Sirat Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2013 Simdi buralardan birsuru dosya kopyalamam gerekiyordu surekli permission denied falan gelmekteydi bende gittim root olaraktan: chmod -R 755 /etc chmod -R 755 /.ssh chmod -R 755 /usr yaptim, sorun bi an cozulmus gibi oldu, rahat rahat kopyaliyordum fakat artik baska bi makinadan bu makinaya adam gibi ssh cekilmiyor, ancak root olarak baglanilabiliyor. root olarak baglandiktan sonra diger kullanicilar arasinda sadece 1 kere gecis oluyor daha sonra crendentials error mu oyle birsey geliyor. trace falan da atilmiyor zaten, ona da hata geliyor traceroute: icmp socket: Permission denied gibisinden. Bunlari nasil eski haline getirebiliriz? :) 1 dosya - 2 dosya falan olsa oturup tek tek saglam bi yerden bakip degistirecem de 20934092323 tane dosya var o klasorlerin icerisinde. birde: ls -lrt apm ---------- 1 root bin apm chmod 761 apm ls -lrt apm -rwxrw---x 1 root bin apm* bunun: -rwxr-rx-x ile sonuclanmasi gerekli degil miydi? tek tek yapayim diyecem burada bile takiliyor :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2013 761 i soyle cozuyorsun: Owner 7 yani rwx = 111 Group 6 yani rwx = 110 Everyone 1 yani rwx = 001 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2013 authorized keys e write yetkisi verdigin icin bloklaniyor onlar. o klasorun yetkilerini 600 yap. edit: hatta http://www.openssh.org/faq.html#3.14 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sirat Mesaj tarihi: Kasım 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2013 ehue saolun :D ödün kopmuştu bi an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar