Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dual Monitör Bağlama

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Yıllardır çift monitör kullanıyorum. Sorunum yoktu çok şükür. Ama geçen sinirlenip monitöre yumruk geçirdim gitit monitör yeni aldım bir tane daha. Fakat şimdi şöyle bir sorunum var. Ekran kartımın arkasında 4 tane HDMI a benzeyen giriş var ve 2 tane DVI port girişi var. Kırılan monitörün çıkışı HDMI' dı fakat bendeki çeviriciyle onu DVI yapıyordum. Diğer monitörüm de VGA girişli. Onu da VGA -> DVI adaptör şeklinde bğalıyordum. Fakat yeni gelen monitör VGA çıkışlı. Fakat haliyle 2 tane VGA çıkışım var şu an ve DVI adaptörle bağlayınca ikisini (2 farklı çevirici) görüntü vermiyor. Hatta hiç tepki vermiyor o monitör yokmuş gibi. Sanırım bloke ediyor böyle yapınca. İki monitör de çalışıyor sorun yok. Ben bu sorunu nasıl aşarım ? W7 kullanıyorum, extend these displaysi seçince mis gibi dual monitörüm oluyordu. Amacım mirror ypamak değil, iki farklı ekran işte. Mouse u sağa götürünce o monitöre bağlayayım orada chrome açıkken soldakinde oyunu açayım vs gibi. O yüzden çoklayıcılar işime yaramaz heralde (tahminim bunlar aynı görüntüyü veriyordur).
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon anca bakabildim buraya.

Çözünürlükle ilgisi var mıdır ? Çünkü diğe monitör w7 ayarlarında gözükmüyor. Eskiden gözüküyordu diğer monitorün ucunda hdmi çıkışı vardı. Onun ucunda da ekstra HDMI -> DVI çeviricsi vardı. Benim monitörümü bilgisayar hiç tanımıyor.

Ek bilgi: Tanımıyor derken çift takıncatanımıyor. Tek tek takınca sorun yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...