Pluton Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Selamlar, uğraştım didindim ama bir sonuç bulamadım. Hatta Sql Fiddle ile oturdum sizin için basit bir şema çıkardım. En basit olarak tablolar şunlar; Chars -> Karakterlerin depolandığı tablo Guilds -> Guildlerin depolandığı tablo Kills -> Ölme ve öldürme sayılarının depolandığı tablo GuildMembers -> Hangi karakter hangi guilde mensup burada Şimdi yapmaya çaıştığım olay şu; Tüm guildleri listelerken toplam üye sayısını ve üyelerin toplam öldürme sayılarını almak istiyorum. Toplam üye sayısını aldım fiddle'da ama o guilde ait toplam öldürme sayılarını aldıramadım. Help pls http://www.sqlfiddle.com/#!3/f9626/1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Guildmembers tablosu neden? Bir karakter birden fazla guilde uye olabiliyor mu? Olamiyorsa char tablosuna guild id koy yeterli. Ayni sekilde kills tablosunun da amacini anlayamadim. Olme/oldurulmeyi de field olarak char tablosuna koyabilirsin. Bunlari yaparsan tam emin olmamakla birlikte select guildname, sum(kills) from guilds, chars where chars.guildid = guilds.id group by(guilds.id) isini gorur gibi. Yanlissam duzeltirler zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 24, 2013 Neyse onu hallettimde başka bir sorum var. Bu SQL'de bitmek bilmiyor ya. Misal şöyle birşey kullanıyorum; SELECT TOP(50) A.Colum, (SELECT SUM(Kill) FROM kills) AS TotalKill, (SELECT SUM(Dead) FROM kills) AS TotalDead FROM Bu selectin içindeki sorgu tıpa tıp aynı sadece çekeceğim sütunlar değişik. Bunları bir şekilde tek seferde çekip 2 ayrı AS yapma şansım var mı aceba ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2013 Pluton said: Neyse onu hallettimde başka bir sorum var. Bu SQL'de bitmek bilmiyor ya. Misal şöyle birşey kullanıyorum; SELECT TOP(50) A.Colum, (SELECT SUM(Kill) FROM kills) AS TotalKill, (SELECT SUM(Dead) FROM kills) AS TotalDead FROM Bu selectin içindeki sorgu tıpa tıp aynı sadece çekeceğim sütunlar değişik. Bunları bir şekilde tek seferde çekip 2 ayrı AS yapma şansım var mı aceba ? sorguyu genişlet biraz. SELECT a.column, SUM(kills.Kill) AS TotalKill, SUM(kills.Dead) AS TotalDead FROM a, kills yeterli. muhtemelen bi ilişki de yok a ile kill arasında. senin sadece bir kaç tablodan sogu çekmeyi öğrenmen lazım anladığım kadarıyla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toyga Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 7, 2013 Pluton said: Neyse onu hallettimde başka bir sorum var. Bu SQL'de bitmek bilmiyor ya. Misal şöyle birşey kullanıyorum; SELECT TOP(50) A.Colum, (SELECT SUM(Kill) FROM kills) AS TotalKill, (SELECT SUM(Dead) FROM kills) AS TotalDead FROM Bu selectin içindeki sorgu tıpa tıp aynı sadece çekeceğim sütunlar değişik. Bunları bir şekilde tek seferde çekip 2 ayrı AS yapma şansım var mı aceba ? Şöyle bişey yapabilirsin Select x.TotalKill, x.TotalDead From ( Select Sum(Kill) As TotalKill, Sum(Dead) As TotalDead From kills ) x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alfheim Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 SELECT G.ID, G.Name,T.MemberCount, T1.KillCount FROM Guilds G OUTER APPLY ( SELECT COUNT(1) AS MemberCount FROM GuildMembers GM WHERE GM.GuildID = G.ID) T OUTER APPLY ( SELECT SUM(K.TotalKill) KillCount FROM GuildMembers GM JOIN Kills K ON K.CharID = GM.CharID WHERE GM.GuildID = G.ID GROUP BY GM.GuildID ) T1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tcpip Mesaj tarihi: Aralık 13, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2013 Doğru çözüm "Relational Database" Kısa çözüm ise kill tablosunda guildid de tutarsın olur biter. böylece ben x guildinde iken bir adam öldürürsem guildden çıksamda o guild'in killi sayılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2013 kill tablosunda guild_id'yi de tutarsan veriyi çoklamış olursun öyle yaparsan. Asıl yapman gereken kişi ve guild_id'sinin olduğu relation tablosu oluşturup giriş çıkış tarihlerini tutman. Böylece t anında ne oluyor bitiyor görürsün. guildkill'i falan da hesaplayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar