Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

22 Ekim - 2 Kasım Vipassana Meditasyon Kursu...

coco

Öne çıkan mesajlar

aquila said:

sana demiyorum kardesim, bilime, ilime laf atan sarlatanlara diyorum.

sarlatanin etimolojisini merak ettirdiniz lan aksam aksam, kiricam boynuzunuzu.

nuzunuzu

ilime bilime laf ettiğim yok ama bilim yobazlığı yapmanın gereği yok. Bilimi sonuna kadar destekliyorum ama bilimle ilgili biriysen bilirsin onlarca bilim adamı yıllarca birbirini bilimsel olarak çürütebilmişken "bilime göre şöyle böyle doğru" demek havada kalıyor.

Benim söylediğim şey gayet net enerjiye dair.

hani harry potter muhabbetlerini bırakıp bu testis geçtiğiniz konularda en azından insan için doğru nefes almanın, doğru durmanın ve doğru hislere/düşüncerere beyninizin kimyasallarını kullanmak üzerine düşünün.

Size de hak veriyorum çünkü her konuda olduğu gibi bu konuda da serdar ortaçın dediği gibi "binlerce dansöz var"

p.s : 15 gündür doğru düzgün teknoloji kullanamadım kapatmıyorum hiç birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

eyyorlayacağım. hık

modern hayat bizi imge ve simge bombardımanına tutuyor. düşünsenize meditasyon falan diyoruz turuncu renkli bi foruma mesaj atıyoruz falan klavye gibi bi alet var, sonra şurada hayattaki arkadaş sayımdan fazla kişi online vs.

yani bu meditasyonun amaçladığı o odaklanma, doğal olma falan durumlarına çok uzağız. aslında bu da bir nevi doğallık tabi ama ben börtü böcekten bahsediyorum evet

dün mesela. akdağların zirvesine çıktık 3000 metre, süper göller, yaylalar falan geçtik. hiçbir şey hissedemedim yani. yarın bara gidicez falan onu düşünüyorum kafada, kızları alıp ölüdenizde mi sabahlarız vs... sonra oturuyosun taşa işte 5 dakika, aklına istanbulla ilgili bişeyler geliyor okul geliyor cart curt. sonra arkadan bir ses geliyor hadi gidelim akşam olmadan aşağıya inmemiz lazım diye... buddha zamanında incir ağacı gölgesine 30 gün oturabilmiş çünkü zengin ve maceraperest bir ibneymiş.

mesela bazen düşünürüm bi hatun olsun, gece deniz kenarına inelim venüsü batıralım falan. dağlara çıkalım, sabah kumlara yatıp kitap okuyalım vs. bir sürü hayal kurmuşumdur. lan bakkala gitmiyorum bakkala. en son ilişkim neden takılmıyoruz, yemeğe gitmiyoruz, benimle ilgilenmiyosun falan yüzünden bitti . sokim yani bişeyler eksik, kent hayatı kalabalık mı insanı böyle yapıyor yoksa insan mı böyle yoksa ben mi böyleyim. eskiden doğru insan çıkmamıştır falan diyodum artık öyle de avutamıyofum kendimi. insanla alakası yok bunu kendin yapacaksın diyorum, venüsü batırmaya gidiyorum, ulan eve dönüp pron izliyim sktir et venüsü diyorum sonra....

bu mesajı internetten rastgele bulduğum bir foruma atmam, chrome'un benzer bir halet-i ruhiye içinde olması falan çok önemli. bu aslında bizim bugünkü doğallığımız. sokim böyle doğallığa ya hiç şiirsel değil.
Sosyal ağlarda paylaş

hakliyim said:

insaların ilgisini ve enerjisini sömüren/suistimal eden kişilere dansöz demek istemiş şair burada.

estağfurullah en son arkadaşımın düğününde dansöz gördüm abi ben. enerji konusuyla pek bir alakası yok gibi görünüyordu. para takmak için yanıma geldiğinde gerçi enerji aurasını alan etkili süperpozisyona ayarladı ama ben de no wai kalkanlarımı maksimuma getirip anti enerji ışınlarımla onu savuşturdum. şansını zorladığında da el çırpma metodu ile yarattığım plazmik enerji tornadoları ile karşı masaya kadar uzaklaştırdım onu. alan etkisini kapattım sonra ama. sonra masadakiler öpüşmek istiyor. içerinde erkekte var. sıkıntı yaşıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

teleskoplar ile yapılan harika meditasyon teknikleri var.

Hiç teknolojiye bok atmayalım hayatımızı mafetti , doğallığımızı bozuyor falan diye. ben hastasıyım teknolojinin ve daha da hastası olucam. Ama maneviyatın da hastasıyım. Bence herkes kendi kişisel dengesizliklerini ya da tıkandığı noktaları en kolayından hayatı suçlayarak öyle saçmalayabilir ama ne durumda olursak olalım ya da ne kadar koşullandırılmış olursak olalım, kendimiz olarak dengede ve huzurlu olmanın sırlarına erişmeye ve doyasıya yaşamaya hazırız.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

hakliyim said:

insaların ilgisini ve enerjisini sömüren/suistimal eden kişilere dansöz demek istemiş şair burada.

estağfurullah en son arkadaşımın düğününde dansöz gördüm abi ben. enerji konusuyla pek bir alakası yok gibi görünüyordu. para takmak için yanıma geldiğinde gerçi enerji aurasını alan etkili süperpozisyona ayarladı ama ben de no wai kalkanlarımı maksimuma getirip anti enerji ışınlarımla onu savuşturdum. şansını zorladığında da el çırpma metodu ile yarattığım plazmik enerji tornadoları ile karşı masaya kadar uzaklaştırdım onu. alan etkisini kapattım sonra ama. sonra masadakiler öpüşmek istiyor. içerinde erkekte var. sıkıntı yaşıyorsun.

o dansöz başka , bu dansöz başka.. kavram karmaşalarında konuda n uzaklaşmayalım. ya da uzaklaşalım ya ne olacak . canımız nasıl istiyorsa ;D
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

abi. şöyle ki günümüz toplumunda seks çok fazla odak halinde. böyle düşünmen çok normal anlaşılabilir o yüzden. göstergeler var çok fazla. tüketim toplumuyduk 90 lara kadar şu anda ne toplumuyuz ben de bilmiyorum. bilen olduğunu da pek sanmıyorum. fakat gidişattan rahatsız olmak bir şeyi değiştirmiyor. acaba günümüz için cevap seks mi diye çok merak ettiğim de oldu ama şans eseri askerlik arkadaşlarımdan biri baya avatar fizikli motorcu instagram/facebook platformlarından sürekli yeni bayanlarla tanışıp onlarla ilişkiye giren sonra da whatsapptan bu gece buna gömdüm ganka eheheh diye resimlerini yollayan biri. helal kardeşime dedikçe de coştu pezevenk. yediği her haltı paylaşıyor benimle. 2010 eylülde askerden döndüğümden beri böyle bu. süreç içinde çok uzun konuşmalarımız da oldu e abi nooluyor yani böyle nereye kadar diye. görüyorum ki adam da mutlu değil. çok fazla ve çok hoş bayanlarla sürekli seks yapıyor ve onları tatmin ediyor olmasına rağmen anne parası yiyip asalak bir şekilde yaşayan, başarısız mutsuz bir adam. ara ara eaah diyip konuşmadığım dönemlerde de diğer askerlik arkadaşlarımı darlamış aynı şekilde. yapıp anlatma ihtiyacı hissediyor yani. anlatmasa çıldıracak belki. cevap sürekli ilişkiye girmekte de değil. ama çok fazla insan için bu zor ulaşılır bir şey diye hedef bu gibi gösteriyorlar. o yüzden dağda kızları düşünüyorsun. ben hep şeyi merak ederdim mesela bu şarkılar falan sürekli bu gece salla kıçını bebeğim şeklinde değil de küçük bilmeceler şeklinde olsaydı, dizilerde bilinmeyen ya da bilimsel konular, ekonomik, tarihi olaylar işleniyor olsaydı dünya nasıl bir yer olurdu. böyle şeyler işte..
Sosyal ağlarda paylaş

Ya böyle kurslar bana çok komik geliyor. Hele ilk maddelere çok güldüm yama ve niyama yı hayatına tam anlamıyla adapte edebilmek kesin konuşmayalım ama kişinin farkındalığına oranla uzun seneler alır.
1 hafta 10 gün bunları taklit etsen ne olur anca tatil yapar maddi dünyaya önem vermediği için bir şekilde geçimini sağlamak zorunda olan fake mistiklere para kazandırmaktan başka bir şey yapmazsın. Önemli olan hayatını sürekli böyle yaşayabilmek.
Öncelikle dünyevi olayları sonra da bedeni aşmadan zihni aşamazsınız. Kanun bu.

Bu bana çok komik geliyor cinsellikten uzak duracakmışsın. Süslenmeyecekmişsin? Bunlar zaten zamanla olacak şeyler. Daha yolun başındayken yolun sonuna ulaşmış adamların doğal olarak kazandıkları alışkanlıkları taklit etsen ancak sen kaybedersin.

Bir de böyle ortamlardan karı kız kaldırma şansınız hem çok fazla hem çok düşük onuda söyleyim ahah
Sosyal ağlarda paylaş

bir eğitim sunuluyorsa ortada ve bunun da ortaya katılıcılar için kuralları koyulması çok doğal. bu kadar basit birşeyi anlamakda ne zorluk var ki ? gülsem mi ? anlaşılmasına yardımcı mı olmaya çalışşam ? dalga mı geçsem ne yapsam...

ortada ücretsiz bir hizmet var ve herkes kendince taşlıyor ;D
Sosyal ağlarda paylaş

meh Soris,

o kurallar 10 günlük kurs süresi için geçerli, adamlar bunu hayatın boyunca uygula diye bir haddi kendinde görmüyor,
ve sen bile kalkıp vipassanayı para ile örtüştürebiliyorsan, diğer ilk bilenler nasıl düşmesin bu yanılgıya...

ayrıca, bu zaten ömür boyu süren bir öğrencilik...

ve 2007 den beri bir vipassana öğrencisi olarak
ne seksten, ne kırmızı etten, ne de sevdiğim maddelerden uzak kalmadım ya da bu konu da eğitmedim kendimi via vipassana ile.
ama sorgulama yollarımı eğitmek konusunda faydasını gördüm.
arayışımda bu minvalde idi.

matbunun güncellenmesi gerek, buna katılıyorum ve bunu bizzat ileteceğim.
ancak gerek çeviri gerek ise dharma ile alakalı bazı çerçeveler var, ama tekniği öğrenmen için bu şartlar sana koşul olarak değil teklif olarak sunuluyor...

neyse, sonuçta diğer başlık gibi bu başlıkta ulaşması gereken bazı patilere ulaştı bu akşam, rucusunu tamamladı.

metta.
Sosyal ağlarda paylaş

chrome said:

abi sen zaten kafadan haklısın. tartışmaya girmene bile gerek yok bence.

ya ben serserinin tekiyim öyle gereksiz tartışmalardan alıkoyamıyorum da senin yetiştirmen gereken bir sürü işi olan meşkul bir adamsın bence sen bu tartışmalara girmemelisin..

of yine haklıyım galiba. haksızsam söyle David ;D
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes mutlu olduğu şekilde yaşamalı tabi ki o ayrı. Ama Patanjali nin yoga sutrasını incelersek meditasyon un öyle bir anda 1 haftalık kursla öğrenilecek veya günde sabah 1 akşam 1 saat yapıyorum gibi bir şey olmadığını anlayabiliriz. Pratyahara olmadan meditasyon dan filan bahsedemezsiniz. Meditasyon genelde günlük hayatın stresini yenin vs diye pazarlanır. Amaç buysa asana çalışmaları daha uygun gibi. En azından bana öyle geldi. Denemeden bilemeyiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...