Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows grup ilkesi istemcisi hizmeti sorunu?

Dworgian

Öne çıkan mesajlar

Selam beyler,

Başlıkta özetlediğim sorun mevcut

Şöyle bir uyarı çıkıyor;

"Bir windows hizmetine bağlanılamadı:
Windows grup ilkesi istemcisi hizmetine bağlananılamadı. Bu sorun standart kullanıcıların sistemde oturum açmasını engeller. Yönetici yetkilerine sahip bir kullanıcı olarak, hizmetin neden yanıt vermediğiyle ilgili ayrıntılar için sistem olay günlüğünü gözden geçirin"

Bu ne demek? Ne yapmak lazım?

Bir de bu uyarıdan beri chrome arada takılarak geç açılmaya başladı fln.

Bilg: vaio ultrabooklardan dokunmatik ekranlı i7 sistem fln bişey. hani eski de değil. windows 8 yüklü.

Bir de alakalı mı bilmiyorum ama benim external hdd i taktım ondan sonra başladı gibi

Görüş alabilirsem süper olur
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bu autorun virüslerini engelledim external hdd de zaten. Ayrıca zaman zaman KIS2014 ve Norton360 ile taratıyordum. Ama sen bunu diyince içime şüphe düşmedi değil. Taratmak lazım demek yeniden.

HDD i taktığım bilgisayarda sadece avast var bu arada. Onu da update mi etmek lazım. (yani başka bir program mı yüklemek gerek sizce?)

Bir de, son windows güncelleme zamanına geri yüklersem zaten bulaşan virüs varsa da temizlenir gibi geliyor bayağı önceki bir tarih çünkü.

Edit2: Kız arkadaşım bilgisayarı aldığında gelen mcafee yi tam kaldıramamış ve üstüne gidip avira kurmuş. Bu da sebep oluyor olabilir mi probleme diye düşünüyorum ayrıca

:|
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada çok leş virüsler var windows kurtarma alanına kadar bulaşan.Sen geçmiş günlere döneyim güzel güzel virüssüz yapayım aleti diyorsun ama virüsler orayıda ele geçirmiş.Hain lan bunlar. X(

Senin durumunda bu yok tabi.Kaynağı aşağıda: Özet olarak;

Not: adımlar birbirinden bağımsız.Her birbir kendi çapında bir çözüm önerisi.Arka arkaya yapmaya gerek yok.İstenilen sırayla denenebilir.Birinden birinde sonuç almak olasıdır.

1- Sistem geri yüklemeyi dene.

2- Yönetici olarak commandi çalıştır.(başlattan cmdyi ara bulduğu şeye sağ tıkla yönetici haklarıyla aç.)Sonra

netsh
winsock reset
quit

sırasyıla yaz.

3- Bütün virüs programlarını durduktan sonra http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/

4- sfc /scannow Yönetici olarak commandi açıp yardır.

5- Yeni kullanıcı aç.

http://www.celkaraman.com/isletim-sistemleri/windows-sistem-olay-bildirim-hizmeti-hizmetine-baglanamadi-sorunu-cozumu
netsh teranesi :http://technet.microsoft.com/en-us/library/bb490939.aspx
Sosyal ağlarda paylaş

valla hanfendi üniversitede öğretmen. ama her daim hem okulda hem evde kullanıyordu. geçen gün zırt diye ortaya çıktı sorun. tam da benim hdd bağlayıp sökmemden sonra olunca "lan?" dedim tabii.

gerçi denk gelmiş olabilir. güncellemeleri arkada oto yapıyordur büyük ihtimal fln.

verdiğin link e de bakayım hemen

edit: baktım da, bu policy leri resetlemek bir problem yaratmaz değil mi?

edit2: anca yarın akşam debelenebileceğim bilgisayarla bu arada. ona göre sonucu da yazarım. şimdiden teşekkür herkese.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

valla hanfendi üniversitede öğretmen. ama her daim hem okulda hem evde kullanıyordu. geçen gün zırt diye ortaya çıktı sorun. tam da benim hdd bağlayıp sökmemden sonra olunca "lan?" dedim tabii.

gerçi denk gelmiş olabilir. güncellemeleri arkada oto yapıyordur büyük ihtimal fln.

verdiğin link e de bakayım hemen

edit: baktım da, bu policy leri resetlemek bir problem yaratmaz değil mi?

edit2: anca yarın akşam debelenebileceğim bilgisayarla bu arada. ona göre sonucu da yazarım. şimdiden teşekkür herkese.

ilginç sorun tabi :)

okulda domaine aldıysa belki ondan grup ilkesi yönetimi tam güncellenmemiş de olabilir,

bilgisayar bi bak herhangi bir domaine üye mi,

en olmadı technet forumlarında çözüm bulursun
Sosyal ağlarda paylaş

Registery'i açıp bakman gereken iki yer var öncelikle:

HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetServices
Bu anahtarın/klasörün içinde gpsvc anahtarı/klasörü olması lazım. Bu anahtar/klasör group policy servisi ve parametreleri için atanmış olan bir anahtar/klasör. Eğer yerindeyse hiç dokunma diğer adıma geç. Yoksa gogo format.

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionSVCHOST
En önemli adım burada. Bu anahtar/klasör içinde de bir sürü Dword ve Multistring değerler olacak.

Anahtar/Klasör içinde GPSvcGroup isimli bir Multi-String değer olması gerekiyor. Yoksa yeni bir multi-string değer oluşturman, ismini GPSvcGroup olarak adlandırman ve değer olarak da GPSvc vermen gerekli.

Daha sonra Svchost içinde yeni bir anahtar/klasör oluşturup GPSvcGroup olarak adlandırman lazım. Ardından oluşturduğun klasörde 2 DWORD değeri oluşturman lazım.

Bunlardan ilki AuthenticationCapabilities olacak ve değer olarak 0x00003020 hexadecimal (ya da 12320 decimal) olarak giriş yap.

İkincisi ise CoInitializeSecurityParam olarak adlandır ve value olarak 1 ver.

Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra restart et ve sorunun çözülmüş olması lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...