Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Body ve Beslenme

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Boduybuilding'de protein ihtiyacının hepsini etlerden karşılayamıyoruz. Son bir aydır her gün kahvaltımda yumurta bulundurdum,iyi bi gelişme kaydettim. Ama bide süt var.Süt'e elim korkak alışmış.Çünkü zamanında şu %100 yağlı sütlerden kilolar aldım.
Şimdi bi de beslenmeme %0 yağlı süt eklesem iyi olurmu? Bu da kilo yapar mı? %0 yağlının faydası %100'le aynımıdır?[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Mesaj tarihi:
sorun sadece sut açısından sa baya dusuk yag oranlı light sütler var onları dene yani ufak marketlerde bile bulabilirsin...[signature][hline]Sen Hiç Birini Kaybetmemek İçin Kendini Kaybettin Mi ? [C.J]

Only Cla.Jackal.
Mesaj tarihi:
bak %0 yağlı sütün üzerindeki değerleri yazıyorum..
100ml %100 yağlı sütte:

Enerji(kalori): 262
Protein: 3.3
Yağ: 3.4
Karbonhidrat: 4.7
Kalsiyum: 120

100ml %0 yağlı sütte:
Enerji(kalori): 146
Protein: 3.5
Yağ: 0.12
Karbonhidrat: 5
Kalsiyım: 127

Şuna bakın %0 yağlı sütte yağ çok az ve protein,karbonhidrat,kalsiyum değerleri %100 süte göre daha yüksek..[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Mesaj tarihi:
Kendine, programina ve diyetine dikkat ettigin surece hic bi sorun yok. Amino asit, ilacla protein, vs gibi seylere girismek vucudunu ve hormon dengeni yipratir. Dogal olmayan hic bir yolla devam etme bu ise...

Eger aldigin proteinin sana yetmedigini hissediyorsan sut icmelisin bence. Ama tabiki senin boy/kilo/yag oranlarini bilemeyecegimiz icin bunu bi uzmanla gorusmen daha iyi olur.
Ama bi tavsiye; bu konusacagin insan oyle salonlardaki tiplerden olmasin, mumkunse bi diyetisyenle konus bunu.
Cogu salondaki insanlar direk amino asit vb gibi seyler, veya senin kaldiramayacagin besin diyetlerini vermeye calisiyor. Amac kisa surede maksimal gelismeyi gosterip musteriyi salondan uzaklastirmamak. Cunku sabir isteyen bi spor oldugu icin salon sahipleri gordugu "potansiyel musteriye" istedigini en kisa surede verip memniyetini saglamaya calisiyor. Buda ileride sadece fiziksel cokuntu demek.

Sonuc olarak, en iyisi bi diyetisyenle konusman. Zaten protein manyagi olsan bile vucudun bi gelisme limiti vardir, o siniri zorlamak anlamsiz....
kolay gelsin.[signature][hline]The Clash Of Honor Calls To Stand When Others fall
Mesaj tarihi:
dediğiniz gibi, ben natura bi yaşam sürdürüyorum..hayatımda tuz,şeker,un,çay,kahve,kola yok..Her sabah yumurta,portakal suyu ince dilim bir ekmek kahvaltımdır. öyle hiç bi yapay kraker,bisküvi,kek de yemem.. ama kapasitemi bilirim, ilaç kullanmam... bu konuda sabrım da var.[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Mesaj tarihi:
ama süt alışkanlığım o kadar gelişmiş değil, hayırlısı ona da alışcam...kimisi 3 kg ile bikaç ay çalışıp kaya gibi kaslar yapıo sırf patates kızartma yiyo, ben 5-6 kg ile kaliteli proteinle 1,5 senede aynı kasları yapabiliorum..Bu sabır işi tabi[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Mesaj tarihi:
Protein ihtiyacını soya fasulyesi ile giderebilirsin. "Yok uğraşamam soya fasulyesiyle" dersen aminoasit al derim.[signature][hline]Kanatlarım olsaydı bağışlayıcı olur muydum ?
Boynuzlarım olsaydı gülüşümü gizleyen alevler olur muydu ?
Mesaj tarihi:
Kreatini ele alayım, kreatin kullanmak istedim ama her isteyen dilediği gibi kullanamaz. Ben aldesteron,epilepsi ilacı kullanıyorum. Bu ilaçları kullanmam bendeki böbreküstü bezleri ve karaciğerin maksimum derecede çalışmasını sağlıyor.Tahlillere göre yoruyor. Her ay kan tahliline gidiyorum.Bunların üstüne kreatin kullanırsan sistemi daha fazla yorarsın denildi bana.
Her ay hastane tetkiklerine giderim,ayrıca babam da doktor.[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Mesaj tarihi:
@Silthanas
Disardan alinan bu gibi maddelerin karaciger yorgunlugu yaptigi, dengesiz alindiginda tas vb gibi sorunlar cikarttigi bilinen bi gercek.

Arkadas bu isle profesyonel bi destek almadan ugrastigi icin kafasina gore bu gibi bi cozume gitmemesi gerektigini ve bi diyetisyenle gorusup daha kalici ve dogal yontemlerle kendini gelistirmesi gerektigini tavsiye ettim sadece.

Hormon konusuna gelince, hormon dengesini bozan sey protein degil tabiki, bu konuda biraz benimde hatam var. Yazimda vb diyip gecmisim o kisimdan, ve sanki aminoasitler hormon bozar, e, kaka gibi bi anlam cikmis. Hemen duzelteyim, bunu yapan steroid lerdir.[signature][hline]The Clash Of Honor Calls To Stand When Others fall
Mesaj tarihi:
Bana zaten ağır bodybuilding sporu uygun değil.İstesem salonlara giderim her bölgemi çalıştırırım. Benim yaptığım body sporu biras form tutma amaçlı.
Ayrıca bu sabah kahvaltıma %0 yağlı sütü ekledim.(Ama portakal suyunu ne zaman iççem?)[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
  • Yeni Oluştur...