Cafein Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Evet patiler, topraktan girerekten, size uçak yapmayı gösteriyorum. Evet, bu bir tutorial(Ders yani), size 1/72 ölçekli bir uçak yapmayı anlatacağım. Maceralarımızda birinci safha. Piyasada artık bulunmayan bir kitle başlıyoruz. 1/72 Stuka. Bir ikinci dünya savaşı klasiği, ününü Almanların Blitzkrieg taktiği ile kazanan, o filmlerde falan duyduğunuz meşhur "IIIIIIIIIIIIIIIIIIIII" dalış efektinin ait olduğu uçak (almanlar düşmanın ve sivillerin morali bozulsun diye uçağın çeşitli yerlerine havayla çalışan sirenler yerleştirmiş, uçak yere saldırmak için daldığı zaman o korkunç sesi çıkartıyormuş). İşte karşımızda, ITALERI firmasının kiti: İlk iş, iştahla kutusunu açıyoruz, ve içinden çıkanlara bakıyoruz. İki gri renkli plastik çerçevede parçalar, bir tane şeffaf uçağın camlarının olduğu çerçeve ve decaller(Çıkartmalar yani). Tabii ki, o beyaz kağıtlar silsilesi de modelin planı(Yani kılavuzumuz). Evet. Sıra geldi bugün yapabileceğimiz ilk ve tek işe. Modelin plastik parçalarını yıkamaya! Nasıl yani dediğinizi duyuyorum. Modeller plastik kalıptan çıkartılırken, baskı yapılan makinaların veya teçhizatın nedir bilmiyorum, kullandığı yağ modele bulaşır. Çok ince olan bu nesne zor farkedilir ve boyayı bozar. Siz farketmeden boyarsınız ve boya dalgalanıp atar. Sinirlenip modeli kırmamak için, yıkıyoruz. Yıkamak için bize gereken, bir adet eski bulaşık süngeri ve sıvı sabun- bulaşık deterjanı ikilisinden seçilecek bir tanesi. Resimde görülen kıllı nesne kolum, tuttuğum şey bulaşık süngeri ve sağ arkada sıvı sabun :) Ne var loo yıkamada derseniz. Plastik parçalar, bastırırsanız kolaylıkla çerçeveden sökülüp düşebilir, kaybolabilirler. Hassas parçalar kırılabilir. özellikle dikkat edilmesi gereken şeffaf parçaların çerçevesidir, çünkü bunlar kırılırsa, telafisi mümkün değil. Kırık camlı bir uçağınız, daha kötüsü camsız uçağınız olur, o da işe yaramaz. Ne yapıyoruz? Bol köpürtüyoruz, dokundurarak bu köpüğün çerçevedeki parçalar üzerinde yayılmasını sağlıyoruz. Sadece, uçağın kanatları ve gövdesi gibi tek ve büyük parçalara daha çok müdahale ediyoruz. Bir bebeği yıkar gibi dikkatli ve hassas davranıyoruz. Unutmayın, kaybolan her parça, başa daha çok bela veya ziyan olan bir maket demek! Çerçevelerimizi, yavaş akan suyun altında dikkatlice kuruluyoruz. Onları temizlikçinin, küçük kardeşimizin, anne-babaların, misafirlerin ve evcil hayvanların parmaklamayacağı güvenli bir yere, kurumaya bırakıyoruz. Bir sonraki gün, kuruyan çerçeveleri alarak, kokpit montajına ve boyamasına başlayacağız.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi[Bu mesaj Deli_Haci tarafından 22 Aralık 2004 00:40 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 :))) merakla bekliyoruz[signature][hline]Fish are friends, not food!!! Çizimlerim [Pati Albüm] / The Willow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 bende bi an hevelsenmiştim cidden uça bir model yapacasın diye .. ama olsun model yapimina da bayilirim .. ( ha diosanki ben ilerde motor takip flaplari da ayarliacam uzaktan kumandaya , kralsın derim :D )[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 BKz saat Casio, su geçirmez :) Çıkartmıyorum, lazım oluyor bazen. Süre tutmak gerekiyor kronometrede.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Bende bi an neden tankla başliyo tutor'a dedim kendi kendime. Megerse stuka yapıyormuş. Ohhh misler gibi Valla boyle tutku boyle yardımlaşma paylaşma isteği, benı kalbımden vurdu. Tabi piyasada olmıyan bi set secmende ayrı bı olay olmuş =)[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Piyasada olan son seti ben aldım, o da yıllanmış bir set zaten :) Hatta aldım dediğim, saat 7:30 civarıydı parasını verdiğimde :) Eee cücecim, uçak uçak dedin, al sana yapıyoruz işte. Forumun modelmaster'ı olmak yolunda ilerlemeye çalışıyorum.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Dorsia Maketleri alırken öncelikli tercihim Kadıköydeki Atlantis model, sahibi arkadaşım ve en ucuz modeller onda hep. Eski ve bulunmayan şeyleri bulmakta da birebir. Ne yazık ki 1/72 bütün Stukalarını ben aldım, ama 1/48 ölçek (Yani büyük boy) hala var, koşun :) Bunun dışında netten www.hobici.com var. Bu ile ilgileniyorsanız, modelcilik sitesi açılacak, orada linkler olacak. Amerikadaysan, oradan arayıp bul derim.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Altıyoldan aşaği inerken muzik dukkanlarının olduğu bir pasaj....[signature][hline]Beş Hececiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 "En son mal aldigim maketci, Kadikoyde altiyoldan a$agiya inerken dolmu$ duraklarina gelmeden muzik dukkani..." Silthanas, karşılaşmış bile olabiliriz, dediğin yer Atlantis Model sahibi de İdris abi, göbekli, süper geyik, durmadan pipo içen bir insan :) Ben haftada bir oradayım, geyik şahane maket bahane :)[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Bakya ! deli yine iş başında ve bana haber vermemiş . Ahhh ah zamanında azmı yaptık beaa . En son yaptığım maket 1/72 C30 Kasa tipi nakliye uçağıydı. Ki zaten piyasada yoktu Türk Kuşu Müzesinden ozamanın parasıyla 25 milyona almıştım . Hayvani boyutlarda bişi olmuştu çok guseldi . Deli_haci kardeşim devamını merak ve hayranlıkla izlicem . ;)[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! | | Hepimiz bir doz şenlik alabiliriz . Çok fazla karanlık gün yaklaşıyor!| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 bazende koruyamıyorsun oda istalalrı sonucu ben 2/3 zaiyet verdim şu an 5 maket kaldı elime birde metal araba eheh[signature][hline]sonunda yeniledim. lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 silth ben de eskiden maket yapardım babamdan geçmişti bana ama ne yaparsan yap tipin teki gelip kırıyor, babamla çok güel bir cobra helikopter yapmaya başlamıştık -daha doğrusu o yapıyor bne de ıvır zıvırları yapıyordum - kuzen geldi aa helikopter diyip nasıl yaptıysa 4lü pervaneyi kırdı bir güzel. bana küçükken çok güzel f-16lar filan alırlardı havacılık müzesinden onların sağını solunu da temizlik yaparken kırdılar bu işe girişmeden önce model uçak odan olacak, öyle herkesi sokmayacaksın filan ancak öyle yani. hele temizliğe kadınların geldiği bir evde maket yapmak mı? Asla! [Bu mesaj Berk tarafından 22 Aralık 2004 00:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jabba Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Eskiden bende yapardım Nezih kitap evi vardı bağdat caddesinde ordan alıyordum bende.[signature][hline]Jabba ICQ:66198646 Sıfatlar ve ünvanlar gelip geçici şeylerdir!.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 said: bu işe girişmeden önce model uçak odan olacak, öyle herkesi sokmayacaksın filan ancak öyle yani. [b]hele temizliğe kadınların geldiği bir evde maket yapmak mı? Asla! [Bu mesaj Berk tarafından 22 Aralık 2004 00:59 tarihinde değiştirilmiştir] En azından kilitli!!! bir camekan dolabın olacak!!! Tek çözüm budur...[signature][hline]sonunda yeniledim. lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Berk Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 yahu ben emek verdiğim yaptığım birşeyi camekanlı kilitli tumak zorunadysam niye ypaıyorum ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Bitane Eski model jeep lerden bilirsiniz klasik orduda kullanılanlardan vardır . Onların maket rengi zaten standarttır Koyu krem rengi . Neyse , Yurt dışındaki kuzene ondan aldım tam yollıcam ; dedi ben yapamam kuzen sen yap yolla !. Haydaa lan nası yapıcaz nası edicez. Sonuç olarak maketi yaptım tahta bi kutu yaptırdım içini sunger pamuk talaş flan filan ... ne varsa doldurdum . Yolladım Almanyaya . Paket sağa salim ulaşmış kuzen kutudan cıkartırken düşürüp kırmış !. Delirmiştim . O gündür bu gündür kimseye hediye niyetlide olsa almıyomda yapmıyomda .[signature][hline]| Dut ağacında üzüm YETİŞMEZ !! | -------------------------------------------------------------- Evrende bir toz bile sayılamayacak ufaklıkta bir yer kürenin üstünde küçüklüğü belki hesaba bile katılamayacak bir varlığımız var;ne var ki aklımızla büyüğüz . Aklımıza güvenelim -------------------------------------------------------------- | Sahip olduğun gücü asla gösterme ! | | Hepimiz bir doz şenlik alabiliriz . Çok fazla karanlık gün yaklaşıyor!| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Berk kardeşim Senin emek verdiğin şeye kendini bilmez insanlar zarar vermesin diye onları koruyorsun. Camekana kapatmayacaksın, camlı özel şeylere koyacaksın. Ben mesela, plexiglas kapak yaptırmayı düşünüyorum sergilemek için. Temizlikçi kıramayacak kadar sert, çoluk çocuk için çok ağır ve sabitlenebilir. Değmesin yağlı boya.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 21, 2004 evette berk etrafta maket işini a çocuk işi filan diye gören denyolar oldukça bunlar evine geldikçe evine gelip fütursuzca odanı karıştırdıkça illa ki kaza oluyor gerçi benim yaşım sayesinde velet gelmiyor eve(ilerde kuzen ve arkadaş çocukları olur onada ohoooo) temizlikçi kadın , şu andaki bilgisayar kablolarında karmaşaya ve cam filtresinin tutungaçlarında verdiği hasarlar dışında aşırı dikkatli, şansım artı buda, amiral battımı ,oyuncaklarımı çalanlardan sonra ehehe[signature][hline]sonunda yeniledim. lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 hatirlarim boyasi ile özene bözene bi F-16 almiştim 1/72 lik .. kabartmalari falan yapiştiricisi ile .. 12-13 yaşindayim en fazla .. yaptim bitirdim öyle güzel oldu ki içim cız edio ( aslinda bi tonda hatasi var ama çaktirmiom ) neyse bigun okuldan geldim benim ufak kardeş (7 yaş ufak benden ) vijj uçak die balkondan uçurmuş benim f-16 'mı ... sonuç : bi daha maket yapamadim o günden itibaren ... hala bi maket odam olsun die bekliiom kendi evime çıkacamda .. ondan sonra :D ölme eşşeğim olme (yaşş oldu 24 ) ... hala için cızz edio[signature][hline]isimler değişsede , kahpeliktir baki kalan ...Animelist.xls Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 güzel bi uğraş. ama benim ilgimi çekmiyor uçaklar. ahşaptan yapsanız belki. yinede zevkle takip edecem bu topici[signature][hline]i love this game! Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin! [Bu mesaj Fistan tarafından 22 Aralık 2004 13:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 şurada gördüğüm kadarı ile herkesin hemen hemen kötü maceraları olmuş. Ve herkes kendi evime çıkınca terimleri kullanıyor. (Benimde uğraşacağım şeyler var, 1950lerin 60'ların Avrupası ve tünellerden geçen bir tren, trenler. Ortaçağda bir kale kuşatması Samuray meydan savaşı ve 2. dünya savaşı serisi. Bir maket bölümü ayıracağım sanırım. Bunlardan şu ana kadar en çok 2. dünya savaşı serisinde ilerleme kaydettim, ama faili meçhul saldırılar, temizlik, marangoz saldırıları vs sonucu şu an 3 uçağım (tekerlekleri kırık 2 sinin) kaldı (parçaların bazıları tekrar yapıştırılacak) 2 adet 1/72 tankım kaldı 1/72 f15 eagle ım vardı, aircraft academy den 22 cm e 20 cm filandı, 3 kere yere çakıldı hadi ilkinde toparladım eh , ikincide uçakta hasar barizdi, 3. de artık uçağı toplayacak istek kalmadı. Bana kızıp uçağın fırlatılması ve duvara çarpması insanın içinde ki hevesi kırmıyor değil. En sevdiğim modelin pastacıda kalması ayrı hikaye (neymiş üstünde süsleme olarak uçağın büyük halini pastaya koydular, e iyide kardeşim uçak nerde eheh) Bu liste böyle uzarrr gider.[signature][hline]sonunda yeniledim. lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mutos Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 cok guzel tebrikler boyamayı bekliorum simdi de :D.en kısa zamanda denemem lazım.cok kıskandım simdiii[signature][hline]icq ¶ msn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kaleidoscopic Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 deliden anti-temizlikçi veya "maket koruma" tutorialları isyeyin olmadı zamanında aquilanın önerdiği gibi bir süpürgeyi alıp maket yaptığınız ortama görünecek biçimde koyun:D işe yarar belki...[signature][hline]Boğaz'ın Ortasında Rakı-Balık Aşksız Gitmiyor Uyumazsam uyanırken zorluk çekmem Deli_Haci in, Borbag out :hrr: beleş D&D 3.5 ed.e, maksat wizards batsın. tık, indir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 İşlerin yoğunluğu nedeniyle, bölüm 2yi biraz sallayabilirim, takip eden kardeşlere duyurulur. Bu sırada siz de temel malzemelere çalışın, sınav var :)[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
esci Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 o yıkama işi bi kovanın içinde falan yapılsa iyi olur. zira parçalar ayrılıp lavaboya düşebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar