Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu organik tarım olayı güzelmiş,

felixxx

Öne çıkan mesajlar

Geçengün bahsetiğim şu organik tarım olayı,hani şu rengarenk kırmızı,turuncu,sarı,yeşil dolma biberler..
Akşam annem yapmış, tadı süper.Dediğiniz gibi tatlı bi tadı var.Ben normalde yeşil dolma biberi sevmem ama yediğim Kavuniçi ve sarı biberi sevdim.
Pazar bi kurulsun hemen gidip alıcam,mevsimi geçio biliosunus..tavsiye+1[signature][hline]Hold me my sweet,Hold me love,Hold me god...
Sosyal ağlarda paylaş

tadı güzeldi bitti he manyak olay :)[signature][hline]İnsanın hayatında iyi arkadaşları ve dostları vardır.iyi arkadaşlar kodese düştüğünde seni kefaletle çıkaranlardır.dostların ise kodeste yanında olanlardır...
Seviyorsan birini özgür bırak onu,eğer geri dönüyorsa o senindir,eğer geri dönmüyorsa zaten hiç senin olmamıştır...
Gidiyorum hayattan,suların aktığı yönden,rüzgarın sevgi dolu okşayışından uzaklara uzaklara gidiyorum....
Sosyal ağlarda paylaş

Önceki topictede yazmıştım o senin dediğin kırmızı,turuncu,sarı,yeşil dolma biberler genleriyle oynanmış kusursuz yapıda güzel lezzetli olan bitkiler.
organik tarım değil yani. İnsanları yanlış yönlendirme.
bi kere fiziki bakımdan düzgün ise kafadan organik tarım olmadıgı belli.hiçbir katkı madde kullanılmadan aynı boy ve görüntüde sebze olamaz.

[spo=Organik Tarım]
Organik Tarım nedir?
Tarımsal üretimde kullanılan kimyasalların (ilaç, gübre gibi) olumsuz etkilerinin insan ve toplum sağlığı üzerindeki zararları artarak kendini hissettirmeye başlamıştır. Tüm bu olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması amacıyla kimyasal gübre ve tarımsal savaş ilaçlarının hiç ya da mümkün olduğu kadar az kullanılması, bunların yerini aynı görevi yapan organik gübre ve biyolojik savaş yöntemlerinin alması temeline dayanan Ekolojik Tarım Sistemi geliştirilmiştir. FAO ve Avrupa Birliği tarafından konvansiyonel tarıma alternatif olarak da kabul edilen bu üretim şekli değişik ülkelerde farklı isimlerle anılmaktadır. Almanca ve Kuzey Avrupa dillerinde ;Ekolojik Tarım, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolcada “Biyolojik Tarım, İngilizcede Organik Tarım, Türkiyede ise "Ekolojik veya Organik Tarım" eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.

Organik Tarım, ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik, insana ve çevreye dost üretim sistemlerini içermekte olup, esas olarak sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar ve mineral gübrelerin kullanımını yasaklaması yanında, organik ve yeşil gübreleme, münavebe, toprağın muhafazası, bitkinin direncini artırma, doğal düşmanlardan faydalanmayı tavsiye eden, bütün bu olanakların kapalı bir sistemde oluşturulmasını öneren, üretimde sadece miktar artışının değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan alternatif bir üretim şeklidir.
[/spo][signature][hline]i love this game!
Kitaplık dizaynı... Yaratıcılığınızı gösterin!

[Bu mesaj Fistan tarafından 13 Aralık 2004 13:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

nu arad bir dip not. avrupa birliğinin bişey bölümünden ( bi anda aklıma gelmedi ) yayınlanan bi raporda organik tarım için en uygun bölgenin (tabiiki belli ürünler için) güney doğu anadolu bölgesi olduğu açıklanmış. yine belli ürünler için en karlı yatırımın buralarda olabiliceği de raporda yer alıyormuş.[signature][hline]msn adresim hacklendi yeni hesap

[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arad ahzır yeri gelmişken ve bilgisi olmayan kişileride bilgilendirmek amacıyla birisi kısaca dna sı ile oynanmış sebze/meyvelerin nasıl elde edildiğini ve zararlarını yazarsa.

şimdi diyeceksinizki başka topiclerde vardı. ama şu ana bu konuda bilgilenmemiş kişiler şimdiden sonra bilgilenmek için topic aramaz herhalde. en azından copy paste edelim uplanmış bi topicte daha bulunsun[signature][hline]msn adresim hacklendi yeni hesap

[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...