Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mysql ve Mssql ile bir arada çalışmak

Pluton

Öne çıkan mesajlar

Merhaba, bu aralar çok soru sordum =) Gerek çok fazla çalışmanın yorgunluğu, gerekse bazı şeylerden emin olamamdan dolayı sizlere bir fikir danışmak istedim.

Şimdi 2 adet büyük veritabanında çalışıyorum. Olayın özeti kısaca şudur;

Websunucusu Mysql kullanıyor. (Kısaca mysql diye bahsedeceğim)
Oyun sunucusu Mssql kullanıyor. (Kısaca mssql diye bahsedeceğim)

Önceden Websunucusundan Mssql'e bağlanıp hertürlü işlemi yapıyordum ancak bazı güvenlik açıkları ve yediğimiz darbelerden dolayı web sunucusu ile oyun sunucusunun arasındaki bağlantıyı kestim.

Şuanda Mssql'e direk olarak bir ulaşım yok. Sadece oyun içindeki aktivitelerden gelen update, insert v.b işlemleri yapılıyor.

Ancak Mssql, Mysql sunucusuna bağlanıp her işlemi yapmakda özgür. Bende hızlıca sistemi değiştirip Mysql'in işine yarayacak işlemleri Mssql'de ki bir tabloya yazıp 5-10sn aralıklarla Mysql sunucusunu update ediyorum. Bu bana açıkcası çok saçma geliyor.

Şimdi benim size sorum şu;

Mssql'den Mysql'e bağlantıyı nasıl sağlamalıyım. Aklımna birkaç yöntem geliyor. Sizce hangisi daha mantıklı ve sağlıklı olur ?

1-) Şimdiki şekilde Mssql'de update edildikçe Temp bir tabloya yazıp belirli aralıklarla Mysql tablosunu güncelletmek. (Ki bazı noktalarda ciddi sorunlar çıkarıyor)
2-) Mssql'e bir CLR prodesür yazarak Mysql sunucusuna bir PHP dosyasına POST gönderek veriyi anlık olarak Mysql'e post etmek. (Saniyede yapılan sorgu sayısı ortalama 400 civarında)
3-) Mssql'den Mysql'e triggerları kullanarak direkt olarak anlık verileri güncellettirmek. (Şuradaki http://dbperf.wordpress.com/2010/07/22/link-mysql-to-ms-sql-server2008/ olayı kullanarak Mysql'e bağlanıp işlem yaptırabiliyormuşuz ama denemedim) -En mantıklı gelende bu

Yada sizin önerebileceğiniz bir yol var mıdır ?
Sosyal ağlarda paylaş

Mssql -> Mysql yapmak çok efektif bir çözüm olmayacaktır.

mssql'i başka bir sunucuya mirror yapabilirsin
http://www.cozumpark.com/blogs/sql/archive/2011/02/20/sql-server-2008-r2-ile-database-mirroring-bolum-1.aspx

Fakat sn 400 sorgu olan bir veritabanı için daha uygun çözüm aşağıdaki olacaktır.

Diğer bir seçenek webservisler yaz (oyun sunucusunda koşacak). servis üstünden gerekli verileri çekersin. direk mssql'e bağlanmaktan daha güvenli olacaktır. gerekli limitlemeleri yapabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

Tcpip'in dediği gibi aslında direk verileri bulk olarak taşıman gerekmiyorsa web service kullanıp ihtiyacın olanı çekmek daha makul bi çözüm ancak taşıycam diyorsan benim tavsiyem ETL'dir abicim. Sql Server ile zaten free bi şekilde geliyo BI toolları.
ETL ile çok rahat tut çek şeklinde bi akış oluşturup sonra onu bi job'a bağlayabilirsin.
Ben zaman aralığını görmemiştim direk web service takıl en temiz hali olur. Bir diğer yöntem xml paketleri halinde databasei yollamak olabilir ama pek güvenli bişi değil o.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...