4dv3nt Mesaj tarihi: Haziran 16, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 16, 2014 Selam Bizim iş yerine stok programı yazmak istiyorum. Biraz access öğrendim birazda excel bilgim var ama fifo metodunu nasıl uygulayacağımı pek bilmiyorum galiba visual basic öğrenmem gerekiyo. ##Program hakkında biraz bilgi vereyim. Şimdi bizim tükkanda 3 çeşit makina üretiliyor. Her makina belirli parçalardan oluşuyo (Vida, somun, direnç, fan vs.) ve bazı parçalar ortak, bazı parçalardan bir makina daha fazla kullanırken diğeri daha az veya hiç kullanmayabiliyo yani kısacası makinaların imalat listeleri var ve satış yaptığımda bu imalat listelerinde bulunan bileşenleri tek tek database'e gidip düşürmesi gerekiyo, makina başına ne kadar kullanılıyosa. Birde makinalarda kullanılan bileşenlerin girişi var sisteme. Atıyorum 10.10.2013 te 500 adet 10 liradan x fanı aldım. Sonra 11.11.2013 te 200 adet 12 liradan x fanı aldım. 12.12.2013te bir makina satıldı ve 100 fan kullanıldı. Dolayısıyla envanterde 400 adet 10 liralık ve 200 adet 12 liralık fan kalıyor. Programda olması gerekenler: Mevcut stok durumu --> -hangi bileşenden kaç adet kaldığını ve stok maliyetini göstericek ve yanındaki satırda bir indikatör olacak örneğin belirli bir stok limitinin altına geldiğinde kırmızı renk, stok aradeğer bi limitteyse sarı, stok miktarı yeteri kadar varsa yeşil olacak ki satın almaya giden adam rahatlıkla ne eksik görsün Bileşen giriş formu --> -bileşenin adı search boxtan çağrılacak ki yanlış bileşen girmesin çalışan, -search kısmına girdiği birkaç harften sonra liste daralınca bileşen seçilecek -faturadan tarih, birim fiyat ve alınan ürün miktarı girilecek ve gönder tuşuna tıklayacağız ve bu bilgi atıyorum xfanı alıyosak oraya gönderilecek ve xfanı envanter sayfası otomatik update edilecek ve mevcut stok durumunuda otomatik update edicek -aynı zamanda giriş formunun altında giriş logunu tutabilirsek yanlış giriş olursa sonradan düzeltebilelim ve ne yaptığımızı görelim Satış formu --> -Makina satış tarihi, makinanın tipi çalışan tarafından girilecek ve gönder tuşuna basılacak. Program o makina tipinin imalat listesinden tek tek çıkış yapacak (örneğin xfanı A tipi makinada makina başına 5 adet kullanılıyosa ve 1 makina satıldıysa 5 adet xfanı xfanının bulunduğu databaseden düşürülecek ama fifo yöntemine göre ve sonra diğer tüm bileşenler için tek tek program otomatik yapacak "Makinada yaklaşık 600 çeşit bileşen bulunmakta ve şu an bunların hepsini elle giriyorum-çıkıyorum:(" -satışların logları tutulacak ki yanlış yapıldıysa düzeltilsin -birde bişey daha sorucam burda mesela yanlışlıkla yanlış tip makina seçtik ve göndere bastık sonra düzeltme işini nasıl yapabiliriz ctrl-z gibi bir durum geçerli olmayacak sanırsam. -ve program bütün databaseleri otomatik update edicek ve mevcut durumuda update edicek ve stokta ne kadar malımız var rahatlıkta takip edebileceğiz. ## şimdi bu işlerden anlayan birileri var mıdır bu alanda sıkışırsam yardım edebilir misiniz? Yardımlarınızı yol su elektrik olarak size geri dönecektir içkidir yemektir bişi ayarlarız:). iş yerinde 3 kişi çalıştığından insanlardan yükü almam gerekiyo ben de şirketi uzaktan takip etmek istiyorum ki başka bir yerde çalışırken şirketi uzaktan kontrol edebileyim. Yardımları dokunsun dokunmasın üşenmeyip bu kadar yazıyı okuyanlara teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar