Reumer Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Evet arkadaşlar tartışalım bakalım bu konuyu Bize ne gibi yararları ve zararları dokunur sizce?
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 kültür olarak biraz kaybımız olur. ondan başka bi zararımız olmaz sanırım.[signature][hline]i love this game! Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin!
Pirvan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Türkiye AB ye giremeyeceği ya da girse bile nimetlerinden faydalanamayacağı için hamasi bir konu benim fikrim.[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish Manner I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more.. [b]Adamın biri, fi tarihinde demiş ki:
Pirvan Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 27, 2004 said: Silthanas, 28 Aralık 2004 00:30 tarihinde demiş ki: Turkiye'nin AB ye girmek icin atacagi adimlar, halk acisindan, hukuki yonde son derece yararli olacaktir. Zira hicbir hukumetin $imdiye kadar halk icin hicbir $ey yapmadigini biliyoruz, AB bahanesiyle yapmak zorundalar =) kisacasi , bu adimlarla daha demokratikle$ecegiz.Giremesek bile, geri donu$u olmayan bir duruma gelmi$ olacagiz. Evet haklısın. Ancak son derece basiretli ve güçlü siyasetçiler olmazsa başımızda, dediğin gibi ve dediğinin tersi anlamında da geri dönüşü olmayan bir duruma gelmiş olabiliriz. Yine de yaşayıp göreceğiz. Arkadaş tr sanki ab ye girmiş gibi yazmış o sebeple söyledim. AB ye giremeyeceğiz. Ancak müzakerelerin avantajları ve dezavantajları nelerdir denilseydi cevabım seninkine daha benzerdi.. Saygılar[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar. Hordish Manner I kill two dwarves before i kill two dwarves And then i kill two more..
WERAN Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Ben avrupa birliğine gireceğimize inanmıyorum. Benim için önemli olan biz bunlarla uzlaşamayınca düşman olmasak bari. Bir savaş çıktığında dibimdeki devletlerle savaşmak istemem. Ayrıca dediğiniz gibi pozitif adımlar atılıyor, Türkiye bir istikrar yakalıyor ve halk artık devlete daha çok güveniyor. Tarihte ki türk devletlerini incelersek ne zaman içte ki sorunları bitirip yek vücut olmuşlar ozaman kazanmışlar. bizde içimizdeki şu dış mihraklı ,saçma sapan tartışmaları bi bitirsek (sağ-sol, alevi-sünni,Kürt-Türk gibi) bu milletin yeniden dünya kaderini adil bir şekilde elinde tutacağından şüpem yok.Biz uyuduk (veya uyutulduk) meydan sırtlanlarla köpeklere kaldı, şimdi uyanma zamanı ve bence yeni nesil uyanıyor. bizim gibi gençler düşüncelerini özgürce ve kardeşce ifade ettikce bu sorunlar ortadan birbir kalkacak ve birbirimize kenetlendikce sırtımız yere gelmiyecektir. Saygılarımla...
Selamon Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 Mesaj tarihi: Aralık 28, 2004 AB delikanlı olsaydı kürtlere ana dillerinde eğitim diye basbas bağrınırken Hollanda'da ki Türklerin Türkçe eğitim hakları ellerinden alındığında sessiz kalmazdı. AB delikanlı olsaydı etnik karmaşa yaşayan, iç problemleri olan ülkeleri birliğe almayız deyip güney kıbrıs rum kesimini birliğe almazdı. AB delikanlı olsaydı teröre karşıyız diye söylenirken Avrupa'nın kentlerinde, hatta başkentlerinde boy gösteren pkk v.b türkiye yi bölmeye uğraşan terör örgütlerine seyirci kalmazdı. Şuan aklıma gelen ilk üç örnekdi bunlar. AB hakkında ciddi çekincelerim var. Ülkemize yarar getirmekten çok bizi sömürgeleştireceğinden korkuyorum. AB daha Avrupa Ekonomik Topluluğu konumundayken edilmiş bir laf vardı: Avrupa ortak biz pazar. Bu lafın çok şey açıkladığına inanıyorum.[signature][hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir"
Daniel Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 biz avrupa birliğine giremeyiz adamlar bariz bizi oynatıyor şu tarihde gelin sonra bu tarihte falan diye bence girmemeliyiz.[signature][hline]Lathor Wyrm :)
HAKAAAN Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 2, 2005 slm ab nin türkiyeye kültür ,ekonomi gibi önemli konularda getireceği bişeyler olduğuna inanmıyorum. bilakis bi çok değeride alıp götüreceği kanısındayım[signature][hline]
micha Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 3, 2005 eifel in altında kokrec satan olur. sonra kestaneci basar avrupayı. bence bizim kaybımız olmaz =)[signature][hline]fizban, 02 Kasım 2004 20:31 tarihinde demiş ki: fenerde eksik nobre var, ama fenerde umut yok :)
Krasuss Mesaj tarihi: Ocak 4, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2005 Türkiye'nin Avrupa birliğine girince ortak pazardan pek fazla yararlanamayacagına inanıyorum. Dünya düzeni hergeçen yıl değişiyor ve neler olacagını önceden kestirmek bi hayli zor. Diğelim biz AB ye girdik peki AB'nin dağılmayacagı ne malum kim garanti verebilir bunu...[signature][hline](_ASTRoMaNiaC_)
tunch Mesaj tarihi: Ocak 4, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2005 avrupa birliğinini bizi istememesinin temel sebebi -çoğumuz öyle görmesekte- çok büyük ve güçlü bir devlet/millet olmamız. bu gücü farkedincede osmanlı zamanında bize attujkarı kazıkları tekrar atma girişimlerine başladılar (bu tabiiki beniim görüşüm) önce gümrük birlipi ile bizi kandırıp gümrük gelirlerimizde büyük bir düşüşe sebep verdiler ve ülkemiz üreticisinin rekabet gücünü çok büyük oranda azalttılar. şimdide yine osmanlı zamanında yapılan milliyetçilik furyasıyla çalkantılı bir döneme sokmaya çalışıyorlar. birde söyledikleri yalanlar varki çabası. yok efendim enflasyon düşsün milli geliriniz artsın vs. vs. bunlar tamamen ayrıcalıklı hükümler ve daha önce birliğe alınan çoğu ülkeye uygulanmamış. yunanistanı bu şekle örnek gösterebiliriz. umarım avrupa birliğine "türkiye" olarak girer ve yolumuza devam ederiz.[signature][hline] MSN : [email protected] --- Sözlükte Ben :D --- Tunch geçen gün babasına demişki: Hiç para seçmem. Ne olsa yerim [b] 1. Geleneksel Paticik İstanbul Lan Party 28 Ocak 2005'te!
Infeqted Mesaj tarihi: Ocak 4, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 4, 2005 tunch bize gümrük birlipi ile bizi kandırıp gümrük gelirlerimizde büyük bir düşüşe sebep verdiler ve ülkemiz üreticisinin rekabet gücünü çok büyük oranda azalttılar bunun nasil oldugunu anlatabilirmisin[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
tunch Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 Mesaj tarihi: Ocak 5, 2005 şöyleki. bildiğiniz üzere gümrük birliği avrupa birliği ülkeleri arasında yapılmış ve çift taraflı olan bir anlaşma. avrupa birliğinin AB ile olan bir anlaşmasına göre de gümrük AB ye ve dolayısıyla gümrük birliğine üye olan ülkelere hiçbir ürün kaleminde kota uygulanmamakta. şimdi durumu birde Türkiyeye uygulanan şartlar bazında alırsak. türkiyeye gelen çoğu basit tüketim vergisinde gümrük alamıyoruz. kota koyma hakkımız yok. amerikaya olan kotamız özellikle tekstil sektöründe halen devam etmekte. ve durum böyle oluncada üretim ve istihdam sağlıyacak olan yabancı/yerli yatırımlarında önü kapanmakta. benim görüşüm gümrük birlğinin 10 senedir bize bir çok zararı olduğu ve plakalarımızın yanındaki mavi şerit dışındada bir yararı olmadığı kanısındayım. en azından içinde bulunduğum tekstik sektörü için bunu rahatlıkla söyleyebilirim.[signature][hline] MSN : [email protected] --- Sözlükte Ben :D --- Tunch geçen gün babasına demişki: Hiç para seçmem. Ne olsa yerim [b] 1. Geleneksel Paticik İstanbul Lan Party 28 Ocak 2005'te!
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 en çok avantajı bizden ziyade onlar kazanır.çünkü; 1-askeri bakımdan pek fazla güçlenirler(e malum,türk!!) 2-ortadoğuya daha fazla yakınlaşırlar. 3-çine daha fazla yakınlaşırlar. 4-bor madenlerinde yarı yarıya hak sahibi olurlar,uranyum,petrol,toryumda da öyle. 5-sürekli büyüyen bir ülke kazandıkları için ekonomikman gelişirler. 5-geniş topraklarımız sebebiyle çok büyürler. dezavantajları; 1-farklı kültür girer,tamamen farklı. 2-türkiyedeki gasp,kapkaç vs.ler ab ülkelerine de sıçrar. 3-türkiye söz sahibi olur(dünyanın resmi rakamlarda en teknolojik 2. ordusu ve 74 milyonluk nüfusu nedeniyle) bu saydıklarım ab gözünden türkiyenin ab ye girmesi.heralde bunları inceleyerek türkiyenin girmesinin ne gibi avantaj veya dezavantaj yaratacağını anlarsınız.
Öne çıkan mesajlar