara geride. 6. SWG'de ticaret sistemi, vendorlar bazaar v.s. çok gelişmiş oyuncular arasında ticari etkileşim kurulmuş. CoH'da ticaret yok bile denebilir. 7. SWG'de skiller için ayni sıkıcı işi sürekli tekrarlamaya zorlanıyorsunuz. CoH'da grind mantığına izin verilmiyor. Sürekli güzel zaman geçirirken bir yandan gelişiyorsunuz. 8. SWG'de gelişim çok yavaş. Yenilikler duyurulduktan ÇOK SONRA geliyor. Sanırım bu Soe sebepli olmaktan çok oyunun derin ve karmaşık olmasından kaynaklanıyor. CoH sürekli gelişiyor ve gelişim çok hızlı. Oyunun basit yapısı sanırım buna izin veriyor. 9. CoH solo oynanmaya pek müsait değil. Solo buildler elbette mevcut ama oyunun genelinde birileri ile birlikte olmak durumundasınız. TAKIM ruhunu çok iyi yaşıyorsunuz. 6 kişilik takımda işi ne olursa olsun İŞİNİ İYİ YAPAN hero kendini gösteriyor, ve saygı kazanıyor. 10. House-Base gibi çok keyifli özellkiler CoH'da yok. Ben evimin dekoru ile uğraşmaktan çok zevk aldım SWG'de. İleride headquarter gibi bişeyler bekleniyor CoH'da da ama şu anda yok, sürekli sokaklardasınız. 11. CoH'un en sevdiğim özelliklerinden birisi Power Slotlama. Şöyle özetliyim. Bazı levellarda yeni power almıyor mevcut powerlarınıza boş enhancement slotları açıyorsunuz. Daha sonra satın aldığınız veya loot olarak kazandığınız çeşitli enhancementler ile dolduruyorsunuz. örnek vereyim, ayni power diyelim accuracy, dmg, knockback ve def. debuff slotlanabiliyor. Eğer full (6 slot) dmg slotlarsanız base dmg 3 katına çıkar (vaow!) veya accuracy knockback ve debuff slotlarsanız, bu atak ıskalamaz ve yere düşürür, kalktığı zaman ise zayıf kalkar. Ama slot da öyle çok bol değil herşeyi slotlayamıyorsunuz. Çok uzatmayayım. power çeşitliği yanında slotlama ile kendi ihtiyacınıza göre çok esnek gelişim mümkün. 12. CoH'da oyunu öğrenme oyuna alışma süresi çok daha kısa. (SWG daha derin demiştim di mi?) SONUÇ: Ben her iki oyundan da çok keyif aldım. SWG Ultima Online'dan sonra (osi berbat etti canım oyunu) karşılaştığım ilk devasa online oyundu, büyülendim. Zaten bir star wars fan'ı olarak unutulmaz zaman geçirdim. Ancak en görkemli aksiyonda bile (D.W. Bunker mesela) adrenalin boşalmadı kanıma. Biraz heyecan eksiği vardı sanki. Bir de bir süre sonra iş gibi oldu. Kalk git harvesterları dolaş aman parası yemeği bitmesin. haydi avlanalım. kalk buff bul sıraya gir.öl git bidaha sıraya gir. dolmuş bekle... neyse kötülemek istemem çok sevdiğim bir oyun SWG. Ama kabul etnek lazım ki pek de EĞLENCELİ DEĞİL. Coh swg yanında inanılmaz küçük ve basit bir oyun ama çok eğlenceli. Çok heycanlı. Gerilimi, korkuyu, takım ruhunu sonuna kadar yaşatıyor. Etrafınızdaki hero'lara güvenmek zorundasınız. İlerledikçe muazzam atmosferler ve çok zekic tasarlanmış mob grupları sunuyor. Belli bir sırada ayni tuşlara basarak savaşmak sö konusu değil. iki oyunu karşılaştırmak bi bakıma simcity 3000 ile wormsu (veya lemmings'i) karşılaştırmak gibi aslında. Biri beni durdursun daha da yazmak istiyorum :))[signature][hline]COH: AdaSu Science Balster AR/Elec.Manup. L40 Usta Science Scraper Dark Melee/Regen L31 TRT 3 Natural Tanker invul/Mace L12 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Aralık 10, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 10, 2004 beni otobüsün gelme saati durdurmuştu walla :D[signature][hline]msn adresim hacklendi yeni hesap [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 hmm middle earth online nasıl olacak acabaaaaa??[signature][hline]Shewky Goldbreaker Eclipse - Zabrak Doctor 4444(yarı master) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
orcun_okm Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2005 sus llean :)[signature][hline]SWG: <> Eclipse ------------------------------------- EQ2: <> Runnyeye Cem_Jedi, 20 Aralık 2004 19:03 tarihinde demiş ki: beni kızdırmayın siteyi hackletirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gwindon Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2005 gel bize öle söle bakemm :D:D[signature][hline]Shewky Goldbreaker Eclipse - Zabrak Doctor 4444(yarı master) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar