Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

22 Ekim - 2 Kasım Vipassana Meditasyon Kursu...

coco

Öne çıkan mesajlar

Bence denemek gerek. Fiziksel bir şey olduğu için kendini hazır hissetmen daha kolay meditasyona göre. İstanbul da yaşıyorsan daha şanslısın.
Bak denedikçe göreceksin ki meditasyonu destekleyecek çünkü zaten sistem böyle işliyor :)

Yoganın 8 basamağınıda benimsemek gerek.
Göreceksin ki yoga yapanların çoğu hatta tamamı meditasyonu umursamaz bile onlar pilates yapar gibi gelip giderler. Evrensel ahlak kuralları ile de ilgilenmezler dolayısıyla her derste bir şekilde çözdükleri blokajlarını tekrar oluştururlar. Nefes kontrolüne dikkat etmezler.
Bunlar yoga yaptığını iddia eden kimseler.
Meditasyon yaptığını iddia eden kimselerde beden ile ilgilenmez.

Bir adım diğerini tetikliyor. Önce çevreyi kontrol altına almak sonra bedeni kontrol altına almak gerek sonra zihni kontrol altına almak gerek. Zihin ruha açılacak. Sistemin böyle olduğunu söylüyorlar. Bende bunun küçük bir kısmını tecrübe ettim ve sıralama bana mantıklı geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

:)

evet.
zaman derken ben birşeyleri disiplinize ya da standardize etmekle ilgili sıkıntı yaşıyorum.
yoga da ucundan bulaştım aslında, gerinmelerimi yoga yöntemiyle yapıyorum ancak arzu ettiğim hersabah kahvem gibi yoganın da yer alması, işte onu başaramadım henüz tembellik var.
bir de biliyorum çok kız edebiyatı olacak ama yogaya başlamayı nedendir bilinmez hamilelik dönemine erteleme şeklinde programlamışım kendimi ahaha
sanki ozaman bir sebep ya da hedef için standardize ederek tembelliğimi yenerim falan gibi...

izmirdeyim, ayrıca yoga konusunda usta arkadaşlarım var şanslıyım da ancak tembelimzsss
mesela bu kursta biraz hocayla konuşacağım konu bu, hoca ne iş dicem ahahah lol
Sosyal ağlarda paylaş

coco said:

yok 6-7 sayfa öncesi ve Sorisin eleşritileri ile alakalı...
ayrıca bildiğim kadari ile noyzura vegan

okumak lazım tabii,
okumayınca ve kısıtlı olunca sex'i özgürce tanımlayabilen herkesi noyan zannetmeniz doğal karşılanabilir elbet

imzam yapasım geldi bold kısmı ya

bu şarkı tüm sevgiden tedirgin olan azgın ama tereddüt eden arkadaşlarımıza gelsin :

http://www.youtube.com/watch?v=ZZikoGwilA8
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...