Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kulak Deldimenin Tarihcesi nedir?

guano

Öne çıkan mesajlar

off sıkıldım... Yazıyordum tek tek ama çok uzun geldi liste. Google'dan piercing history diye arattım ve http://www.painfulpleasures.com/piercing_history.htm buldum. Burada kısa kısa anlatmış bir ton şey. Vücudun delinecek her yerini deldirmiş, en eski bulgulardan bahsediyor.[signature][hline]bir akademik intihar timsali
Sosyal ağlarda paylaş

Küpe ortaasyada eski türklerde de yaygın. Moğol savaşçılarında var. Hatta savaşçılık sembolü olarak bile belli yer ve zamanlarda kullanılmış, öldürdüğün insan sayılarını sembolize edecek küpeler takıyormuşsun.
Afrikada falan çıkmış olması daha akla yatkın, oralarda yapmadık şey bırakmıyorlar.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin.
ÖDESER: Ödev Destek Servisi
Sosyal ağlarda paylaş

Küpe ilk olarak 15. yüzyılda Avrupa da görülmüştür. Küpe takan ilk kral Almanya kralı Gustav'dır. Gustav krallık koltuguna geçmeden evvel ülke karışıklık içindeydi ve taht kavgaları vardı. Sonuç olarak Gustav iç savaşlardan galip çıkarak Almanya'nın yeni kralı oldu. Savaş sona erdiği zaman Gustav, taht yarışına girdiği kişiyi yani Hans'ı esir olarak ele geçirdi. Gustav rüşvet ve hileyle savaşı kazanmıştı. Hans ise şerefi ve onuruyla savaşmış hiç bir hileye başvurmamıştı. Gustav bu yüzden Hans'a bir hayranlık duyuyordu. Hans kendi isteği üzerine idam edilince Gustav, Hans'ın dişlerini kulagına taktırdı.

Zamanla "küpe" gücün sembolü haline geldi. Artık dişlerden değil elmaslardan, demirden, gümüşten yapılan küpeler vardı ve sadece Asiller takabiliyordu. Asil olmayan ve küpe takan insanların kulakları kesiliyordu. Bu yüzden o yıllarda halk arasında fazla yaygın degildi.

Osmanlıda küpe
Daha sonra Osmanlı Devleti, Avrupa da fetih üstüne fetih gerçekleştiriyordu. Çok başarılı seferler yapmasına rağmen ele geçirdiği ülkelerde düzeni sağlamakta zorluk çekiyordu ve kendilerini sempatik göstermeye çalısıyorlardı. Örnegin: Macaristan ele geçirildiginde bütün şehirlere yollar, hastahaneler, kiliseler yapıldı. Tacirlere ekstra kolaylıklar sağlandı.

Fetihler devam etti ve sonunda Almanyanın büyük kısmı ele geçirildi. Yurtsever Almanlar Osmanlıya büyük zorluklar çıkartıyordu. Örneğin Berlin İsyanında binlerce kişi, Anadoludan Almanyaya getirilen Türklere saldırdı. Yeniçeriler Türklere yapılan bu saldırılara dayanamadı ve Alman halkına çok kötü davranmaya başladı. Bu şartlar altında Almanyayı kontrol etmek çok zordu ve bişeyler yapılmassa kısa süre sonra kaybedilecekti. En sonunda çözüm olarak Almanyanın kralı Gustav'ın oglu Grouch (o da küpe takıyordu) ile Kanuni Sultan Süleyman Alman halkınının önünde bir buluşma yaptı. Grouch kendi küpesini Kanuniye armağan etti ve Kanuni küpeyi taktı.

dipnot: salladım ama böle bişeydir heralde :-)
[signature][hline]Hoşuna mı gitti?
Sosyal ağlarda paylaş

Ve de benim verdiğim kaynakta milat öncesinden bahsediyor pek çok tarz küpe için. Gerçekten de "15. yy'da Avrupa'da görülmüştür" değil de; "Avrupa'da 15.yy'da görülmüştür" desek daha gerçekçi duracak gibi. Çünkü ilkel kabilelerde kullanılan şeylerdi bu takılar..[signature][hline]bir akademik intihar timsali
Sosyal ağlarda paylaş

Peki beyler sosyo kültürel açıdan bir bölünme unsuru olarak görüyor musunuz küpeyi?Ne bileyim üniversiteye küpe ile girmek yasaktır tarzı bi ibare ile karşılaşılma olasılığı var mıdır ülkemizde?Ya da memurların küpe takarak işe gideceği günler söz konusu olabilir mi?Küpe takan birisine karşı güven duymanız farklı mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

birine sadece küpe taktıgı için güvenmeyeceksen zaten kimseye güvenme ki. güzel duruyor bence ve bu yuzden takıyordum ben. (suan okul yuzunden takamıyorum kapandı zaten delikler). hergün jöle süren bir insana güvenmemek gibi birşey senin sordugun soru?

ama memurlar için ne olur bilemem. sonuçta bir aksesuar. bilezik ve yüzük takılmasına bişey denmiyorsa küpeye de denmemeli[signature][hline]Hoşuna mı gitti?
Sosyal ağlarda paylaş

eski çağlarda insanlar dişlerine şekiller ve figürler kazıttırıyorlardı.[signature][hline]treat me devil, treat for fury, heat, rage. treat for a chance to show this hate to all humans, treat for a chance to show them real sorrow. treat for a chance to live. I don't want to be sick no more. treat me devil, treat me...
Sosyal ağlarda paylaş

Küpeyi takan yavuz sultan selimin hikayesini biliyorum...
Yavuz sultan selim iran'a gidiyo, orada bir kısım insanda küpe görüyor. Bre munafık(hep bole konusurlar ya) bu kupelerde ne ola ki? diye sormuş. Onlar köle, köle olduğunu anlamamız için küpe takıyoruz onlara demişler yavuz sultan selime. Yavuz sultan selimde ben sex kölesiyim diyor (şaka lan) bende allahın kölesiyim diyor ve takıyor.. ben boyle okumuştum bir kitapta...[signature][hline]Hepimiz aynı pürenin parçasıyız.
AAL'05

[Bu mesaj nedanko tarafından 23 Aralık 2004 22:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...