Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BT 4.0 Headphone

Gladmir

Öne çıkan mesajlar

Diger basliklari baltalamak istemedim, high end bluetooth 4.0 bir headphone alayim diyorum.

Sony, Parrot, Bose .. baya bir bakindim, bt 4.0 la gelen pil tuketimindeki farklari oturdum okudum, bt spec lerine kadar okudum.

Derdim kulakligin pilinden ziyade sesi stream ettigim cihazin pilini cabuk yememek, bu yuzden bt 4.0 istiyorum.

Yukardaki bahsettigim markalara bakarken hep bt 3.0 olduklarini gormustum ama;

http://www.gizmodo.co.uk/2013/04/the-best-bluetooth-headphones-money-can-buy/

Burdaki inclemede ilk iki siradaki begendim kulakliklar icin bt 4.0 diyor, biraz kamastim.

Anlayanlardan, varsa uzmanindan ilgi alaka yorum..
Sosyal ağlarda paylaş

Sony MDR-1R serisinde da karar kildim, serinin bluetooth wireless version u yeni update edilmis, tam olarak model Sony MDR-10RBT.

http://store.sony.com/p/Bluetooth-Headphones,-40mm-Driver,-Premium/en/p/MDR10RBT
Pre order i acik su anda, gelecek ay US den getirtecem.

Sony modeli yeni update etmis olmasina ragmen yeni model de yine bt 3.0 destegi var.

Arama da cikar, bir baksasina lazim olabilir, bluetooth 4.0 vs. 3.0 hakkinda kisa bilgi vereyim.

3.0 da gelen ozelliklerden en onemlisi bandwith artisi ve yuksek trafikte enerji kullanimi azalimi. 2 mode u varmis genel olarak, bir tanesi ses stream etmek icin digeri ise yuksek hiz da data transferi.

4.0 da bu mode lara bir tane daha eklenmis, cok dusuk enerji tuketimi. Bu mode da ses transferi mumkun olmuyor, data transferide cok cok dusuk bandwith de yapilabiliyor. Pair olmus iki device bu mode lar arasinda sirali gecis yapabiliyor yada paralel ayni anda 3 mode dan 2 sini calistirabiliyormus.

Isin ozet i, bt 4.0 kullanan iki cihaz muzik dinlemek/stream etmek icin kullanildiklarinda bt 3.0 dan bir farki kalmiyormus, enerji tuketimi ve bandwith anlaminda.

Son onemli nokta, bt 3.0 da olsa 4.0 da olsa mutlaka stream eden ve recieve eden cihazin apt-X sound codec ini destekliyor olmasi lazim, belkide en onemli nokta bu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...