Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Bölüm 3, yardımcı modelcilik malzemeleri. Hemen fotomuzu alalım. Sol üstten saaay: Kürdan, Mandal. Sol alttan devam: Cımbız seti, Tamiya compound, Tamiya putty(Macun), çakmak ve Scriber. Nedir bunlar?Kürdan: Tahtadan imal edilmiş, genel maksatlı ağız karıştırma çomağı. Maketçilikte, macun yapmak gibi görevlerde kullanılır. Genel olarak tuhaf gözükse de, çok işlevsel bir malzeme olduğunu biraz pratiği olan modelciler farkedecektir.Mandal: Ha ne? Yaa yaaa. Çok lazım. Ama resimdekilere aldanmayın, asıl bize lazım olan, tahta mandal. Amacı şöyle, yapışan maket parçaları bazen açılır, kayar, sapıtır (örneğin uçakların kanat uçları). Bunu engellemek için o noktalara tahta mandalımızı takarak sabitliyoruz, böylece düzgünce yapışıyor.Cımbız seti: Her eve her hanıma lazım. Bize de lazım. Tabii ki aklınıza gelmiştir, ufacık tepecik(ufacık tepecik: Tepişken özellikli ufak parça, fırlayıp uçup kaybolmalarıyla tanınırlar) gıcık parçaları itip kakmak, yerlerine yapıştırmak veya boya moyalı parça tutmak için gereken güzel bir alet. Set olarak alın, hepsi işe yarıyor. Özellikle ters cımbız, yani normalde ağzı kapalı duran, kollara basınca açılan modeli, çok işe yarayabilir.Tamiya Compound: Yine nispeten ileri bir modelci malzemesi olan compoundun amacı, modellerin camlarını parlatmaktır. Ayrıca, gerektiğinde diğer parlatma işlerinde de kullanılabilir (Cila ile karıştırılmamalıdır, buradaki amaç parlatma).Putty (Resimde kolay bulunan, Tamiya markası görülüyor): Putty dediğimiz malzeme, macunun modelci versiyonu. Macunun amacı, montaj sırasında oluşan çatlakları, küçük boşlukları doldurmak. Kullanımı sonrasında, zımpara ile düzeltme gerekir. Ama her modelciye lazım malzemelerdendir.Çakmak: Benim gibi sigara içmeyen biri için olan amacı, maket plastiği eritmektir. Plastik parçalar eritilip çekilirse(özel bir yöntem), büyük çatlakları doldurmak veya anten yapmak için kullanılabilir. Her evde zaten bulunur genelde. Kullanımına dikkat etmek gerekir, model yaptığınız yerden uzakta kullanın, tiner, yapıştırıcı gibi maddeler hızlı alev alır. Yanarsınız...Scriber: İleri bir modelcilik malzemesi. Dişçilerdeki diş temizleme kancasına benzer bir yapıya sahip. Amacı, zımparalayıp üzerinde uğraşırken, modelin üzerindeki detaylar kaybolursa bunları yeniden açmak. Yeni kullanıcılar için gereksiz masraf ve maket bıçağı ile de aynı işlev kısmen görülebiliyor. Ama ileri kullanıcılara ve Çin işkencecilerine tavsiye olunur. Bir de bitirme malzemeleri var. Burada resimleri yok ama, boyama bittikten sonra vernik atılır. Çok çeşitli seçenekleri vardır, ama model verniği tavsiye edilir. Fırça kullanan arkadaşlar, sprey vernik tercih etmeli. Pistole kullanan arkadaşlar içinse, akrilik vernik için, kilosu 8 milyona gelen, ERDAL GLAENZER isimli yer cilası çook uygun. Buradaki önemli şart, enamel boya yaptıysanız üzerine akrilik vernik, akrilik boyaya da enamel vernik kullanmak. Böylece, vernik boyayla tepkimeye giremez ve etkilenmez. Son bitiriş malzemeleri: Soldan iki tanesi, Microscale markasının Microsol ve Microset ürünleri. Amaçları, decalleri (yani yapıştırmaları) modele daha iyi yapıştırmak. İleri modelcilik ürünü. Diğeri, aynı firmanın Kristal Klear isimli ürünü. Amacı, şeffaf parça yapıştırmak, uçaklardaki camlar gibi. Olayı, beyaz sıvıyken sürüyorsunuz, donunca şeffaflaşıyor. Aynı malzemeyi, çiçekçi tutkalı veya hobi tutkalı olarak da daha ucuza bulabilirsiniz. Bauhausta var. Sonuncusu, yağlıboya. Bunlar, her sanat dükkanında bulunan, yağlı boya eskitme için kullanılacak ve yine çok uzun süre dayanacak malzemeler. Bulunmaları kolay. Tavsiye edilir. Evet, Temel olarak adlandırılabilecek malzemeler, neredeyse bu kadar. Bunlara ek olarak, tuvalet kağıdı ve kulak çubuğunu ekleyebiliriz, temizlik ve bir şeyler silmek için lazım olur. Kolay Gelsin herkese.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi[Bu mesaj Deli_Haci tarafından 22 Aralık 2004 22:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maedhros Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Her ne kadar pek alakam olmasada seni kutluyorum bu uğraşından dolayı. =) Devam etmen dileğiyle...[signature][hline]msn/mail|mail|icq Hayat,silgi kullanmadan resim çizme sanatıdır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mexinth Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Ben genelde kürdanları yapıştırıcı artıklarını almak için tuvalet kağıtlarınıda son temizlikte kullanırdım, tey tey teyy. Cımbız olayını da hatırladım ama modele zarar veren iğne kullanımımda olmuştur, maketlerime zarar geldi mi diye sorar gibi oluyorsunuz? O kadar işgalden sonra hepsi sizlere ömür olduğundan bilemeyeceğim :p deli elleriene sağlık, az kaldı toys r us tan bir gemi makedi alacağım (tercihen uçak gemisi hehe)[signature][hline]sonunda yeniledim. lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki: artik patideki abazalardan korkmaya basladim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Mex, akıl ve ruh sağlığı için, makete dönüş yapılırken gemi ile başlanmasını tavsiye etmiyoruz. Bu tavsiyeyi dinleyemeyenlerde görüş bulanıklığı, çarpıntı, ellerin titremesi, ağzın köpüklenmesi ve aşırı şiddete yönelerek gördüğü plastik malzemeleri kırmak gibi etkiler görülüyor. Sen paşa paşa bir tank veya uçakla gir işe.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GE-TA Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Hocam bu tutorialları falan 40 ayrı başlık yerine tek başlıkta toplayıp en üstteki tutoriallar sabit konusuna link versen daha iyi olmaz mı? Yoksa görsel sanatlar bölümünün pek görselliği kalmıyor yani.[signature][hline]In God I Trust For Rest I Just Test Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Tamam öyle yapalım Geta. Acemisiyiz buraların napalım.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Golge-i_Khan Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 bu durumda benimd e bismark maketi almamı tavsi etmiyorsun herhalde gerçi mimarlıkta doya doya maket yapıyorsun sıfırdan :)[signature][hline]well you know, life is something like that. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 22, 2004 Golge istiyorsan al Bismarck. Ama maket işinde sıfırsan, kafayı yersin gemiyi kırarsın, emeğine ve parana yazık olur. Gemi yapmak cidden zor iştir, montajı ayrı boyası ayrı kasar. Kırılması da çok kolaydır. Sen bilirsin ama yani. Bkz ben de deliyim, yapma etme denilenleri hep yaptım :)[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
esci Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 K.T.Ç. yi unutmuşsun hacı. Kulak temizleme çomağı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 K.T.Çyi sonda ekledim unuttuğumu farkedip, var yani resimde yok.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 haci delisin. :) kolayına nası geliyosa öyle yap. ben bu başlıkların tuto kısımlarını birleştirip bütün bi tuto haline getiririn ilerde. kilit bile atarım ne diyosun.[signature][hline] Ne sen, Ne ben, Ne de hüsnünde toplanan bu mesa, Ne de alam-fikre bir mersa, Olan bu mai deniz Melali anlamayan nesle aşina değiliz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2004 Horace o zaman ayarlamak kısmını sana bırakıyorum, sen bir tutorial haline getirirsin, ben zaten kısıtlı olan zamanımda bu kadarını çıkardım ya, iyidir :) Çalışmalarıma 2 yaşımdaki kuzenimin 15 günlüğüne bizde olması sebebiyle ara veriyorum. Biraz fazla meraklı ve yaramaz, şimdi bıçak, tiner, boya, vs ortada tutmaya gelmez.[signature][hline]Denizden Esen Lodosa İnan, Hayallerinin Aşkını Ciğerlerine İşlesin. ÖDESER: Ödev Destek Servisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar