Esau Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 22, 2014 Arkadaslar merhaba, bir sorum var. Yurtdisinda yuksek lisans bitirdikten sonrasi askerlik ertelemesi yapabilmek icin denklik belgesi almamiz gerekiyor mu? Yoksa o diplomayla dogrudan bir askerlik subesine gidip basvuru yapabiliyor muyuz? Ayrica internette bir yerde okudum. Denklik belgesi alinca tecil suresi bizim icin 2 yil oluyormus. Bilgi verebilecek olursa cok sevinirim.
yav Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 4, 2014 gerekiyor. denklik belgesi zaten başka bir işe yaramıyor ki.
Zep Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2014 Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2014 bu denklikle ilgili benimde bir sorum olacak. yurdışından lisans diplomam var benimde bir iş için trye geldim şuan... bana söylenen bu denkliğe başvurunca 1 yıl otomatikman erteleniyor askerlik. daha sonra denklik gelince askerlik şubesine gidip 2 yıl tecil edilebiliyormuş. yani toplamda 3 yıl ertelebiliyorsun? kesin bilgi mi? onaylayabilecek var mı? yaş 25 buarada
Esau Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Selamlar. Dedigin dogru yurtdisi lisans mezunuysan sure 2 + 1 oluyor senin icin. Ancak otomatik olarak tehir islemi yapiliyor mu bilmiyorum. Insallah oyledir. Ben de yakinda denklik belgesi icin basvuracagim. O sayede senin dedigine gore askerlik subesine gitmeye gerek kalmayacak sanirim. Yine de bir ara subeyi arayip sormak lazim.
Esau Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2014 http://www.asal.msb.gov.tr/yedek_subay/88_Sevk_Tehir_Islemleri.htm Kanuna bakabilirsin.
Esau Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 3, 2014 Arkadaslar, benim garip bir sorunum var. Askerlik tecilim Aralik ayina kadar ve simdi tehir ettirmek istiyorum. Yuksek lisansi yurtdisinda bitirdigim icin 1+1 yil gibi bir hakkim var ama YOK`e denklik belgesi icin basvururken, transkript ve diplomaya ihtiyacim var. Okul ise bana diploma ve transkripti ancak Ocak ve Subat gibi yollayabilirmis. Gecici de yollamiyorlar. Ancak, gectigine dair bir kagit veririz dediler. Kisacasi, cok sacma bir durum icerisindeyim. YOK`u de aradim ama oradakiler de klasik seyleri soylediler, olmadi dilekce yaz ama degerlendirmeye alirlar mi bilmem dediler. Boyle bir durum yasayan oldu mu, var midir bilgisi olan?
Öne çıkan mesajlar