hayta Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 şimdi tablolar şekildeki gibi. create table Player(pID int, teamID int, pName text, age int, Gender text, teamName text, JerseyNumber int); create table Team(teamID int, teamName text, Founded int, Location text); create table Tournament(tourID int, tourName text, Location text, tourDate date); create table Game(gameID int, tourID int, teamID1 int, teamID2 int, Score text); ben buradan hangi takım hangi turnuvada kimlerle oynamış ve sonuçları ne olmuş onları çekmek istiyorum. nasıl yapacam onu?
senko Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Game tablosunda tutuyorsun hepsini zaten, turnuva isimlerini ogrenmek istiyorsan o tablo ile joinle.
hayta Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 game tablosundadaki teamID'lerden takım isimlerine geçemedim bi türlü. takım ismi ile yazdırmak istiyorum.
hayta Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 mesela A takımın B takımı ile X turnuvasında oynaığı maçları ve skorlarını bulmak için nasıl bi şey yazmalıyım?
Sequo Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 select Score from Game where tourID = 'turnuvaid' and teamID1 = 'takım1' and teamID2 = 'takım2' order by gameID DESC bu sorgu zaten sana hepsini veriyor başka tabloya girmene gerek kalmadan. While döngüsüne ata ve yansıt sonuçları.
aquila Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 sadece takim1'in sahasinda oynayan maclari verir o asfd.
incdarkness Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 kankut /select teamname /select name1#name2. (nameler takimlar) /while selection /selection select dongu saglaniyo ayarla iste
Sequo Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 aquila said: sadece takim1'in sahasinda oynayan maclari verir o asfd. (takimID1 = 'takim1' and takimID2 = 'takim2') or (takimID1 = 'takim2' and takimID2 = 'takim2') oldu mu göbel?
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2014 Iyide bu sorgun scorelari gosteriyor.Adam o sorgudaki teamid, tourid vs nin string olarak karsiliklarini gormek istiyor sanirim.Eger oyleyse, Innerjoin ile tek sorguda yapabilirsin veya from table1,table2 .... seklinde tablolardan o idlere karsilik gelen string degerleri cekebilirsin.
Öne çıkan mesajlar