Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yeni Stad Projesi

Mephisto_

Öne çıkan mesajlar

Ali Sami Yen Stadı Projesi

Galatasaray Dergisi Yayın Yönetmeni Mehmet Şenol, Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Olcay ile, kamuoyunun merak ettiği yeni Ali Sami Yen Stadı Projesi'nin son durumunu konuştu.

Galatasaray Dergisi'nin Mart 2003 tarihinde yayınlanacak olan sayısında yayınlanacak olan geniş Proje Dosyası içinde yeralan söyleşinin bir bölümünü sitemizde yayınlıyoruz. Proje ile ilgili merak edilen tüm ayrıntıları Galatasaray Dergisi'nin gelecek sayılarında bulabileceksiniz.

Ali Sami Yen Stadyumunun yeniden inşaasından sorumlu yöneticisiniz. Ve bu konu medyada bir çok kez konu oldu, herkes bu konu hakkında bir şeyler söyledi. Ama biz sizden dinlemek istiyoruz, 10 aylık sürede ne oldu? Neredeydik, nereye geldik Ali Sami Yen projesinde?

23 mart 2002 tarihinde seçimden sonra, mazbataların alınması, görev taksimi derken Nisan ayının başında göreve başladık. Görev taksimi sırasında bana düşen görev de Ali Sami Yen stadı ile ilgili çalışmalardı. Bu görev benim için çok önemliydi, çünkü başkanımız göreve gelirken Galatasaray camiasına verdiği söz bu projenin gerçekleştirilmesiydi. Zaten Arama konferanslarında da Galatasaray'ın önündeki en önemli problemleri sıralamasında stadyumun yeniden inşaası ilk sırayı alıyordu.

Sizin stad projesinden sorumlu olmanızın bir nedeni de deneyiminiz sanırım...

Ben 1979 yılından beri Galatasaray yönetimleri içinde yer aldım. Daha sonra 9 sene boyunca Türkiye Futbol Federasyonu'nda görev aldım. Sonra yeniden Galatasaray yönetiminde görev aldım. Tabii bu uzun yıllarda ben hep spor tesisleri üzerinde çalıştım. Bir deneyim kazandım. Federasyonun Riva'daki ve teveccüh edip benim adımın verildiği tesislerinin yapım sorumluluğunu üstlendim.

Geçen dönemde projenin hangi konularıyla ilgilendiniz?

Biz şampiyonluk kutlamalarının hemen ertesinde projemiz için finans arayışlarına başladık. Bir stadyum inşaatına başlamak için en önemli zaman bir sezonun bitimidir. Futbol tatildeyken başlamalısınız inşaata. Ancak araştırmalar sonucunda projemiz için Galatasaray'da iki farklı fikir ortaya çıktı. Birincisi, stadı etap etap yıkmak, ikinci görüş ise, teknik sorunlar nedeniyle tamamen yıkılması ve ondan sonra çok hızlı bir şekilde inşaata geçilmesi yönündeydi.

Peki etap etap yıkma yöntemi bizde ne gibi sorunlar yaratıyor?

Bir defa Ali Sami Yen stadyumunun trafik açısından da konumunu dikkate almak lazım. Yıkımdan çıkacak malzeme 25 bin metreküp moloz olarak hesap ediliyor. İkincisi hafriyat, 1560 arabanın sığacağı otoparkın hafriyatını yapmamız için 10 m2'ye varan temel hafriyatı yapmamız lazım. Galatasaray stadyumunun hafriyatından çıkacak olan hafriyat miktarı 315 ila 320 bin metreküp arasında.Bu inşaatı Galatasaray etap etap yaparsa dört ayrı aşamada yapması lazım. Eski Açık tribünü yıkacaksınız, Yeni Açık tribünü yıkacaksınız daha sonra da Numaralı ve Kapalı Tribünleri yıkacaksınız. Hepsini ayrı ayrı zamanlarda yapmam lazım. Bir inşaatın içine dört ayrı zamanda yıkımcılar, peşinden hafriyatcılar sonra betoncular girecek ve bütün bunlar dörder kez olacak. Çok sıkıntı yaşanır, çünkü seyirci faktörü var, kazalar olabilir.

Ali Sami Yen'i bir defada yıkmak ne kazandırıyor?

Benim tahminim zamandan en az 8 ay erkene almak mümkün. Etap etap yapmaya göre en az %15 maliyet azalımı da var. Bir de inşaat kalitesi yükselecek. Çünkü etap etap yapımda bahsettiğim zorluklardan dolayı inşaat kalitesi düşebilir. Demek ki bir zaman, iki maliyet, üç kalite etkilenecek.

Özkan bey, Olimpiyat Stadı'nda oynanan deneme maçından sonra bir değerlendirme yapmışsınızdır mutlaka, ne çıktı bu değerlendirmeden?

Tabii ki yaptık. Başkanımızın maçtan sonra Olimpiyat Komitesi başkanı Sinan Erdem'e gönderdiği bir teşekkür mektubu var. Oradan bir kaç alıntı yaparsam sanırım bizim bu maç ve Olimpiyat Stadyumu konusundaki değerlendirmemiz ortaya çıkar. "Bu maç vesilesiyle Türk spor kamuoyu ve devlet yetkilileri Olimpiyat Stadyumunun artı ve eksilerini net bir şekilde görme fırsatı bulmuşlardır. Ayrıca yine Türk spor kamuoyu Galatasatay Kulübünün bir sezon açılış maçında dahi 80 bin seyirci toplayabilecek güce ve potansiyele sahip olduğunu bu vesile ile gözlemlemek fırsatını bulmuştur."

Tekrar yeni projeye dönelim. Biraz daha bilgi verebilir misiniz?

Şimdi burada bir tespitte bulunmamız lazım. Son senelerde televizyonların maç yayınlarında gösterdikleri performans sonucunda, çok büyük stadyumlar yerine şehir merkezlerine yakın, ulaşımı kolay ve maksimum kapasiteleri 50 bin civarında olan şehir stadyumları gündeme geldi. Bizlerin de yapmaya çalıştığı, bu şehir stadyumu kategorisidir. Biz 15 günde bir Pazar günleri açık olacak bir stadyum düşünmüyoruz. Haftanın yedi günü 24 saat açık olacak ve Galatasaray'a gelir getirecek bir proje üstünde duruyoruz.

Yeni projede stadın konumu aynı mı kalıyor?

Şu andaki durumuyla bizim stadımız viyadüğe 1, 1.5 m uzaklıkta, ama yeni projede uzaklık 15 metreye çıkıyo
Sosyal ağlarda paylaş

hayalimdeki stada benziyor böle 45 bin kişilik olacak. bir sürü güzel özelliği olacak bunuki gibi.

inşallah abarıp 50 bine filan çıkmazlar 45 filan yaparlarsa harika olur. keşke bizimkilşerde yapsa ama nerde 10 yıldır yapcaklar sözde :)

bu arada ne kadar doğru bilmiyorum ama duyduğuma göre yeni stadda şu anki her tribündeki ateşli taraftarlar kapalıda toplancakmış yani açıklar numaralı kapalı hepsi yanyana olcakmış.

yannız yönetim yurt dışı modeli gibi yaparsa ki artık ekonomik olarak böyle gerekiyor 2. numaralı olursa kapalı kale arkasına giderler.

neyse darısı başımıza :) serdar bildili mayısta kazmayı vuracağız demişti ama nerdeee
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Simofle, 01 June 2003 16:40 tarihinde demiş ki:
Bızım stada benzıyor be bu, ama bızımkısı 65 k lık o ayrı[hline]Simofle
Limonum
-.-. --...--. .-.-.-.... ..-..-...-.-....-....-.-...-.... ---.-....--.-..--.-

:D[hline]Umutsuzluk Yasak Yılgın Türküler Söylemekte...
Çünkü;Yürüyor Umudun Ordusu,Umutsuzluğu Kurşuna Dizerek...
Metall Ethlos & Athelas Ethlos
Sosyal ağlarda paylaş

Stad yıkımına başlayınca tekrar topic açıcam gerçi ama şimdik buradan merak edenlere ve hep dinlemek isteyenlere

------------------------------------------------

İşte O Tezahürat!

Galatasaray-Gaziantepspor karşılaşmasında ilk olarak Kapalı tiribünden yükselen ve birkaç dakika içinde tüm tribünlerin katılımıyla, Ali Sami Yen Stadı'nda ve televizyonları başındaki milyonlarca Galatasaraylı'ya duygulu dakikalar yaşatan tezahüratın tribünde yapılan canlı kayıdını yayınlıyoruz.

"Ne maçlar yaşandı
Dünya cehennemi burada tanıdı
Elveda Sami Yen
Bir gün geri geleceğiz yeniden"

Sözleri, ultrAslan'ın da isim babası olan Alp Özgür'e ait tezahüratı dinlemek için tıklayın[hline]Erkek adamın çarşıyla, pazarla işi olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

GS yurt dışındaki kredi sağlayacak kurumlardan 100 milyon dolar kredi alacaktı
65 milyonu stat için kalanı iste transferlerde harcanmak üzere
borçlarının çok olması ve kupasız sezon yüzünden alamadılar
tabii bu kredi bulamayacakları anlamına gelmez elbet bulurlar.[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu stad yapılırsa acaip olur ama zor işte öle stad genişletmeye benzemiyor , Tek merak ettiğim içindeki alışverişi merkezi sinema falan olayı ne oldu ?
yani bir aralar projeye dahild bunlar bu konuda bilgis olan var mı ?

2 senede biter Nukem ama önce yapmaya başlamaları lazım tabi :P
Kaç senedir beklendiği düşünülürse bu gidişle hadi dedikleri zamandan beri 10 sene geçicek :=)

Acaba merak ettiğim konu BJkden önce bitirebilcez mi :p
bu gidişle onlarda bizden önce bitircek....
Sosyal ağlarda paylaş

szass aslında okusan yazıyı orda yazıyor alışveriş merkezi ve sinemanın bulunmama sebebi

ilk proje 1996'da yapılıyor iken eklenmiş olan sinema ve alışveriş merkezi profilonun orda açılmasından dolayı şuan itibariyle kaldırılmıştır projeden, ileride daha karlı işler için düzenlenmesi düşünülüyor

galatasaray'a maddi destek %95 bulunucaktır, zaten yönetimden birinin açıklama yapmadığından dolayı daha, o kredinin iptali balon haber olabilir

bu arada sezon açılışında dahi 80k kişi doldur o stadı, lig maçlarında en az 30-40k kişi olucaktır[hline]Erkek adamın çarşıyla, pazarla işi olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Szasstam, 03 June 2003 12:49 tarihinde demiş ki:
Raid o stad yıkılmadan inanmam :=)
yane isterlerse kazma ellerinde açıklama yapsınlar
o kazmayı stada vurmadan inanamıycam :=)

ehehaehaehaehae[hline]karpuz, 30 April 2003 11:46 tarihinde demiş ki:
abi aşmış bişey o cici bebe
-------------------------------------------
Bu aralar ordunuzun arttığını görüyorsanız bilinki ben imzalarda gördüğüm her linke tıklıyorum.E bi zahmet artık
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mephisto_, 03 June 2003 17:58 tarihinde demiş ki:
szass aslında okusan yazıyı orda yazıyor alışveriş merkezi ve sinemanın bulunmama sebebi

ilk proje 1996'da yapılıyor iken eklenmiş olan sinema ve alışveriş merkezi profilonun orda açılmasından dolayı şuan itibariyle kaldırılmıştır projeden, ileride daha karlı işler için düzenlenmesi düşünülüyor

galatasaray'a maddi destek %95 bulunucaktır, zaten yönetimden birinin açıklama yapmadığından dolayı daha, o kredinin iptali balon haber olabilir

bu arada sezon açılışında dahi 80k kişi doldur o stadı, lig maçlarında en az 30-40k kişi olucaktır[hline]Erkek adamın çarşıyla, pazarla işi olmaz
[hline]
sız once samıyende bı 10 k cekıceksınız sonra normal maclarda 40-45 k ya oynayacaksın o statda.

[Bu mesaj Simofle tarafından 03 June 2003 19:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mephisto_, 02 June 2003 22:20 tarihinde demiş ki:
Stad yıkımına başlayınca tekrar topic açıcam gerçi ama şimdik buradan merak edenlere ve hep dinlemek isteyenlere

------------------------------------------------

İşte O Tezahürat!

Galatasaray-Gaziantepspor karşılaşmasında ilk olarak Kapalı tiribünden yükselen ve birkaç dakika içinde tüm tribünlerin katılımıyla, Ali Sami Yen Stadı'nda ve televizyonları başındaki milyonlarca Galatasaraylı'ya duygulu dakikalar yaşatan tezahüratın tribünde yapılan canlı kayıdını yayınlıyoruz.

"Ne maçlar yaşandı
Dünya cehennemi burada tanıdı
Elveda Sami Yen
Bir gün geri geleceğiz yeniden"

Sözleri, ultrAslan'ın da isim babası olan Alp Özgür'e ait tezahüratı dinlemek için tıklayın[hline]Erkek adamın çarşıyla, pazarla işi olmaz

varya çok ciddiyim çok fena oldum dinlerken böyle........içim gitti[hline]KoC
Dellenenrüzgar
Sosyal ağlarda paylaş

bir galatasaraylı bunu dinleyince tüyleri diken diken olur

samiyen gelir gözünün önüne
hep beraber atkıları havada, tribünler sarı kırmızı, ritmik şekilde eğilip kalkıyorlar
meşaleler gelir gözünün önünde sarı kırmızı, yüzlerce
konfetiler aynı anda atıldığı an gelir gözünün önüne

apayrı bir duygu[hline]Erkek adamın çarşıyla, pazarla işi olmaz
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 03 June 2003 00:47 tarihinde demiş ki:
önce borcunu öde derler adama
HADİ TAKIMINI SEVEN GSLİ TELEFONA
eheheh
0900.....[hline]"Hepimiz Zenciyiz"
Kenderleme, 04 May 2003 12:36 tarihinde demiş ki:
evlilik de zaten şaapmanın resmileştirilmiş hali..
ROFL !
ehuauahh
öldüm nukem.. ahahah.[hline]I'm going to paint a picture.A picture with a twist.I'll paint it with a razorblade.I'll paint it on my wrist.And if I paint my picture right.A fountain will appear,.And through this little fountain.All my troubles disappear.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...