KidLazer Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 bu arada almanyayla ilgili abi çok sıkıcı bi memleket. büyük şehrine de gidiyorum arasıra kafam dağılsın diye yok feci sıkıcı. olay çalış haftasonu gelsin yat kalk dışarı çık yemek ye alışveriş yap ve eve görü dön şeklinde. almanca hocama su parkı dedim yüzüme baktı. o derece. ilk kez yurtdışına amerikaya gitmiştim. psikolojik olarak büyük hata. en iyisinden başlamamak gerek.
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 almancanın abv ya, kelime yapısı da artikelleri de belaydı. 3 yıl gördüm lisede öğrenmek içimden gelmedi. Gerçi şimdiki kafam olsa temelini alırdım. ich bin seagle da kalmazdım.
Oski Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 KidLazer said: bu arada almanyayla ilgili abi çok sıkıcı bi memleket. büyük şehrine de gidiyorum arasıra kafam dağılsın diye yok feci sıkıcı. olay çalış haftasonu gelsin yat kalk dışarı çık yemek ye alışveriş yap ve eve görü dön şeklinde. almanca hocama su parkı dedim yüzüme baktı. o derece. ilk kez yurtdışına amerikaya gitmiştim. psikolojik olarak büyük hata. en iyisinden başlamamak gerek. herhangi bir ulkede bundan cok farkli bir hayat yok hayvani tren agi ve ryanair vs. ile herhangi bir avrupa ulkesinde yapacak bir sey bulamamak kisisel bir sorun.
KidLazer Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 öm gitti galiba. özetle almanya için diyorum tüm avrupa için değil. bükreş liverpool manchester gibi şehirlerin gece hayatları çok canlıydı mesela. burada saat 10da benzinci kapanıyor. amerikadaki hayat gidip gördün mü bilmiyorum ancak çok farklı. siyaset din konuşan yok herkes dalgasına bakıyor alıyor birasını kafa rahat yaşıyor gülüyor eğleniyor. bunu NY'u tenzih ederek diyorum orada hayat pahalılığından ötürü hayat daha zor diye düşünüyorum.
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 arkadasta hafta sonu icin ucaga atlayip liverpoola gidememek senin hatan demis iste
oldun Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 ya almancadan artikeli atsan on numero dil olacak ama su artikel işi bozuyor
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Kelime yapısı da sıkıntı abi. Hat hızı demek için Anlagengeschwindigkeit denir mi lan?
Zep Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 KidLazer said: öm gitti galiba. özetle almanya için diyorum tüm avrupa için değil. bükreş liverpool manchester gibi şehirlerin gece hayatları çok canlıydı mesela. burada saat 10da benzinci kapanıyor. amerikadaki hayat gidip gördün mü bilmiyorum ancak çok farklı. siyaset din konuşan yok herkes dalgasına bakıyor alıyor birasını kafa rahat yaşıyor gülüyor eğleniyor. bunu NY'u tenzih ederek diyorum orada hayat pahalılığından ötürü hayat daha zor diye düşünüyorum. Almanyanin neresindesin abi sen. Berline vs ggittin mi mesela? Buyuk sehirden kastin nereler? Sokakta insan gorememen sehirde hic bisey olmuyor demek degil buarada. Guney avrupa ulkeleri haric genel olarak ozle zaten. Sehirler kapali ortamlarda akiyor genel olarak oyuzden nereye gitcegini bilmen lazim
Zep Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 SeaGle said: Kelime yapısı da sıkıntı abi. Hat hızı demek için Anlagengeschwindigkeit denir mi lan? Sen ogrenemedin mi hala almanca ya? Ayiptir abi sonra alman kizlar turkler soyle kotu boylr kotu diye sikayet ediyor
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 wunderbar diyorum kızlar anlıyo ;) Öğrenemedim ya =/ Bide benim çalıştığım sektörün babası almanlar. Makineler fln default almanca geliyo hep, terimler almancadan devşirme, işin profları alman vs vs. Bileydim çok süper olucaktı.
Zep Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 kolay degil gercekten ama bu olayin bugi bir kiz arkadas bulman. Almanlar turk erkeklerine olmuyorlar biliyorum ama ne yapip edip bulucaksin bir tane Ben bir yilda söktüm mesela dili ama yine de baya kastirdi tabi Buarada ben de viyandan is gorusmesi icin geldim istanbula desem kufur yermiyim burda sdfd
Seele Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 ha bide söyle bir gercek var. http://www.gsmport.net/gp/images/haberler/almanya/siyaset/mach_mich_nicht_an_Ali_B.jpg
Fistan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 tutorials bölümünde tut tagli başlık mı açtın
Seele Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 evet :D ne oldu zoruna mi gitti.
KidLazer Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 @zep berlin münih hannover hamburg frankfurt... buraları hep gördüm bulundum. amerikadan sonra buradaki insanlar ölü gibi yaşıyor.
Ayfon Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Berlin ve Münih'te gece hayatina karisamadiysan ya mekan bulamadin ya da gündüz gezmissindir. Bu kadar da komik olmayin abi. Sirt cantasiyla gece club'a gidicem diyen bi türk vardi dil kursundayken. Hala hayatta mi bilmiyorum. Utancimdan ölürdüm ben.
Oski Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 4, 2014 amerikada nerede yasiyosun moruk sen nasi hayatmis bu amerika dedigin kendi icinde dunya gibi bir yer zaten. utah'ta falan degilsin herhalde. sonucta hayattan ne beklediginle alakali olsa da nerde mutlu oldugun, almanya'da gece hayati yok dedirtmem!!11! ki ben koln gibi berlin, hamburg a nazaran kucuk bir yerde yasadim. dedigim gibi amerika da mutluysan ne mutlu. ben de misal amerikan aksani duydugum zaman kacicak delik ariyorum. amerika'da napardim bilmiyorum. o her hareketin altindaki fake "enthusiasm", her seyin "great" ve "fantastic" olmasi, acayip kasiyor beni amerikalilarla. is geregi de surekli amerikalarla muhatabim, iyi bilirim. ha bi yandan da dusunuyorsun, misal dun Slacker diye bir film izledim Richard Linklater'dan. 90'larda Austin, Texas efsane hip bir ortammis. hala oyle midir bilmiyorum. halbuki Texas dedin mi ilk aklina belinde silahla t-bone steak yiyen adam gelmesi lazim. sonra bakiyosun Seattle, Chicago falan da yasanabilir yerler. demem o ki, dunya kucuk. her yerde farkli bir tat var. imkaninizi yaratip gidin bir yerlere. almanya'ya gidilmez diye bir sey yok. ilim Estonya'da da olsa gidip alacaksin. ben koln ve londra'dan sonra mutlulugu dublin'de buldum. hem gece hayatim var, hem trafik vs. stresim sifir, hem de full dogal yiyorum, hayvan gibi dag bayirda kosuyorum gun asiri, saglik kasiyorum. baktigin zaman londra'da daha metropol bir hayatim vardi. is cikisi tube'a binmece, bir yaninda koreli, diger yaninda jamaikali ile trende evening standard okumaca, acaip bir globalism falan ama banane abi. ben isten cikip 10 dk da eve gelip kitabim filmimle daha mutluyum. haftasonu da basip gidiyorum istersem meh.
KidLazer Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 oski'nin bir cümlesini ön plana çıkararak mesaj yazacağım. 'ne aradığına bağlı'. bu forumda bir huy var kimse başkasının yazısını 'kendi düşüncesi ve zevkidir' diye yorumlayamıyor. bana göre almanya ölü bir ülke benim zevkime standartıma göre değil. almanyada hiç gece hayatı yok demiyorum tabiki var ancak amerikada gördüğüm ya da liverpool'un göbeğinde gördüğüm gece hayatı yok. dolayısıyla sırtında çantayla gece klübü kasma geyiğine de gerek yok. ha almanyanın güzel yanı yok mu deli gibi var. mesela yine oski'nin dediği gibi almanya da çok doğal bir memleket. şu an thüringendeyim almanyanın yeşil kalbi. tr'den buraya ilk geldiğimde oksijenden aptal oldum o kadar temiz havası var. spor imkanı çok hiç bişe yapmıyosan git koşu yolunda kilometrelerce koş. gece 2de ziviri karanlıkta yürü yine güvendesin. güzel yanları illaki var ancak bana göre değil özellikle burada uzun süre yaşayınca anlıyosun ki çoğu almanda üstün ırk takıntısı var. mesela bir arkadaşım var çocuk informatik bölümünde master yaptı. bisikletten konuşuyoruz dedi yardım lazım olursa bana söyle. dedim niye? ben mühendisim dedi. e dedim ben makina mühendisiyim sen informatik hangisi mantıklı. olsun ben alman mühendisiyim dedi. o an zaten muhabbeti sonlandırdık. yine mesela içinde teknik matematik fizik olmayan bi bölümde okuyorsan aşağılama hayret etme söz konusu. kız arkadaşım medya üzerine okuyor. geçenlerde arkadaşı ve şirket müdürüyle rastgelmişler adam konuşma sırasında 'ne yani medya okuyosun ve bölümünde hiç teknik fizik matematik yok mu? nasıl olur? şimdi sen hiç teknikle uğraşmıyomusun?' böyle adam çok gerçekten almanyada yine bu bir genelleme değil. amerikayı beğenmemin sebebi herşeyin herkesin relax olması. ha adamların çoğu salak hala mesela 11 eylül konusunda inanılmaz salakça iddialı savunabiliyorlar ancak kafaları rahat. çalışırken eğlenebiliyorlar 0.5 alkollu natural lite ile sarhoş olabiliyolar. e her zevke uyan bişe bulmak da mümkün. bi de ben öyle miami sf ny ya da benzeri büyük şehirlerde çalışmadım ohio'daydım buna rağmen fazlasıyla etkilendim. edit: imla
fizban Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Abi liverpooldaki gece hayatinin olmadigi gordugum tek yer salt lake city idi dunyada.
GEd Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 KidLazer said: güzel yanları illaki var ancak bana göre değil özellikle burada uzun süre yaşayınca anlıyosun ki çoğu almanda üstün ırk takıntısı var. mesela bir arkadaşım var çocuk informatik bölümünde master yaptı. bisikletten konuşuyoruz dedi yardım lazım olursa bana söyle. dedim niye? ben mühendisim dedi. e dedim ben makina mühendisiyim sen informatik hangisi mantıklı. olsun ben alman mühendisiyim dedi. edit: imla Alman muhendısım derken alman unısınden muhendısım demıstır. Mühendislik genetik olarak geçen birşey değil sonuçta. İrkçılık değil dışlama muhabbeti çok var ama şu konuda alman muhendıs haklı. Doğru şeyler söylüyorsun ama yanlış şekilde anlatıyorsun. Almanya ile amerika arasındaki fark şu: Almanya'da 30 sene yaşa, kendini o ülkeye ait hissetmezsin. ABD de 1 sene yaşasan kendini ülkeye ait hissedersin. Multi-kulti olayını anlayamamış bir almanya var. Bir amerika olması da imkansız bu saatten sonra.
KidLazer Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2014 @GEd çocuk alman mühendislik bitirmiş daha doğru yazımı böyle olur sanırım. amaçları tek ırk biz kalalım hepsini yakın değil tabiki demek istediğim 'gel sen de istiyosan burada yaşa götünü de yırtsan biz senden daha iyiyiz' havasındalar. ha mühendislik için öyleler mi ben de aynı fikirdeyim alman mühendisliği almış başını gitmiş. ancak mühendislerinin çalışma şekline bakarsan ki 3 yıl boyunca tr'de almanlarla da çalıştım, pratik değiller. işin detayını çok iyi biliyorlar ancak prosedüre çok sağdıklar esnek olamıyorlar çook fazla zaman kaybediyolar bazen bi konu üzerinde. yine şahsi fikrim olmasıyla birlikte pek çok konuda kore ve japonya gibi ülkelerin mühendisliği almanlara çok rahat kafa tutar nitelikte. çok dallandırmaya gerek yok bu konuyu sadece soğuk tutumları arkadaşlık ilişkiler hepinizi hoplatırız havaları bana felaket derece itici geliyor. insan komşusunu tanımaz mı yahu çıkar için demiyorum insan görünce kapıyı kapatıp selam vermeyen adam dolu apartmanlar. dediğinde haklısın amerika multi kültür olduğu için daha rahat almanyada bu yok olmayacak da. ancak benim gözlemlediğim bir konu var son yıllarda üniversiteler özellikle çok fazla sayıda arap ülkelerinden ve hindsitan endonezya gibi ülkelerden öğrenci kabul ediyolar okul bitince genç işçi gücü açığı olduğu için çoğu burada vatandaşlığa kadar yol alıyor. türk sayısı da zaten yürümüş gitmiş ona bişe demiyorum da hem bu üstün ırk havasını koruyup hem de bu kadar göç alması ilerde ne olur diye düşündürüyor.
HotLine Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 Mesaj tarihi: Nisan 16, 2014 ANLATICAM DEMISTIN EN SON 10GUN OLMUS HALA CIT YOK BASLIGI NIYE ACTIN KARDESIM!!!
Öne çıkan mesajlar