Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

felsefeden anlayan varmı:(


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
john locke un politik görüşü hakkında geniş bilgi lazım google da baktım yoktu yardımlarınızı bekliorum.yoksa ben bu dersten kalcam :(([signature][hline]Sevmek çay gibidir,sevilmek şeker, bizim gibi garipler çayı şekersiz içer.
Mesaj tarihi:
Bu amcamızın olduğu zamanda felsefeciler sürekli duygu ve mantığı tartışmaktaydı. Bir çok felsefeci ozamanlar duyguların yanıltıcı mantığın ise değişmez ve sürekli olduğunu savunuyordu. Deneyim denen şeyin sadece duygular üzerine kurulan genel geçer olmayan genellemeler olduğunu, genel geçer sonuca ise mantıkla varılabileceğini söylüyordu.
Ayrıca platonun insanda ideler doğuştan vardır gibi fikride çok söyleniyordu.

John Locke bu durumda gelip şöyle bir fikir sundu ortaya. İnsan doğduğu zaman boş bir kutu gibidir. Duyular sonucu ortaya çıkan deneyimler mantık ile yorumlanıp bu kutuyu doldurur dedi ve böyle duygu ve mantığın ortasını kurdu.

Sen politik görüş demişsin bu adamın öyle kesin politik görüşleri veya fikirleri var mıydı bilmiyordum ama sen yinede pm a icq numaranı yolla ben bir düşüneyim o sırada.[signature][hline]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Beş Hececiler


[Bu mesaj Ardeth tarafından 21 Aralık 2004 23:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
mistake john locke un politik görüşümü falan bilmiyorum ama imzan çok hoşuma gitti :) nerden buldun onu. süper yaf hahaha[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Mesaj tarihi:
said:
somebody, 21 Aralık 2004 23:43 tarihinde demiş ki:
mistake john locke un politik görüşümü falan bilmiyorum ama imzan çok hoşuma gitti :) nerden buldun onu. süper yaf hahaha
sanada buluruz bi imzada ben bunu bulamssam kalcam yafffffffff.[signature][hline]Sevmek çay gibidir,sevilmek şeker, bizim gibi garipler çayı şekersiz içer.
Mesaj tarihi:
http://www.jura.uni-sb.de/turkish/TGuelsoy1.html
google'a girilir. john locke yazılır. yukarıdakine benzer yüzlerce yazıya ulaşılır. hatta ingilizcen varsa binlerce..
Mesaj tarihi:
bir takım ahlak kurallarının herkes için geçerli olduğunu düşünüyordu yan, doğal hak denen şeyin olduğuna inanıyordu. Bu onun için akılcı fikirlerden biriydi. Aynı zamanda tanrının varlığının insan aklına uygun olmadığınıda düşünüyordu. Tanrıyı yaratanın insan aklı olduğunu söylüyordu.

Fikir özgürlüğü ve hoşgörüden yanaydı. Ayrıca kadın erkek eşitliğini savunuyordu. Erkek kadın farklılığını yaratanında insan aklı olduğunu söylüyordu.

Politik olarak tek gördüğüm güçler ayrılığı fikrinden bahsetmesi. Yani devletin gücünün farklı kurumlara ayrılması gerektiğini söylüyordu. (yasama, yürütme ve yargı kurumlar yani). Ayrıca diktatörlüğü engellemek için yasama ve yürütmenin birbirinden ayrı olması gerektiğini söylüyordu. Ayrıca yine kralın despotluğunu engellemek için yasaları koyanın halk uygulayanın kral veya hükümet olması gerektiğini söylüyordu.[signature][hline]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
John Locke un siyasal kuramının felsefe ile alakası yok
biz onu Politika dersinde görüyürouz. Oyüzden siyaset biliminde okuyan adamlara soracaksın :) Ben de Politika kitabı var uzunca anlatio herşeyi de kasamıcam şimdi onu okuyup anlatmaya ehuehue :) sınavda da kötü yaptım baya zaten:)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
sen şu imzanı sınav kağıdının bi köşesine yaz. hoca 100 verecektir. ben olsam bu yazıyı gördükten sonra seni direkt geçirirdim. bırak johnu monu . bu yazıdan sonra felsefe mi kalır allahaşkına.
tam damar olmuş ya.:)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Mesaj tarihi:
Mortiz doğru demiş politika felsefi olarak nasıl ele alınır görmek istiyorsan Platonun devlet görüşüne bak. (baş, göğüs, karın)[signature][hline]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Beş Hececiler
Mesaj tarihi:
benim anladığım felsefe hiçbir zaman sonuca ulaşmaz. daha doğrusu tam bir sonuç bulamaz. her felsefenin sonu paradokstur.yani benim felsefe hakkındaki düşüncem bu.[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Mesaj tarihi:
yani felsefe johnun soyadı gibi hep sonuçta kendini kilitliyor. hahaha[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Mesaj tarihi:
felsefe yanlış sorudan doğru soruya doğru gidiştir. Bu gidişler arasında ise cevaplar sadece geçiştir. Felsefenin amacı o kilitlerin sınırlarını ve niteliklerini belirlemek amacıyla soru sormaktır.

[signature][hline]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Beş Hececiler


[Bu mesaj Ardeth tarafından 22 Aralık 2004 00:14 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hö ?

:)[signature][hline]Old man : In the church, they say to forgive..
Creasy : Forgiveness is between man and God. My job is to arrange the meeting ...

(Denzel Washington - Man on Fire )
Mesaj tarihi:
Ben Odtü Siyaset Bil.ve Kamu Yön. okuyorum ama 1. sınıf yani görmedik kapsamlı olarka ama kendi bilgilerimle yanıtlayayım..

İngilizce olarak şunu bir oku;
Locke ( 1632-1704)

John Locke, a contemporary of Thomas Hobbes, been called the “father of classic liberalism” in politics. (do not confuse the political philosophy of “liberalism” with the term “liberal” as used today to describe advocates of big government) As a philosophy, Liberalism advocates a democratic system of government where citizens have a more active and direct involvement with the political process.

Because the political process involves a high order of reason, and expression of reason requires freedom of speech, Locke was an early advocate of tolerance for the belief’s of others.

Locke is perhaps most famous for his exposition of “natural rights” theory which flow out of “state of nature” that, unlike Hobbes, Locke perceives as being a state of equilibrium. Locke maintains that the creation of a strong government does not guarantee the absence of conflict and, moreover, a strong state is perfectly capable of becoming tyrannical. Any authority possessed by the state must be by and with the fully informed consent of the people through both a “social contract” and through a “political contract.” Locke considers the latter contract to be less a contract than a “fiduciary agreement” and thus, the government is but a trustee of the people. It is Locke’s position that revolution against the social order is an expression, not of the people’s warring tendencies, but of the violence of the government in breach of the contract. (The reader will be quick to note how this theme is repeated in the Declaration of Independence.)

Another significant contribution of Locke is the notion that every man has a “near-absolute” right to property. Property includes that which is necessary to sustain life itself, as well as the product of one’s own labor in the accumulation of other goods. Because the acquisition of property is a “natural right,” it is the duty of government to protect that right. If the government abdicates its legitimate duty and violates the rights it was created to protect, whether by passing laws that contradict these principles, or by other material breach, the right remains in the people to disregard the law (civil disobedience) or replace the government (rebellion). (Again, the reader will recognize these ideas in the Declaration of Independence.)

Şimdi kendi yorumumla baya yazmıştım sildim yanlış bilgilendirmeyim..

İşte tam aradığın link....
http://www.jura.uni-sb.de/turkish/TGuelsoy1.html[signature][hline]Yaşamın ALTIN kuralı: Altını Olan,Kuralı Koyar.
Hordish Manner
TurkPortalCenter *Türkiyenin Portalı...
×
×
  • Yeni Oluştur...