Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

nereden baslasak ..

Dralnu

Öne çıkan mesajlar

merhaba,

asagida verecegim linkte dile getirilen problem bendekinin tipkisinin aynisi birkac ufak detay disinda .. cogunuz konuyla 100% ilgili olmasaniz da buralara ugrayan cok kisinin c ve/veya c++ la arasi fena degil .. bu yuzden bir danisayim dedim.

link
tiklayiniz, 2. post hakkindaki yorumunuz onemli. + olmasi durumunda, c++ icin tr icinde rahat ulasabilecegim kaynak vs de onerirseniz memnun olurum. ilgilenenlere tesekkur ederim simdiden.[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

bence c türevi diller yeni başlamak için pek uygun değiller.

çünkü yazılımcı adamın az da olsa birşeyler yapabilmek için "bence" bilmesi gereken üç şey var, bunlar:

algoritma oluşturmak, nesne yönelimli programlama yapabilmek ve kullandığı dilin yazım kurallarını (syntax) bilmek.

bu yüzden c/c++ uygun değil. nesne yönelimli programlama mı öğreneceksin, algoritmayı mı kovalayacaksın yoksa dil kurallarını mı öğreneceksin.. fonksiyonel kodlama ya da düz akan kodlama farkı da (varsa) cabası..

tabii ki burada programlama altyapınızı nasıl oluşturacağınız üzerine eğilmiyorum. eğer günde 4-5 saat azimle çalışabilecek, hata yaptığı halde yılmadan araştıracak, istediğini bulamadığında delirmeyecek biriyseniz c/c++ ile başlayabilirsiniz. ve muhtemelen çok iyi bir temel edinirsiniz.

benim tavsiyem, çok sıkılgan biriyseniz php ile başlayıp biraz eğlenmeniz, biraz web tabanlı programlamaya alışmanız bu sırada da algoritma oluşturmayı öğrenmenizdir. php nesne yönelimi konusunda komiktir :D, veri türleri konusunda kısıtlayıcı değildir, fonksiyonlar konusunda esnektir ve yazım kuralları çok basittir.

php ile algoritma konusunda ilerledikten sonra veri tipleri ve nesne yönelimli programlama yönünde gelişebileceğiniz bir dil seçmeniz sizin için iyi olacaktır. buradaki tavsiyem vb ya da vb.net'tir. vb.net'in iyi tarafı daha güncel olması ve c#'a geçmeyi düşünürseniz kolaylık sağlayacak olmasıdır. kötü yanı ise .net framework ile çalışması, yani framework üzerine de çalışmanızı gerektirmesidir.

daha sonra da c/c++ ile kodlamaya başlayabilir ve apiler ile cebelleşebilirsiniz. bu andan sonra kendi yolunuzu kendiniz çizersiniz zaten, gidecek bir yönünüz varsa tabi..

Ek: hayır ben bu şekilde öğrenmedim
Ek2: her hoca, kitaplardan daha iyidir. [signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!

[Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 10 Aralık 2004 00:00 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

oncelikle ayrintili cevap icin tesekkur ederim.

simdi php yle baslamak ilginc geldi bana, daha once dusunmemistim bu yola php yle baslanabilecegini :)

sonrasi icin kendimi uzerinde gelistirmek istedigim platform mac oldugundan .net le biten seylerden uzak durmam gerekmekte sanirim. elimde carbon, cocoa, darwin ve/veya java secenekleri bulunmakta sanki buraya gore ..

bu durumda bir degisiklik yaratir mi ?[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

ben programlamaya Javayla basladim direk ve gayet zevkli gecti hala baslangicta sayilirim ama sahsen ogrenirken zevk aldim onumuzdeki dersleri de heyecanla bekliyorum =0

eger sende zevk alcagini dusunuyosan direk basla ve yapabiliyosan bi kursa git kitap basinda cok sikici olabilir.[signature][hline] Ya ya ya coco jamboo Ya ya yeah
Sosyal ağlarda paylaş

her hocanin kitaptan etkili olmasi kurs isini cok cazip kilmakta evet. ama sonucta neyle ilgili kursa gidecegime de karar vermem lazim :)

sen nasil bir ortam da ders takip ediosun martian ? okul, kurs ?[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

sen al tabi Apple kendi programını kendin yazmak zorunda kalırsın böyle :lol:

C öğrenmeden C++ öğrenin demek bana çok garip geliyor. "ilk elle tutulur programınızı C++ da yazın" demek daha doğru. çünkü balıklama OOP dizayna dalmak, class mekanizmasıyla cebelleşmek falan komik olur. sınıflardan önce fonksiyonlarda ve veri tiplerinde yeterince tecrübe kazanmak daha mantıklı. (zaten C++ da classları öğrenmediğin sürece C biliyorum diyebilirsin)

ayrıcana java konusunda çok tecrübeli olmasam da başlangıç olarak çook çoook iyi bir dil gibi duruyor.

chamber demiş php de çok güzel bir öneri, ben fii zamanında aldığım dandrik C kitabıyla kafa kırarken php ile karşılaştıydım 1 seneye yakın uğraştım ve eminimki o sırada C ile uğraşsaydım programlama mantığım php ile uğraştığım kadar gelişemezdi.

javayla başla derim ama olmaz dersen php de olur.( gerçi carbon, cocoa, darwin konusunda hiç bir fikrim yok ama java uygundur diyebilirim)[signature][hline]h u m a n i t y - i s - t h e - o n l y - s u p e r p o w e r !

[Bu mesaj Rahan tarafından 10 Aralık 2004 03:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

learn C++ in 24 hours gerçekten iyi, hatta nette var o .box.sk lı bi sitede ben onu okuyup temel kazanmıştım
sonra okulda VB öğrettiler zorla, o bi windows forms application lara ve program designing e başlangıç oldu, java yı 6 haftada CMU nun yaz okulunda soktular beynime OOP den Sort a kadar (arada Linked List, Binary Tree s gibi önemli şeyler gördüm, şu an iş yerinde şaşırıyolar sen bunları nerden biliyosun diye soruyolar terim konuşunca :P)

önerim madem Mac Os X desin, Java başla, Codewarrior güzel bi compiler ve kod yazma programıdır, sonra Cocoa ya geç, madem o asıl Mac application yazmaya yarıyo

ama javadan şaşma derim ya, java iyidir, API si çok iyi,
MSDN i döver yani API konusunda[signature][hline]Just think, if developers made realistic RPGs then female characters could go through a complete, yet random alignment change every 28 days
- Nerdboy from The Elder Scrolls Forums
Sosyal ağlarda paylaş

eğer kursa gideceksen ya da okulda öğreneceksen istediğin dille başlayabilirsin, çünkü algoritma oluşturmayı da yazım kurallarını da fonksiyon yapısını da nesne yönelimli kodlamayı da öğretirler.

ama kendin kitap başına oturunca öyle olmuyor :D hadi bir örnek kodda 1-2 yeni şeyle karşılaşmak tamam da, 5-6 yeni öğe insanın başını ağrıtabilir :D "ya bu int neydi", "burda neden çift nokta var", "poliformizm neydi be?" gibi sorular arasında kaybolursan öğrenmeye eğilemezsin.

ilk mesajımda da dediğim gibi, kitaplar aracılığıyla öğreneceksen, algoritma oluşturma ve nesne yönelimli programlama konusunda iyi bir yere gelene kadar hangi dille çalıştığın pek önemli değil. çünkü zor olan bir dilin yazım kurallarını öğrenmek değil, bir dille çözüm üretebilmek.

ve volfinin dediği gibi java iyidir, güzeldir, orta seviye, kafa ağrıtmayan, çok iş yapan nacizane bir dildir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada ben de evde buyuterek gelistirmeye karar verdim, php icin dl lerimi tamamladim; simdi forumda daha once php icin kaynak soran olmus mu ona bakicam. ama yine de akliniza gelen kaynagi yazmaktan cekinmeyin, en azindan daha bi up-to-date bilgimiz olmus olur konuda ;)[signature][hline]Hi, I'm Affinity, and I'm still completely insane in every format that doesn't have Null Rod. Now if you'll excuse me, I'm here to rape your horses and ride off on your women, and there's nothing you can do about it.
Sosyal ağlarda paylaş

Web programlama yaparken javascript ile başlamıştım ordan biraz java öğrenmiştim derken şimdi C öğrenirken cidden rahat ediyorum. Javascript ile javanın alakası yok isim benzerliği sadece ama bana sorarsan ikisi de başlangıç için ideal tavsiye ediyorum.[signature][hline]Delanoresse, 08 Kasım 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
hmm o zaman gorillere epilasyon yaparsak dunyayi domine edebiliriz

fizban, 08 Kasım 2004 20:52 tarihinde demiş ki:
ideal kız arkadaş ideal gaz gibin bişeydir. Z = 1 dir ideal kız arkadaş için. 1 atm de oda sıcaklığında muhteşem bir insandır o kız arkadaş.
Sosyal ağlarda paylaş

dralnu ozel mesajina bak
fizban sen de bak hatta[signature][hline]Just think, if developers made realistic RPGs then female characters could go through a complete, yet random alignment change every 28 days
- Nerdboy from The Elder Scrolls Forums

[Bu mesaj Volfied tarafından 12 Aralık 2004 10:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...