Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Evet modelciler, uçak yaparken ikinci güne geçmeden, maketçilik malzemelerimizi tanımaya devam edelim ki, eksiğimiz kalmasın. Evet, sıradaki malzemelerimiz incelticiler. Saf Alkol(Etil Alkol) ve Selülozik Tiner. Alcool diye mi yazılır diye dalga geçmeyin, COO formulünü gösteriyor, yani Etil Alkol demek. Etil Alkolun amacı, akrilik, yani su bazlı boyaları çözüp inceltmek. Selülozik tiner ise enamel diye tabir edilen, tiner bazlı boyaları çözmek ve inceltmek için kullanılır. Yani, hangi boyayı kullanıyorsanız , ona uygun incelticiyi kullanmanız lazım. Önemli olan hususlar: Burada dikkat edilecek hususlar, kullanılan boya ve amacıdır. Eğer "FIRÇA" ile boya yapılıyorsa, akrilik boyalar tavsiye edilmez, enamel kullanılmalıdır. İncelticilerimizin fırça kullanıcıları için amacı, fırçalarımızı temizlemekten ibarettir. "AIRBRUSH" - "PİSTOLE"- veya "SPREY BOYA TABANCASI" denen ekipmana sahipseniz, incelticilerin önemi kritiktir. Bunu pistolesi olan varsa anlatırım. İncelticilerimizi, feda edilen ve kapağı olan bir kavanoza koyuyoruz ve artık o kavanoza kimseyi yaklaştırmıyoruz. Unutmamalıyız ki, tiner de alkol de çok yanıcı maddelerdir, kullanımı dikkat gerektirir. Bendeki pis tiner kavanozu işte böyle bir şey: Fırça temizlemek için fırçayı içine boyalı kısmı kadar sokuyorum, tüylü ucunu kenara bastırarak fırçayı parmaklarım arasında yuvarlıyorum ve hooop temizleniyor. Tuvalet kağıdıyla kalan tinerleri fırçadan temizliyoruz. Mis gibi fırçamız oluyor. Gelelim boyalaraaaa. Dediğimiz gibi boyalar ikiye ayrılır: Akrilik ve Enamel (Su bazlı ve tiner bazlı yani). Temsili boya resimleri: Eveet, soldan sağa inceleyelim... Molak, Revell, Humbrol ve Testors Model Master enamel boyalar. Sonraki Tamiya ise akrilik. Türkiyede akrilik markada doğru biliyorsam Tamiya tek. Enameller daha çeşitli. Molak, fırça kullanıcılarının daha çok tercih edebileceği, kalın partiküllü ve kıvamlı bir boyadır. Tiner bazlı. Revell ve Humbrol, fırça ile kullanılabilir, kıvamı daha az yoğundur, fırça ile de, pistole ile de güzelce kullanılabilir. Testors model master, özel serileri de olan, renk konusunda çok zengin bir markadır. Kötü özelliği, düşük yoğunluklu kıvamı nedeniye fırçacıları biraz kastırabileceğidir, yine de tavsiye edilir. Tamiya : Akriliktir. Fırça ile tavsiye hiç edilmez, akrilik boya çok hızlı kuruyup donduğu için boyarken çizgiler yapabilir, boyayı bozabilir, iz çıkartır. Yeni kullanıcıların sakınması gereken boya tipi. Ayrıca Tamiya boyalarda detay renkler yoktur, kullanıcının belirli renkleri karıştırıp istenilen renkleri bulması tavsiye edilir. Yeni kullanıcıların sakınması gereken boya tipi(Bakın ikinci kere söylüyorum, sakalımız da var). Pistole için iyidir. Eveet, gelelim fırçalara... Eh, fırça fırça diyoruz, nasıl fırça lazım? Bendeki fırçalar genel olarak şöyle, tek tek çekmeye üşendim. Başlangıç için tavsiye edilen, kalite isterseniz HABICO 123 Serisi. 1-2 veya 3 numara fırça, herhangi bir marka da olur ama ucuz çin fırçaları hemen fıslıyor, benden söylemesi. 2 veya 3, genel boyama için yeterli. Orta kalite bir şey alın derim ben. Detay çalışmak için 3 sıfır (000) fırça. Kuru fırça yapmak için daha kalınca bir fırça, bu fırça korsan Çin malı olabilir :) Daha sonra ihtiyaca göre fırçalar arttırılabilir, kafanıza göre takılın. Maskeleme araçları: Eliniz titrekse veya pistole kullanıyorsanız, lazım olabilecek, ama daha çok ileri maketçilikte lazım olan bir malzeme. Ortadaki görülen, Winsor& Newton suluboya maske sıvısı. 15 milyon gibi tuzlu bir fiyatı var, ama süper bir madde ve mezara götürür, öyle dayanıyor. Özelliği, sürerken sıvı olması, sonra katılaşıyor ve madde birbirini tutup yapışan bir özelliğe sahip (Terminatördeki sıvı-metal adam gibin). Boyama bitince, bir yerinden tutup yavaşça çektiğiniz zaman, bütün sürdükleriniz birarada kalkıp leyleyley geliyor. Winsor amcanın yanlarındakiler, Tamiya marka maske bandı. Üç kalınlığı var, yapıştıkları yeri yeterince tutarlar. Önemli olan düzgün yapıştırmak(uçlarından boya girmeyecek şekilde) ve boyama yapılır yapılmaz boya az kuruyken çekip çıkartmak. Yoksa boya bantla beraber donar, bant çıkartılırken boya da yer yer sökülüp kırılıp bantla beraber gelir. BÖLÜM 2 SONU... BÖLÜM 3te yardımcı model malzemeleri.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 heheh valla ne diyim, hiç alakam olmamasına ragmen sevmeye başladım ben:) 3. boluum bekliooz[signature][hline]Fish are friends, not food!!! Çizimlerim [Pati Albüm] / The Willow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
esci Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 model master'in da akriliği var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar