Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Adwords

hunty

Öne çıkan mesajlar

Simdi Google AdWords'de Keyword Planner ile kelime arattiriyorum. Ayarlardan Turkiye ve Turkce'yi ayarliyorum, tamam ama sonuclar sacma geliyor bana.
Guild wars, fifa 14, ffxiv kelimelerini ariyorum mesela sonuc sifir.
Kimse Turkce google kullanmiyor mu? Yoksa Ben mi hata yapiyorum bi yerde?
Sosyal ağlarda paylaş

Her zaman Kelimeleri tek tek deniyorum.
Bazi arama sonuclari da Ingilizce ile paralel cikiyor. Bir kelime 1.5k Ingilizce artatilmis ise 1.5k Turkce gozukuyor. Sanirim kelimenin ingilizce olmasindan kaynaklaniyor.
Benim tahminim soyle:
Bu sonuclar (Keyword Planner) kim google'da ne aratmis sonuclari degil.
Bu sonuclar sitesine google webmaster scripti yerlestirmis olanlardan gelen istatiksel sonuclar.
Pek cok Turk sitesi de yerlestirmiyor bu scripti galiba.
Google Turkce'yi fazla sallamiyor galiba. Turk sitelerinin Ranklari cok dusuk, yerlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
eger o uc kelimeyi de girip landing page fln bos birakirsam

fifa 14 trailer
guild wars türkiye

tamlamalarini tavsiye etti.

nedeni de bu kelimelerin tam olarak iliskilendirilememesi. o nedenle kategoriye uygun bir cok aratilan kelime eklemelisin.

ornegin "bilgisayar oyunu" yaz ayrica. yani aratacagin kelimeleri

Guild wars, fifa 14, bilgisayar oyunu

olarak gir hepsi birlikte aralarina virgul koyarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim amacim bir Domain name almak. Bu yuzden benim icin onemli olan tek bir kelime ve onun aranma sayisi.
Oyun denesek 6milyon kere aranmis. Oyunlar 12milyon. Arada buyuk fark var. Bu yuzden benim icin exact search onemli.
Mesela Oyunu kelimesini ornek alayim.
Keyword Ideas'da 18k aranma sonucu cikiyor. Ad group ideas'da oyunu aramasi, 11milyon gozukuyor. Cunku iceri bakarsan sonuclara "oyunlar"(11milyon aranma) girmis.
Oyunlar.com'u almakla oyunu.com almak arasinda buyuk fark var.
Bu tabi farkli bir konu. Benim kafama takilan Turkce arama sonuclarinin bazi kelimelerde olmasi gerekenden cok dusuk cikmasi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...