Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karachi,Lahore,Faisalabad...Ez cümle, PAKİSTAN'a gidiyorum

Öne çıkan mesajlar

• 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Gezi yazılarını güzel yazıyorsun gerçekten

Askerlerin restoranı koruması dikkatimi çekti; Pakistan'da devlet bizim tabirimizle modern yaşayan insanları yobazlardan korumaya mı gayret ediyor? Aslında devlet daha modern bir ülkeyi garanti etmeye çalışıyor da tebadaki yobaz çoğunluk yüzünden mi gerçekleşmiyor bu? Tam durum nedir orada?
Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

Gezi yazılarını güzel yazıyorsun gerçekten

Askerlerin restoranı koruması dikkatimi çekti; Pakistan'da devlet bizim tabirimizle modern yaşayan insanları yobazlardan korumaya mı gayret ediyor? Aslında devlet daha modern bir ülkeyi garanti etmeye çalışıyor da tebadaki yobaz çoğunluk yüzünden mi gerçekleşmiyor bu? Tam durum nedir orada?

aslında çok daha fazla fotoğraf ve çok daha fazla yazacağım şey vardı ama bu Soma faciası yüzünden 3üncü günden itibaren fotoğraf paylaşımını ve yazı yazmayı bırakmıştım.
yukarıda da biraz bahsettim.Ülkenin en büyük ve önemli kentleri Faisalabad,Islamabad(başkent),Lahore ve Karachi. Bunlardan Karachi haricindeki hepsi neredeyse tamamen Sünni ve bayağı şeriatçı insanların yaşadığı şehirler.sokaklarda kadın görmek neredeyse imkansız,kadın o kadar dışındaki sosyal hayatın anlatamam size.bir de sınır bölgeleri var ki Amerika zaten senelerdir bu sınır bölgelerine sürekli insansız hava araçları ile saldırılar yapıyor Taleban güçleri buralarda yaşadığı ve lojistik destek aldığı için.

Karachi ise ilk kez gittiğim ve her deniz kenarındaki şehir gibi beni bayağı etkileyen bir şehir.ülke ekonomisinin 65-70%'i Karachi'ye ait.ayrıca Karachi insanı daha aydın.daha karışık bir nüfus yapısı var.hindu,budist,hristiyan,adını bile bilmediğim çok çeşitli etnik unsurlar(toplamları Karachi'nin 5-6%sı kadar), şiiler(50%sini oluşturuyorlar Karachi'nin,Pakistan genelinde bu oran 20%),sünniler.ve Karachi'de belediye seçimlerini her zaman daha ılımlı olan muhalefet partisi kazanıyor yani oranın sol partisi diyebileceğimiz parti kazanıyor.

terör 3 kaynaklı:
1)ülkenin kuzeyi...Taleban kökenli terör.
2)Karachi...farklı etnik kökenlerin güç mücadelesi.
3)zenginlere yönelik saldırılar,gasp,adam kaçırma,fidye olayları.

Karachi'deki restaurantların askerler tarafından korunmasının 2 nedeni var. hem farklı etnik güçlerin mücadelesi nedeniyle yaşanan terör olaylarından ve hem de zenginleri korumak amacıyla bu koruma yapılıyor.en önemli nedeni çok zengin tabakanın yararlandığı restaurantlar bunlar.yukarıda arkadaşın da belirttiği gibi bir akşam yemeğine 760 Dolar verebilecek kişi sayısı çok az Pakistan'da.2-3 maaş tutarında bir para bu pek çok Pakistanlı için.
  • Yeni Oluştur...