Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gunluk ve Aylik Raporlama

vuradam

Öne çıkan mesajlar

Selamlar

Benden aylik ve gunluk rapor almam ve gunluk olanlari bir onceki gunun raporu ile kiyaslayip degisenleri bildirmem istendi. Elimde 2 ayri serverda bulunan 4 database var(vmware databaseleri) cektigim raporlama bilgileri de anlik status bilgileri. Server: Sql Server 2008 R2. Output u duzgun bir websitesi olarak yapilicak ASP.NET mi PHP mi karar vermedim henuz ne kadar ASP.NET ve Sql Server el ele gitse de asp bilgim php yaninda cok az.

Sorum bu queryleri aylik ve gunluk nasil sadece 1 kere run ederim ve nasil saklar ve compare ederim. Aklima ilk gelen job yazmak oldu ama onun icin serverlar da sql agenti calistirmam lazim ona izin verilir mi bilmiyorum. ve output icin view dusundum ama 2 view u satir satir kiyaslamanin ve su artmis su azalmis demenin kolay bir yolu var mi bilmiyorum. Ben bunlari arastirmaya devam ederken burada da bilgisi olan vardir diye sormak istedim.

Simdiden Tesekkurler
Sosyal ağlarda paylaş

Yapabileceğin en kolay çözüm output'u excel sheet'lerine kaydetmen.
Sonrasında VLOOKUP ile birleştirip aradaki farka göre formatlama yapman (cell color falan).
İşi otomatize etmek istiyorsan raporlama tool'ları var ama 2 3 rapor için deymez. Büyüyecek diyorsan açık kaynak raporlama platformlarına bak, Pentaho gibi mesela.
Öyle custom php koduyla falan olmaz bu işler.
Sosyal ağlarda paylaş

Raporlama icin yeni bir database olusturup oraya aylik kayit edecegim, her ay yeni table. SQL Agent kullanamadigim icin bir batch script yazip Task Scheduler a ekleyip aylik ve gunluk verileri soyledigim databaselerden alip kendi yarattigim db ye push edecegim. Daha sonra asp.net ile hem guncel veriyi hem de kendi databaseimdeki aylik bilgiyi cekip C# ile kiyasliyacagim. En azindan simdiki planim bu. Ama senin dedigini de bir arastirayim. Tesekkurler.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...