Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar bilesenleri...

Melkor

Öne çıkan mesajlar

Merhaba
Beyler ben bir bilgisayar toplamak üzereyim.Yurt dısından parcalar getirilecek.Sizce bu parcalara yaklasık 5000$ vermeye deyermi ? Dusuncelerinizi bekliyorum. Fikirleriniz sonucu dogrudan etkileyecek..

İşlemci=Amd Fx-55
Anakart= Asus A8V Deluxe
Harddisk=Western Digital Wd 740 Gd (10k rpm) x2
Ram=Corsair Twinx 1024-3200xl pro (4x512=2048)
ses kartı=creative audigy 2 zs
ses sistemi= creative megaworks 550 5.1
güç kaynağı=tagan tg480-v01 x2
kasa=coolermaster stacker stc-t01-vw
ekran kartı =asus v9999 ultra deluxe
ekran= sony sdm x73
sogutma sistemi = thermaltak aquarius 3

Ses kartıda thx sertifikası cok mu önemli? önemli ise creative augidy 2 zs platinum pro dusuneyim mi?

Bunun haricinde birde güvenli bir ups önerirseniz cok sevinirim.

Yorumlarınızı beklıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

baya bi high end sistem olmuş.

edit: benim bahsettiğim anakart A8N, seninki A8V miş, onu bilmiorum o da bi başka henüz türkiyede satılmayan highend parça olsa gerek.. şimdi modelini kontrol edince farkettim eheh

5000 dolar verdiğine kesinlikle değmez, çook zenginim diyorsan al tabii kim tutar.

o ekran kartını bilmiyorum, dikkatli ol 6800 falansa saçma derecede pahalı oluyor onlar.[signature][hline]Word Up!

[Bu mesaj arcane tarafından 01 Ocak 2005 19:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ekran kartının chipseti 6800 ultra.. Su an icin benim bildigim tek kart o. (6800 ultra chipini barındıran.) piyasada daha cok 6800 gt versiyonu var.. fiyatıda asagı yukarı 500$

Anakart olayında haklısın nforce 4 lü bir anakart cok iyi olur. Ama su an piyasadaki nforce 4 yongasına sahip anakartladara güvenemiyorum.. :(
Edit : genede anakartta nforce 4 yongası yok. Viak8t800 pro ve vt8237 yongası var. (rakamlar hatalı olabilir )

[Bu mesaj tayfunguler tarafından 01 Ocak 2005 19:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

güvenilecek bi yanı yok zaten AMD destekleyen 2 marka, 4 model mi ne var zaten eheh

bu arada böyle bi sisteme yorum istemek saçma bence, belli ki maddi bi limit yok, alabildiğinin en iyisini al, hepsi lüks.fiyat performans gibi bi derdin varsa 1500-2000 dolara krallar gibi bi sistem toplayabilirsin ama bu listedeki parçaları pek barındırmaz :)

6800 gt leri bilmiyorum da 6600gtler ilaç gibi geldi/gelicek :D
aynısından iki tane alabildiğin bi kart varsa araştırıp onun SLI performansını öğrenmende fayda var[signature][hline]Word Up!
Sosyal ağlarda paylaş

bence "ucmamasi icin zincir baglanacak makine" tabirine uygun olmus, ama SLI olayina girmeni ben de oneririm, yakin zamanda onlar kullanilir olacak bu kadar para harcayip bir sene sonra tekrar upgrade etmekle ugrasmamak icin SLI tavsiye ederim.
olmusken en iyisi olsun. :)[signature][hline]Thanatos : Technician Hardwired for Assassination and Nocturnal Analysis/Technician Optimized for Sabotage
Sosyal ağlarda paylaş

SLI olayı icin biraz vakit var gibi.. Günümüzde slı yı destekleyen dogru düzgün ekran kartı/anakart ya bir tane ya iki tane.. Sizce sadece bir SLI icin birkaç ay ertelemeye deyer mi? Hem belki bu ara intelin 64bit islemcileride yaygınlasır... ??

[Bu mesaj tayfunguler tarafından 02 Ocak 2005 17:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Tayfun valla dehşet bir bilgisayar topluyorsun. PC Netin aralık sayısından da esinlendin sanırım. Ve de Chipin agp ekran kartı testinden de;Neyse bana sorarsan SLI al. Ayrıca seni aşmaz. Sebebini de birazdan açıklarım. İstersen parça parça gidelim:
İşlemci: FX-55 zaten tartışılmaz bir birinici ve uzun süre de öyle kalacak burada sorun yok.
Anakart: Asus A8V deluxe bence bu bilgisayara yakışmıyor. K8T800 pro bir anakart. Nforce 4 ultra ya da Nforce 4 SLI tavsiye ediyorum. Ultrayı sadece tek ekran kartı kullanacaksan al. SLI yı ister tek ister çift kartla kullanırsın. Eğer piyasada Nforce4 ultra bulamazsan(ki yok şu an) ve SLI toplamak istemiyorsan bile yine de Nforce4 SLI bir anakart alabilirisin. FX 55e yakışan anakart budur çünkü. Sana tavsiyem biraz bekle. Türkiye'ye Nforce 4 için sadece Asus A8N SLI Deluxe modeli geldi. Bence bu anakartı al. Zaten Asus süper anakartlar yapar. Farklı bir markaya bakmaya gerek yok. Bu anakartla ister tek ister çift kart kullanırsın. Ya da şimdi bir vga kullanırsın ileride ikilersin onu
Sabit disk: Yine süper bir ürün. Sunucu sistemi için gerekli. Yalnız Raid 0 ile birleştirmeyi unutma.
Bellek: Corsair zaten tartışılmaz.
Ses kartı: Audigy 2 Zs çok iyi. Üstelik THX sertifikası da var.(Platinium proya kesinlikle gerek yok.)
Hoparlör: Çok iyi yine ama bence bu kadarı gereksiz yere sistemini pahalılandırıyor. Ben olsam daha ucuz bir şey alırdım. Sonuçta hafif sunucu ve tasarım yapacaksın. Gerekmez bence bu kadar pahalısı
Güç kaynağı: Tagan 480 watt tek ekran kartı için yeterli fakat SLI alırsan yetersiz kalır. 550W ve üstü gerekir.
Kasa: CM stacker yeterince iyi. BTX uyumlu hem de. Giriş seviye bir sunucu kasasını andırıyor.(Extended Atx idestekliyor.)
Ekran Kartı: işte en önemli parça oysa sen sonlara atmışsın. SLI kullanacaksan Asus A8N SLI anakart ve iki 6800 Ultra al derim. Tek kart kullanacaksan ise X850 XT PE al Zaten yurt dışından gelecek diyorsun. O yüzden bulmak pek sorun olmaz. Ancak maalesef bu ekran kartları pek Türkiye'de bulunmuyor.Ya da tek 6800 ultra al ileride bir tane daha tak. Seçim senin. Ama durum ne olursa olsun Nforce 4 anakart ve pci express ekran kartı al derim. Yazında belirttiğin Asus A8V agp destekli Ekran kartı da öyle. Ayrıca Asusun o model ekran kartı iyi değil. Performansı diğer 6800 ultralar kadar iyi ancak tek slot dizayn olduğu için gürültülü çalışıyor ve normalden fazla ısınıyor. Bence iki slot dizayn bir 6800 ultra seç.(Leadtek ,Gigabyte olabilir.) Bu arada 6800 ultra ların pci expressleri henüz Türkiye'ye gelmedi. Mecburen bekleyeceksin eğer SLI alacaksan.
Monitör: yine süper bir parça. Ama fiyatı yine çok yüksek. Peki değer mi? Bence değmez. Nedeni normal bir monitörle daha yüksek çözünürlükleri çalıştırabilirken o TFT ile kısıtlı bir çözünürlük oynatabileceksin. Bu süper ekran kartın için hiç de hoş değil. Hele de SLI alacaksan tüm oyunları 1600*1200( Hatta 1920*1440) açmak istersin. Sony bile olsa TFTler şu an bu çözünürlükleri sorunsuzca veremiyor.(çoğu hiç vermiyor.)
Soğutma sistemi: Bak bir ekstra masraf daha. Parçalarının hepsi çok güçlü ve haliyle de ısınır ama baştan böyle pahalı bir soğutma sistemi alma bence. Biraz kullan aleti baktın çok ısınıyor o zaman takarsın. Ayrıca Cm stacker kasa soğutma konusunda başarılı.
Diyeceğim budur. Bence soğutma sistemini ilk etapta listenden sil. Monitörü 19 inç(ya da 21) kaliteli bir model al. Hoparlörleri çok daha ucuz ama kaliteden ödün vermeyen bir şeyler al. Tüm bunlardan artan parayla Asus A8N SLI Deluxe anakart bir de çift 6800ultra al derim. Ama şunu da ekleyeyim ki sadece o listede yazdığın sistemi bile alsan hata etmiş olmazsın. Türkiye'de kimde var ki öyle PC?=) Ama yine de son bir kez düşün. Verdiğin bu kadar paraya değecek mi?

[Bu mesaj Chavez tarafından 03 Ocak 2005 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Pcnetin aralık sayısı elimde.Orada toplanan bilgisayardan anakartı ve sogutma sistemini arakladım :p

SLI test sonucları yeni elime ulasti. Yaklasık yüzde 90 lık bir artis saglıyormus. (6800 ultra yongasında) (chip ocak 2005) Sahsen bu kadar bir artıs saglamaz diye tahmin ediyordum..SLI ya gecis yaparsam bu sistemi en az 1 ay ertelerim. Cünkü hem anakart hem ekran kartı hem ekran degisicek. Bu kadar yükü ve en dogru modeli bulmam yeni modellerin cikis tarihlerini incelemem vs vs .. en az bir ayı bulur diye tahmin ediyorum (stabil bir SLI performansı icin)

SLI ya gecersem ekran yüzde yüz degismesi gerekir.Yüksek çözünürlükü bir monitor alınır.

Ses sisteminde o ürünü direk THX destegi sunuyor diye dusunuyordum. Ama aklımda hep "Tayfun apartmanda yasıyorsun ne yapıcan 500wattlık hoparloru" sorusu vardı. En sonunda sadece THX icin 200$ dan fazla bir para vermek yerine o parayı telefona eklemeyi düsünüyorum.. Tabi slı olayına girersem yatar telefon..

Watt degerleri sorn olmaz diye dusunuyorum.Baktım üst uca yaklastım ikinci bir güç kaynagı alabilirim..

Birde aklımda bu sistemi almak daha sonra anakartta SLI ve nforce4 yongaları yaygınlasırsa bir upgrade olayı yapabilirim..

Herseye ragmen bir tek seyden eminim. Gün geçtikçe para durumu sinirimi bozuyor. Batar oldu.Bir an önce alıp kurtulmak istiyorum.. :p
Sosyal ağlarda paylaş

illa simdi alacam diyorsan ekran karti olarak ati readon x800xt platinum edition oneririm.
gf 6800 ultradan daha iyi durumda suan, fakat SLI en iyisi olur tabiiki.[signature][hline]Thanatos : Technician Hardwired for Assassination and Nocturnal Analysis/Technician Optimized for Sabotage
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...