Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows problemleri, yedekleme, kurulum...Ortak dosya yönetimi.

pulkas

Öne çıkan mesajlar

Ayıptır ama soracam şimdi.

Ofiste kendi bilgisayarım hariç herkes windows kullanıyor.Yıllarca bende windows kullandığım için bir de googleı kullanmayı öğrendiğim için sisteme kafa göz dalıp çıkıyorum işin içinden.Bu noktada forumlardaki yönergeler şahsi deneyimlerin yanında büyük önem taşıyor şimdi.

Soracağım soru şu.Bu windowsun registry olaylarını akla ziyan errorlarını otomatik çözecek bi tool var mı?

Aşağıdaki gibi programları kullanıp problem çözen bundan verim alan var mı?

http://www.bleepingcomputer.com/download/windows-repair-all-in-one-portable/

Geçen gün şunu kullandım mesela : http://support.microsoft.com/fixit/

Konuya ek çözüm, sistemlerin temiz kurulumlarından sonra driverları çözüp, programları kurup(autocad office 7zip acrobat reader...) sonra sistem imajı alıp bunları network bootlayabilecek bi yerde depolamak.

Bütün herkesin çalıştığı şirket bilgilerini; projeleri, teklifleri ... periyodik olarak yedeklemek.Burada nasıl bir yol izlenebilir?Windowsun schedule olayı hiç hoşuma gitmiyo açıkcası.Commandde bir kopyalama batchi yazıp bunu schedulea atmak bi çözüm olabilir.Incrimental bir backup olacak.Gideceği klasördeki dosyalar aynıysa üstüne yaz.OSX deki time machine gibi bir backup çözümü var mı windowsda(native olmasına gerek yok 3rd partyde kabul edilir)?Spesifik klasör incirmental backup yapmak amaç.Uygulamasını yapan, sonucundan memnun olan var mı?

Akabinde problem çıkınca network boot ile sistemi temiz imajdan kurup periyodik yedeklerden çalışmaya devam edebilir hale getirme.İlla network boot olacak diye bişi yok tabi.USB arayüzüde bu iş için kullanılabilir pek tabi.

Herkesin kullandığı serverdaki ortak bir klasör içindeki dosyaların kontrolünü sağlamakta lazım bunun yanında.10 kişi 10 farklı klasörde kendi çalıştığı dosyaları barındırıyor ama bazen 3 kişi aynı dosya ile uğraşıyor.Bu dosyalar bazen 1-2 gb boyutunda olabilir.Senaryo şöyle:

A kişisi serverdan z dosyasını bilgisayarına aldı düzenledi.B kişi A dan z'yi düzenleme için istedi.A B'nin serverdaki klasörüne A daki dosyayı kendi bilgisayarındaki offline kopyadan kopyaladı.B dosyayı aldığında bu dosyadan 2 tane oldu.Sonra işe C dahil oldu.Sonra D... derken zilyon tane kopya çıkıyo ortaya.Oficeteki versiyonlama sistemi gibi yada git, svn gibi sistemlerin klasör bazlı generic uygulamasını arıyorum özünde.Bunun için belki batch/bash scripti yazmak gerekebilir.Yada bu işi yapan bir program zaten vardır.Var mıdır?Bunu dosya üzerinde çalışanlar yapacak önerisi güzel bi çözüm tabi ama adamlar bunu yapamıyolar benim gördüğüm kadarıyla.O yüzden bu problemi çözmek için 3. bir ele ihtiyaç var.1tblık hdd böyle doldu gitti.Özünde içinde 100gb tekil veri anca vardır.Duplicate finder gibi çözümlerle bunu ayıklamak an için mümkün değil.Şirketin geçmişten şimdiye tüm yedekleri bu klasörlere saçılmış.Bazen yedek alacaz diye program files klasörünü bile kopyalamışlar.O yüzden nerede ne ne kadar işe yarar klasör klasör girip bakıp öyle bi düzenlenme yapıyorum ama vay halime.

Çok uzun oldu.Derdimi anlatabildim inşallah. X(
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle network boot, image için öncelikle domaine sahip bir ağ üzerinde windows deployment server kurman, Windows Automated installation kit (WAIK) ile imajlar oluşturman gerek. yada yada yada...

http://blogs.technet.com/b/danstolts/archive/2010/03/11/deploy-windows-7-the-easy-way-using-wds-mdt-and-aik-step-by-step-video.aspx

Diğer olay ise programdan ziyade kullanıcılar arası iletişimle çözülmesi ve bir planlama ile ağ üzerinden çalışılması çok daha uygun.

Raid10 sistem üzerinde ağa açılmış ortak klasörler kadar işi hızlandıran birşey yok.

Ama en önemli etken "i le ti şim"
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Microsoft Deployment Toolkit için ekstra bir lisans ihtiyaç var mı acaba?Windows 2008 foundation server r2 lisansım var.IBM System x3400 M3 üzerinde çalıştırıyorum bunu.

Deployment kısmını clonezillayla hallederim diyodum ama native windows araçlarıyla işe girişmek daha doğru olacak gibi.

İletişim kısmı mutlak çözüm.Ama çalışan arkadaşlar kendilerince bir dosya organizasyonu yapmışlar.Bunu sözle çözemiyorum ne yazık ki.Alışkanlıklar çok kötü.Birde sürekli üretim halinde oldukları için gidip klasörleme sistemini şöyle yapın demek istemiyorum.Kendi sistemlerini oturtmuşlar.Amacım arka planda oluşan karmaşayı düzenlemek.Buda uzun vadeli backupları adam etmeye yarayacak becerebilirsem tabi.

Sistem herhalükarda çalışıyor şu anda.Hddler patlamadığı sürece herşey çok güzel.Amaç arka plandaki verimi arttırmak.Çalışıyosa dokunma mantığıda güzelce çözebilir problemi tabi. B)-
Sosyal ağlarda paylaş

Onlara üzerinde isimleri yazılı bir beyaz tahta ve bir siyah marker kalem ver.

Her çalışan çalıştığı projeyi, hedef bitirme süresini yazmalarını yönetime söylettir.

Bunun ne kadar işe yaradığını anlatamam. Bir tv kanalının montaj bölümünde olan tüm çatışmaları bir anda ortadan kaldırdı bu olay. Millet birbirine işin ne zaman biter, nasıl gidiyor diye sormaya başladı. Boşta olanlar yeni işleri alıyor ve adresliyor. Farkında olmadan istemsiz yararlı iletişim geliştirdiler böylece.

İşler hiç olmadığı kadar smooth ilerliyor şu anda. İnsan odaklı her çözüm bulabileceğin her türlü programdan daha efektif olacaktır.

WAIK olayına girersek orada şunu yapmanı öneririm. Lisanslı server sahibi olduğun için 1 lisans üzerinde 3 tane hyper-v sanal makine çalıştırabiliyorsun aynı standart lisansla aktif ederek.

WAIK için ekstra lisans gerekmiyor. Sonunda her kurulum sonrası aktifleştirme işlemi yapmak zorundasın zaten. Ağ üzerinden kurulum gigabit ağ ile inanılmaz hızlandırıyor ayrıca.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...