Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Değişik İnsanlar


Yellow_Sc

Öne çıkan mesajlar

İste yine yeni bir yıla giriyoruz.Hem de nasıl, herkes mutlu neşeli ,içkiler eğlenceler, gereksiz harcamaların yapılması gereken bu gece.Evet bu eğlencelerin bir kısmı engellendi.Taksim meydanı bugün biraz daha boş olacak çünkü yılbaşı kutlamaları iptal edildi.Neden mi? Nedeni kimilerine göre sadece vah denecek kadar basit.Güney Asya depremi.Şu anda bildiğim kadarıyla 150 bin ölü var,11 ülkeyi etkilemiş 8.9 şiddetinde bir deprem,işte bu yüzden Taksim de ki kutlamalar iptal edilmiş ama sadece MİŞ yani yine herkes sokaklarda. eee tabi bu gece yılbaşı herkes eğlenmeli sokağa çıkmalı.nedense insanlar bunu bir ihtiyaç olarak bellemişler.
Evet buna bir diyeceğimiz yok diyemeyiz de.Çıkın dışarıya eğlenin, bu yapmamız gereken bir şey peki ya bu eğlenen garip topluluğun aralarında kalan turist kızları taciz etmesine ne demeliyiz. ona da bir şey diyemeyiz.Ne desek boş çünkü aynı tas aynı hamam mı?Hayır değil,olmamalı.
Yani o gece orada bu taciz olayının kahramanlarını alıp bir kürsüye çıkarıp ey millet ne yapalım desek birçokları meydan dayağı çekelim der,kimileri asalım der,kimileri keselim,kimisi de aman be bize ne der çeker gider.Taciz edenlere sorsak eğleniyorduk derler.Taciz edilenlere sorsak Türk insanları tam hayvanlar, medeniyetten haberleri yok derler.
Hani bir yerde insanlar ölmüş başka bir yerde farklı insanlar gayet kayıtsız eğlenirken birilerini taciz etmiş.Ne alakaları var..nasıl ilişkilendirilir bunlar.
Evet sorun burada ,bunu ilişkilendiremiyoruz.
Bir tarafta dünyanın bir ucundaki afete yardım toplamak için seferber olan insanlar, afet bölgesine giden kurtarma ekipleri ve orada olanlara üzülen beklide hiç tanımadıkları insanlar için göz yaşı dökenler.
Diğer tarafta eğlenmek için meydanlara dökülen boş bir kalabalık ve yine eğlenmek için dışarı çıkmış turistler.Hoş olmayan bir karşılaşma ve misafirperver Türk halkının yüz karası olarak nitelendireceği çirkin olaylar.
Tüm bunları anormal şeyler gibi mi anlatıyorum? Aslında bunları bende anormal şeyler olarak görmüyorum ama bu örneklerdeki insanlarla aynı gezegende yaşıyorum ve ne kadar farklı olduklarını gördükçe acaba ben neresindeyim diye sormadan edemiyorum.

Bunlari az önce karaladim ve paylaşmak istedim

[Bu mesaj Yellow_Sc tarafından 02 Ocak 2005 01:47 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Yellow_Sc tarafından 02 Ocak 2005 01:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bir şey eklemek istiyorum hazır yeri gelmişken..
150 bin kişi ölmüş, ben yardım etmedim, edeceğimide sanmam.. Ha bu edilmemesi gerekiyo fikrini savunduğum için değil.. Ama yas olayı toptan saçma geliyor. Yani aynı şekilde benim tüm çevrem bir depremde ölse, dış ülkelerden yas değil yardım beklerim. Yardım etmeyene gocunmam ama beklerim. Yas hiç beklemem.. Gitsin eğlensin istediği kadar. Onun yas tutması bana hiçbirşey kazandırmaz, maddi manevi hiçbir yararı dokunmaz. Yapacakları en küçük yardım bütün acılarımı azaltmaya yeter..
Yas konusunda buna değinmek istedim.[signature][hline]vurun tuşlara vurunda birinci yapın prawler'ı, vurun tuşlara vurun...AAL'05

[Bu mesaj karakedi tarafından 01 Ocak 2005 20:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

trajik olaylara rağmen eğlenen insanlara değinmiyor gibi yapmışsın ama değinmişsin.fortçusunu falan geçtim o konunun tartışılacak bi yanı yok zaten ancak kimseden çok uzaklarda olan bir olay için günlerce yas tutmasını bekleyemezsin.hepimiz üzüldük, daha neler oluyor her gün.devamlı yas tutmamız gerekir o zaman..sen ben böyle durumlarda herşeyi bırakıp yas tutuyorum diyorsan o zaman değişik insan sen oluyorsun bu durumda, tabii iyi bi meziyet ancak çok çekersin herhangi bi haber bültenini izledikten sonra..[signature][hline]Word Up!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...