Gaming Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2004 http://www.aqualifecentral.com/chiclids.html[signature][hline]When arguing with a stupid person, make sure he's not doing the same. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 said: orc_lord, 05 Kasım 2004 23:27 tarihinde demiş ki: hmm peki başka balıklar ile denedinmi? cikletler saldırganmıdır vs. midir? kusura bakmayın bayadır bakmamıstım bu bölüme neyse.. cikletler saldırgandır ama nasil saldırgandır akvaryuma bir lapistes yada moly koyduğunda sabaha cıkmaz o balık..bide yavruları olduğunda cok piskopatlasıolar o alan'a geleni öldürüolar :D .. ama ciklet balığını akvaryumda izlemek bambaskadır benim cikletler benim elimden yem yiyiodu :( tatile gittim anneme söledim bak balıklara diye bakmamıs öldüler ağlamıstım :([signature][hline]See evil , Speak Evil , Hear evil... *Rtük tarafından gösterimden kaldırılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 said: orc_lord, 06 Kasım 2004 23:19 tarihinde demiş ki: hmm sende yaz merak ettim. tam bilgilerini öğrendim cikletlerin: yunus (mavi oluyormuş) albino imparator sugar imparator keliko (çingene) sarı prenses biraz bilgi verirmisin. açıklarmısın? yerlermi beni bunlar :( bide akvaryumda bunlarla birlikte köpek balıgı vede kılıç kuyruk var 1'er tane. bunlarla bir sorun olurmu? şuan cikletler yavru.. köpek balığı bendede vardı sorun olmamıstı ama kılıc kuyruğu hemen alırsan iyi edersin sabaha cıkmas işte o balık :) bak bi kc chicklet söliyim onlar cok güzeldir... Labeotropheus trewasae Cichlasoma festivum Lamprologus brichardi (bu balıklara hastayım işte) Pelvicachromis pulcher (piyasada kribensis die gecio dişisi : karın kısmında koyu bi kırmızılık oluo vede biraz büyük oluoylar ....Erkek:biraz soluk renkli olurlar biraz daha kücüktürler vede o kırmızılık cok belli değildir bu balıklar cok hoştur[signature][hline]See evil , Speak Evil , Hear evil... *Rtük tarafından gösterimden kaldırılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 said: orc_lord, 09 Kasım 2004 18:06 tarihinde demiş ki: ne tip cikletlerin vardı? imzan cok hoş :D tavsan fln :D[signature][hline]See evil , Speak Evil , Hear evil... *Rtük tarafından gösterimden kaldırılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 said: Fistan, 05 Kasım 2004 23:49 tarihinde demiş ki: chiclid'ler saldırganmıdır? şöyle söyliyim. bi akvaryumcuya git ben saldırgan deli dolu bi balık istiyorum ne önerirsiniz de hemen chiclidlere yönelir :) saldırganlıkta sınır tanımazlar.üreme çağına geldiklerinde hele bide eşleştiklerinde kendinin iki katı balıkları akvaryumun yarısına sahip olarak yanlarına bile yaklaştırmazlar. senin chiclid türlerinin ne oldugunu bilmiyorum.biraz bilgi verirsen daha çok yardımcı olurum.chiclidler kendi aralarında sınıflara ayrılırlar aslında.aynı sınıf chiclidler bir arada rahat yaşarlar. sınıflar geldikleri göllere göre ayrılır. afrika chiclidleri malawi ve tanganika gölü olarak iki sınıftır.amerika chiclidleri ise amazonun gölcüklerinden gelmiştir.bide asya chiclidleri vardır ama onlar ülkemizde çok az bulunmakta.örnek:portakal chiclid. sende bundan oldugunu sanmıyorum. amerika chiclidler ise zebra yada convict chiclid,jack dempsey,ateş ağız ve astronot(oscar) chiclid olarak söyleyebiliriz.bunlar kendi aralarında bile dostca geçinemezler. tahminim sendeki chiclidler afrika kökenli. büyük olasılıkla malawi ve tanganika karışıktır. sarı prenses,kırmızı prenses,yunus,imparator chiclid,red kadanga gibi türlerdir.bunların yavruları hep birbirine benzer.dişileri ile erkekleri yavru haldeyken ayırt edilemez. ancak yetişkin boya geldiğinde renklerini alırlar.bazı erkekler akvaryum ortamında tehdit gördükleri balıklar varsa renklerini değiştirmez ve dişi gibi bir renkte akvaryumda takılırlar. chiclidler hangi boyutta olursa olsun hangi tür olursa olsun özellikle çiftleşme dönemlerinde diğer balıklara düşmandır.bir kılıç balığını chiclidlerle beraber yaşatmak imkansız gibi bişeydir. 60 lt. bir akvaryumun ölçüleri tahminimce 80*25*30cm ölçülerindedir. bu boyutta bir akvaryumda 10dan fazla chiclid beslememeni öneririm. bu sayıyı nasıl belirlediğimize gelince. akvaryumun boyunu 80cm farzedelim. bir chiclidin yetişkin boyu 8cm civarındadır bu yunuslarda 15cm e kadar değişebilir. 8cm lik 10 balık yani 8x10=80 den hesap yapılır. yani 15cm lik 5 balık beslenebilir.15x5=75 bu oran akvaryumcular tarafından uygun görülmüştür.en uygun biyolojik ortamı sağlamak için bu oran genelde kullanılır. chiclidler genelde eş seçerler 1 erkek balığa 3-4 dişi balık akvaryuma konur erkek eşini seçer.bazı balıklar 2 hatta 3 dişiyi idare edebilirler. yoruldum sonra yazarım.anlat anlat bitmiyo kardeşim. portakal vardı bende 2 tane annem saolsun :([signature][hline]See evil , Speak Evil , Hear evil... *Rtük tarafından gösterimden kaldırılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 tesekkur ettim :)[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider..di... Buddy'nin resimlerine gider... |playingarena|Pati Pet *Kuş,tavşanlar ve balıklar için..* orc_lord in melancholy (day 72) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 aklına takılan bir soru varsa sor cevaplamaya calısırım[signature][hline]See evil , Speak Evil , Hear evil... *Rtük tarafından gösterimden kaldırılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmet273 Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Bende 3 tane tropikal tatlısu piranası vardı.Bi ton para bayılmıştım.Ciğeri ince ince doğrayıp beslemem gerekiyordu böylece su çok çabuk kirleniyordu.Suyun sıcaklığını 24 dereceden hiç oynatmamam gerekiyordu kısaca bakımı çok zordu iki günde bir su değiştiriyordum. Sonuç ne oldu?Bi sabah kalktım tekinin,tek gözü yok.Bi sabah kalktım diğerinin sırtında bi ısırık var.Sonra tek gözü olmayanın diğer gözünüde yemişler o öldü.Diğer ikiside birbirini yediler aynı gün onlarda öldü.Ne kadar beslersen besle yinede yiyorlar birbirlerini.Bence yanyana koymaktan vazgeç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 piranalar için üretilen yemlerden deneseydin ;P[signature][hline]i love this game! tractor pulling Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gothic_Angel Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2004 eğer balığı gerçek ete alıştırırsan olcaklara katlanman şart :)... ben astranot balığımı etle beslemiştim bi aralar psikopatlık olsun diye benim 2 tane çikletimi YUTTU :D[signature][hline]See evil , Speak Evil , Hear evil... *Rtük tarafından gösterimden kaldırılmıştır.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 said: orc_lord, 05 Kasım 2004 19:33 tarihinde demiş ki: Şimdi 15 tane yavru ciklet balığı geldi. 60lt akvaryum var. balıklar çokta küçük değil. lepistes boyunda falanlar. şuanda bekletiyorum küçük akvaryumumda.. şimdi eski 60lt'lik akvaryumda 1 tane labio(köpek balıgı gibi renkli) bide kılıçkuyruk var. aralarında herhangi bir anlaşmama durumu varmıdır? bilgim yokda hiç cikletler hakkında :( Biraz geç kalmışım sanırım cevaplamak için :) Cikletler saldırgan değildir genel olarak ama saldırgan türleride vardır. Bu tür balıklar arasında (Ciklet prena Astranot vs) Büyüğün yanına asla küçük koyulmaz. Ama bu 3 balığı aynı boyda yavruyken alırsanda bir problem yaşamassın taki dereceyi 24 derece üstüne çıkarana kadar :) aklında olsn bu tür balıklarda derecen asla 24 ün üstüne çıkmaması gerekiyor. Onun dışında bulundurduğun cikletler gayet sakin ve güzel görünüşlüdürler. Hayırlı olsn :p[signature][hline]No matter who you are, I accept any and EVERY challenge.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmet273 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 8, 2004 Bu cikletmi daha saldırgan yoksa piranalarmı?Benim piranalar parmağımı akvaryum camına dokundurduğumda hızla gelip kafalarını cama çarparlardı fakat aynı piranalar parmağımı suyun içerisinee soktuğumda kaçarlardı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 9, 2004 said: ahmet273, 08 Aralık 2004 22:15 tarihinde demiş ki: Bu cikletmi daha saldırgan yoksa piranalarmı?Benim piranalar parmağımı akvaryum camına dokundurduğumda hızla gelip kafalarını cama çarparlardı fakat aynı piranalar parmağımı suyun içerisinee soktuğumda kaçarlardı... Öncelikle sen parmağını uzattığında cama gelme nedenleri , yem vermenden dolayı. Yani parmağına saldırmak için gelmiyorlar. Bu yüzden elini soktuğundada kaçıyorlar. Yıllarca filmlerde izlediğimiz piranalar yada bu cinse yakın piranaların Türkiye'ye sokulması zaten yasak. Anca piranalar yavruyken birbirlerine benzediği için kaçak olarak getirilebilir. Bunuda hiçbir akvaryumcu yapmıyor bildiğim kadarıyla. Cikletlerinde türleri var sonuçta etçil bir tür insanlarak karşı bir zararı olmasada akvaryuma koyulucak (sonradan) bir balığın yaşama şansı çok az...[signature][hline]No matter who you are, I accept any and EVERY challenge.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2004 said: Delanoresse, 26 Kasım 2004 15:49 tarihinde demiş ki: ciklit diyince su animi anlatayim. iki ciklit aldim biri sari bi disi digeri mor bi erkek. disi olan erkegi yedi, bi ay yuzgecsiz bi iki hafta da gogsunun ustunde et olmadan yasadi, sonra mefta. hadi dedim bununla uyusamadi cazgir kari, bi tane daha aldim. onu da yedi. kadinlarin hepsi boyle.. lol abi belki çok alakasız türleri koymuşsundur bi araya ondan olmuştur.bi ton çiklit türü var öle biri sarı biri mor diye tanımlayamazsınki hehe.ayrıca kadınların hepsinin böyle olduğunu anladıktan sonra sadece erkek çiklitmi beslemeye başladın eho Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar