Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nerf(!) Shamans

mikado

Öne çıkan mesajlar

Gecen bu forumda da oldugu gibi, "shaman'lari nerfleyin!" derken sebep gostermeniz lazim dedik. Yok efendim; totemlerle 5 kisi oluyorlar, yanina bile yaklasamiyoruz, melee damage'i cok fazla gibi degil, iste bunun gibi:

said:
Bir wow oyuncusu official forumda, 22 Aralık 2004 13:44 tarihinde demiş ki:
Jesus wasn't the son of god...

He was just a shaman alchemist. Think about it, Waterwalking, Ressurection, Cure Illness, Healing, Transmutation. Jesus wasn't something divine he was just an imba shaman.

To promote seperation of Church and WoW I suggest that Blizzard nerf Shamans so that their divine right be squandered, and no longer revered for their ability to use the power of the gods.

Buyrun topic

[Bu mesaj mikado tarafından 23 Aralık 2004 05:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Off yine kafama taşlar yağmaya başladı :). Adam esprili yoldan anlatmış ben aynı özellikleri kendimce kısaca anlattım(bir rogue olarak duel tecrübelerimi ve 2 tane shaman oynayan arkadaşımın yaşadıklarını ve anlattıklarını, bu shamanlardan biri de dalamar). Şimdi daha önce yazdıklarımı buraya yapıştırıp da konuyu uzatmaya niyetim yok, lvl 10'a kadar shaman'da oynadım. Lvl 10 çok düşük olsada en azından ne tarz savaşır biliyorum ve ne kadar nerf olduklarını. Benden de size iki örnek;

1. Shamans : The anti rogue? | 12/22/2004 12:17:47 AM PST
It seems this class has everything going against the rogues. They also seem to have the best get away options. Form that increases movement speed by 40%, an insta cast that slows movement speed by 50%, speed reducing totems. These guys are just impossible to kill. It's easy to get one on the run, since they dont take too much damage, but actually finishing the job is the trouble. By the time they are safe distance away, they just heal up.

Yada;

Re: I was told Shamens were the best at PvP | 12/22/2004 11:50:56 AM PST

Shaman are best for some value of "best".

In my opinion shaman is best because it suits my style of play. I like to pick my fights, I like mobility and escape, I like the ability to contribute to my group by healing them in PvP and providing an AE snare totem or AE group weapon buffs. I like having one potential counter to fear, sleep and polymorph (grounding totem...not great, but better than what a lot of classes have, which is no counter at all).

I like the mix of magic and melee.

If you held a big arena tournament, I seriously doubt a shaman would win. We are not the "best" in terms of having the best chance at beating every class in a closed arena match, 1 on 1.

We are the "best" in PRACTICAL outdoor pvp because of the things I listed above.

Paladin? Please. Paladins have the same problem as a warrior. Any fight they can't win, they die. Shaman, on the other hand, any fight we can't win, we can almost always escape. In a tournament that's not going to help us, but in real PvP, it's priceless.

If I see a paladin 5 levels under me, he's dead. He can't escape me. If I see a paladin 5 levels over me, I just leave. He can't stop me.

Toe to toe, paladin > shaman.
Real world, shaman > paladin.

Buyrun size aynı tartışmaya bir rogue birde shaman tarafından verilen iki cevap. Lütfen shaman oynayan arkadaşlar elinizi vicdanınıza koyun ve biraz dürüst olun.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Sadece deneyimlerimden kısaca anlatmaya çalışıcam...

1on1 Shaman vs all...
Shocklarımız iyi 3 ayrı tip (dot,casting int., ve snare) bu herkesin gormek istediği şey,şimdi gerçekler shockalrın cooldownı aynı delaye baglı bu durumda herhangi bir shock için min. 5 sn bekliyoruz. Bu ne demek yani eger yanlış shock seçimi yaptıysanız 1-0 yeniksiniz.(bu demek degilki dogrusunda 1-0 öndesiniz)

Bakalım ne varmış LS çok guzel bi özellik ama sadece melee lere karşı bu bizi overpowered yaparmı...Niye yapsın immune pala varken ki o melee artı rangedlere karşı...

bakalım LB artı CL hmmm elemental ya da restoration agırlıklı gittiysek guzel bir giriş yaptık combata peki sonra...kullanmadık combat boyunca...

Ve işte muhteşem totemler....TOTEMLERİMİZİN HP Sİ 5 bunu anlamak bu kadar zormu pvp de earthbind ve grounding hariç totem kullanan shamanın aklından zoru vardır ikiside low mana olduğu için kullanışlı onuda belirtmek isterim bir tanesi %50 mov speed düşürüyor bir taneside magical effect alıyor grounding totemi gorupte hala fear poly kasmaya çalışıyorsanız o sizin hatanız bizim değil low mana bi instant puff grounding totem combat boyunca yok.. earthbinda gelince 15 sn olmasına lafım yok(fear poly gibi speller kategorisine koymuş blizz napalım) ama bu totem hiç bir klası tutmaz bu stun değil, warrior intercept pala stun,mage blink,hunter 1 tek ok rogue sprint,priest wand her classın counteri var niye toteme vurayım gibi komik cevaplar vermeyin...

Hmmm purge magelerin priestlerin korkulu ruyası eee başka o kadar kendimize atamıyoruz kendi curselerimizi ya da poly vs yi alamıyoruz (yanlış bilenler oldugundan soyluyorum)

ve group combat...
Kısaca ..........

evet bu kadar group combatta shamanın yaptığı iş yani hiç,sıfır sadece kendini heal edebiliyor ve belki totemic talent yaptıysa totem atabiliyor budur yani...

Sanırım bi özet çıkardım ama pekde uzun oldu. Sonuçta tartışmak isteyen herkez ile tartşmaya açığım ama lütfen düşünüerek konuşalım. Shaman overpowered bir class değil her classın her özellikleri var insanlarda buna bakıp yanılıyor ya da bende niye yok diyebiliyor ama kesinlikle diğer classlar kadar iyi değiliz yaptığımız işlerde ve bu beni zerre kadar üzmüyor ya da sinirlendirmiyor çünkü ben bunu seçtim. Her oyuncu kendi classının iyiliğini ister tabi ama mantık dışı yazılarla ya da yorumlarla güldürmeyin insanları, bu oyunda bir tür denge olduğunu düşünüyorum her classın her classı(özellikle son patch ile gelen warrior buff ı ile) dövebildiğini gördüm hem kendi classınızı hemde rakibinizi iyi gözlemlerseniz optimum pvp randımanını yakalarsınız...
Sosyal ağlarda paylaş

Pekala, bende kendi deneyimlerimi anlatayım. Rogue oynuyorum ve shaman arkadaşlarla çok laglı bir ortamda olsada birkaç duel yaptım. Rogue olarak en önemli özelliğimiz hızımız, ama totemleriniz hızımızı yarı yarıya indiriyor yani gitti rogue'un en büyük özelliği. Toteme saldırsam bu sefer bu 1 saniyede instant frost shock yiyorum birşey değişmiyor zaten ben koşmak için cebelleşirken o bana diğer shockundan gönderiyor onlarda instant. Bu arada rogue'un en önemli silahları olan vanish, blind, evasion, sprint gibi özeliklerinin 5 dakika cooldown'u varken ne hikmetse shaman'ın shock'larının 5-6sn cooldown'u var. Hadi bunu geçtim yediğimiz shock'un süresi de 5-6sn yani shock'un etkisi geçiyor cooldown bitiyor instant tan ne farkı var. Shaman 4 tane totem bırakabiliyor aynı anda 4ünü de kessem bu arada yerim büyüleri shamandan. Neyse kaldığım yerden devam edeyim. Hızım yavaşladı sprint açıyorum yetişiyorum shaman'a başlıyorum vurmaya bakıyorum cripping(hızı yavaşlatır) yada mind numbing poison (büyü yapma hızını yavaşlatır) yiyor ama instant poison kaldırma özelliğiyle shaman hepsini kaldırıyor. Ben zehirliyorum o kaldırıyor bir halta yaramıyor kısacası. Gouge vuruyorum totemi indiriyorum, vanish ile büyü ve etkilerini kaldırıyorum, kazanmak için tüm özelliklerimi kullanıyorum tam duel'i kazanacak duruma geliyorum bir totem daha yada frost shock hoop sonrada bir güzel heal, full health kas dur yine kesecem diye bu arada benim cooldown'lar oooo 4-5 dakikada cebelleşip duruyorlar. Ama shamanın herşeyi hazırda, tabi 5-6snlik cooldownlardan ne olurki. Kısacası bende bandaj ve potion kullansamda 2. kez shaman'ı indirmem çok zor oluyor adam kendine istediği kadar heal atabiliyor sanırım 3 değişik heal atabiliyor kendine ve hareketim yavaş olduğundan 1-3sn lik heallerini atacak süresi rahatlıkla oluyor (mana potion= full mana yada mana totem= ek mana). Ben rogue olarak lvl 25'e kadar oynadım. Rogue'un 2 önemli stun'ı ve blind'ı lvl 26-40 arasında açıldığından bu benim lvl 40'tan sonra asıl gücüme ulaşacağım anlamına gelir ama yine de sonucun çok değişik olacağı anlamına gelmez.
Kısacası rogue olarak bir shaman'ı yenmem benim harika oynadığımı ve tüm kombinasyonlarımı mükemmel uyguladığımı ve beklenmedik ıskalarda bile durumu idare ettiğimi gösterir. Ama bir shaman'ın bir rogue'u yenmesi harika oynadığını göstermez(beni yenmek için benim onu yenmek için uğraştığım kadar uğraşmıyor) çünkü rogue'u yenmesi için gereken tüm özellikler shaman'a verilmiş zaten. Neyse diğer classlarla shaman'a karşı oynamadım ve büyük grup savaşlarına girmedim. Böyle bir durum içerisine giripte shamanla ezilen varsa buraya yazarsa sevinirim. Ama shaman hem yakından iyi hem uzaktan iyi hemde instant olduğu ve yardımcı çok fonksiyonlu bir yığın totemi olduğu için diğer classlara karşı yine büyük avantajlara sahip ki shamanlardan tek çekenler rogue'lar değil, hemen hemen her class shaman nerf diyor tabi bir tek shamanlar hariç.

Bunlar benim düşüncelerim, yaşadıklarım. Betaların süresi kısa olduğundan ve bende tüm classları denemeyi istediğimden dolayı lvl 25'in üstüne çıkamadım. Ama çok sayıda 5-10 kişilik grup savaşlarına katıldım. Belki de ileride yüksek sayıda insanın katıldığı savaşlara girdiğimde bu düşüncelerim değişebilir ve haksızmışım diyebilirim, ama bakıyorum wow forumlarına lvl 60 çeşitli classlar hep aynı tip "shaman nerf" başlıkları attıklarına göre "haklıyım" diye düşünüyorum şu anda.
Ama ben ve benim gibi düşünenler shaman'a nerf beklerken blizzard shaman'a kendini resleme özelliği veriyor ve mage, warlock ve rogue'un önemli özelliklerine nerf getiriyor pes doğrusu :) Allahtan horde oynamayı seviyorum da bu belalarla uğraşmak zorunda kalmıyorum.

Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

Rogue dedigin adami arkadan vurur, savunmasiz yakalar, oyle kafadan dalinca ezilmesi cok normal. Ama gel gorki ezilmiyo, 1 de shaman nerf diyosunuz :) Asil rogue nerflenecek, o kadar class varken 3 kisiden 1 i rogue oluyo. Bliz kesin 1 duzene koyar bunu. shaman oyunda en az secilen class. 1 de nerf diyosunuz, o zaman kimse secmez, kaldirsinlar shamani rahat edin bari :)[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CriZz, 25 Aralık 2004 13:40 tarihinde demiş ki:
Rogue dedigin adami arkadan vurur, savunmasiz yakalar, oyle kafadan dalinca ezilmesi cok normal. Ama gel gorki ezilmiyo, 1 de shaman nerf diyosunuz :) Asil rogue nerflenecek, o kadar class varken 3 kisiden 1 i rogue oluyo. Bliz kesin 1 duzene koyar bunu. shaman oyunda en az secilen class. 1 de nerf diyosunuz, o zaman kimse secmez, kaldirsinlar shamani rahat edin bari :)

Baktığın istatistikler paticik'e dalamar tarafından eklenenler ise dikkat etmen gereken bazı şeyler var. Oradaki istatistikler sonucunda oyunu oynayanların %60'ı alliance ve %40'ı horde. Ve rogue'lara bakarsan alliance+horde toplamı yüksek gözüküyor ama horde olarak rogue ne oranda göstermiyor istatistikler. Shaman'ların oranı belki de horde rogue oranını geçecek. Bunu anlamak için horde'lar arasında bir anket yapmak gerekiyor o zaman işin aslı çıkar. Alliance yüzde olarak yüksek ve çoğu bildiğim kadarıyla paladin, hunter veya rogue oluyorlar. Bu da rogue yüzdesini yükseltiyor olabilir.
Evet rogue arkadan dalar stealth halde ama bak benim yazdığımı bir daha oku ben horde olduğumdan sadece duel yaptım dedim. Duel'e stealth halde başlasam dahi rakibim benim saldıracağımı bildiği için durmadan hareket ediyor ve vurmamı engelliyor. Zaten harika oynamaktan bahsettiğim oydu. Mükemmel bir kombinasyon oluşturup kusursuzca uygularsam kesemeyeceğim class yok ama uygulayabilirsem, ıskalamazsam, durumu idare edebilirsem bu da yeteneğe bakıyor. Eğer rogue'lar nerf'lenirse zaten kimse oynamaz rogue'u, çünkü iki özelliği var stealth ve hızlı, etkili dmg. Birini al rogue'u öldür. Neyse shaman'a nerf dedim ve rogue oynuyorum dedim ya :) karşılığında rogue'a asıl nerf gerek lafını bekliyordum zaten. Ben druid, warrior ve paladin haricinde tüm classları oynadım, nasıl oynarlar, nerede ne yapmaları gerek az çok biliyorum. Peki rogue'a nerf lazım diyenler biliyorlar mı acaba?

Saygılar
Sosyal ağlarda paylaş

zaten pvp ler o kadar kisa suruyoki, yok su buyuyu yaparim, ardindan totem koyarim felan olmuyo, en kisa surede en yuksek damage veren kazaniyo, oyle pvp sirasinda totemle motemle ugrasirsan zaten hayatta kazanamazsin. pvpde ise yarayan 1 tane totem var, oda earthbind, oda kacmak yada heallenmek icin.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

hordede en çok oynanan class rogue bu bır

bahsettıgın gıbı totem yagdırıp sonra full heal yapan adama helal olsun savasın sonunda manası -1000 fılan olmalı. grounding veya earthshock dışındakiler deli mana yer. heal büyülerimiz de diğer classlara nazaran en mana inefficient (en kötü healler shamanda, isterseniz thottbot u açıp bakabilirsiniz). ghost wolf da shaman ın bir özelliği.

shamana nerf gelirse bir anlamı olmaz oynamanın, çünkü her ne kadar 1vs1 de iyi olsak da, bir süre sonra oyun 1vs1 den çıkıyor. ve de gruplarda priest mage warrior rogue varsa (ben 5. isem) grupta bir özellğim olmuyor. yani hangi yön zayıfsa oraya koşuyorum o an için. ama nerf yersek böyle bir özelliğimiz de kalmayacak.

ha, dersiniz ki shockların cooldownunu arttırıp bu sefer atıyorum melee veya healı güçlendirirseniz mesela, bişi demem çünkü grupta bir görevimiz olmuş olur yine. ama gruptayken mal mal gezinen bir karakteri oynamak istemem şahsen.

bu arada wow forumlarından kendi dediklerini savunan postları copy&paste edeceğine bütün tartışmayı koy ki insanlar herkesin ne dediğini görsün.

overpowered filan değiliz, yeter sıkıldım artık şu geyikten.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Jadelith, 25 Aralık 2004 21:43 tarihinde demiş ki:
bu arada wow forumlarından kendi dediklerini savunan postları copy&paste edeceğine bütün tartışmayı koy ki insanlar herkesin ne dediğini görsün.

Bunu bu forumda surekli nerf basliklarinda shamani anlatmaya calisan, ayrica shaman olan bana soylemiyorsun herhalde ;)

Ben gulun diye actim, millet yine nerf muhabbetine girmis ne diyim, okumadiniz mi yazdiklarimi..[signature][hline]Kaybettigim seyler arasinda en cok aklimi ozluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
mikado, 27 Aralık 2004 06:21 tarihinde demiş ki:
said:
Jadelith, 25 Aralık 2004 21:43 tarihinde demiş ki:

Bunu bu forumda surekli nerf basliklarinda shamani anlatmaya calisan, ayrica shaman olan bana soylemiyorsun herhalde ;)

Ben gulun diye actim, millet yine nerf muhabbetine girmis ne diyim, okumadiniz mi yazdiklarimi..

Yok mikado lafı bana wow shaman forumlarından iki farklı yorum bulup ekledim buraya, tüm konuyu eklemediğim için bana söyledi arkadaş. Ben konu başlığını da ekledim merak eden rahatlıkla wow forumlarından bulabilsin diye. Neyse tekrar söylüyorum bu kişisel görüşümdü ve henüz hepimiz yüksek sayılara ulaşan grup savaşlarına girmediğimizden dolayı mevcut 1vs1 veya 5vs5 savaşlarından oluşan bir yorumdu. Belki de son patch ile shaman'ların totemine getirilen cooldown oyun içerisinde çok büyük değişiklikler yapacak ve shamanların gücünü azaltacak. Son değişikliklerden sonra druidlere nerf diyenlerin sayısı da arttı şu aralar. Gördüğüm kadarıyla herkes birşeylerden şikayetçi ve çeşitli talepler, öneriler ortaya çıkıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...