Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ram takıcam ama bir şeyi bilmiyorum yardım...

YETER

Öne çıkan mesajlar

Anakartım ddr400 bir anakart üstünde eskiden 2 tane 256mb'lık 266mhz ram vardı fakat biosdan amd 1.47 üzerinde çalışmıyordu bundan dolayı 1 tane 256 mb ddr400 333mhz ram aldım diğerlerini çıkarttım şu an 1.83 çalıştırabilmekteyim işlemciyi biosda fakat sorum şu.
Çıkardığım ramleride kullanabilirmiyim ???
3 slot var 1 tanesinde dediğim 256 takılı diğer 2 sinede eski 256 mb'lıkları takabilirmiyim veya bir sorun olurmu bu konuda biraz cahilim...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bayat, 04 Ocak 2005 19:11 tarihinde demiş ki:
Teknik olarak kullanirsin, ama butun sistemin en dusuk hizli RAM'in hizinda calisir, onun icin mantikli olmaz.

Yani takıp 768 ram olarak kullanabilirim ama o zaman pc2100 olan yani 266 mhz olarak calısır makına o yüzden 1.47 kullanırım 1.83 e çıkaramam işlemci hızını dimi doğrumu anlamışım??
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Math-, 05 Ocak 2005 19:48 tarihinde demiş ki:
kullanabilirsin ama kullanmamak daha mantikli, yukarida arkadaslar da belirtmis zaten verim alamazsin. onun icin kullanma derim ben..

ya bende yazdımki verima bakmayın ben denedim olmadı nasıl yapıcam diyorum diğer kalan 2 slotada 2 tane 256 mb 266 mhz ramleri taktım anakart 333 mhz üstündede bi tane zaten 333 mhz ram var nası takıcam nası calıstırcam???
Sosyal ağlarda paylaş

Denedim hepsini takınca doğal olarak makina açılmıyor ve biosda ram olarak saçma bir sayı yazıyor 528 gibi ama ram mhz sini auto'dan 266 ya ayarlayınca çakıştı 768 ram olarak göründü flm windows açıldı güzeldi yani ama sonra daha kötü bişi oldu makina kendi kendine res attı 1-2 saat sonra ve masmavi bir ekran çıktı karşıma makina açılmadı 2 eski rami söküp mhz yi tekrar ayarlayınca açıldı makina neden böyle oldu bunu çözebilirmiyiz??
+ eski ramleri söktünden sonra mhzyi tekrar ayarlamasam olduğu gibi bıraksam açılırmıydı makina??
yani tam olarak cpu fsb yok frequency flm bu ayarları bilmiyorum ddr400 anakart var amd2500+ işlemci yani ben 3 ramide takmak istiyorum işlemci hızı yada ram mhz önemsemiyorum 768 ram olsun yeter.
yardım lütfen çok karışık bir problem benim için halledelim şunu...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...