Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Başlangıç Sondur ve Son da Başlangıç


Noyzura

Öne çıkan mesajlar

Başlangıçlar sonu belirler. Elbette bir kesinlik yoktur ama başladığımız noktanın bize sunduğu güzellikleri, insiyatiflerimiz doğrultusunda daha da güzel kılabiliriz.


Tam bu sabah ben yeni güne başladım. Güzelbahçedeki evimde gözlerimi açmadan önce kuş ve böceklerin birlikte söylediği şarkılarını duyuyorum ve yavaşça göz kapaklarımı açtığımda yanımdaki penceden mavi gökyüzünün ve dağların birleştiği noktaya bakıyorum. Yatağımda yalnızım . Elbetteki çok güzel olurdu yanımda aşık olduğum kadın olsa ama o kişi ne arar ki yatağımda yokken yaşantımda . Ama aslında yatağımda yalnız da değilim .Yanımda benimle birlikte yatan bir katana , ruj , müzik kulaklığı , tarot kartlarım ve üç tane kitap :

- İmkansızın Şarkısı
- Dreams and Realities ( Rüyalar ve Gerçeklikler)
- Cennete Dönüş

Güne nasıl başlarsam öyle devam edeceğini tekrar farkediyorum ve insiyatifimi gönlümden geçtiği gibi güzel kullanmak istiyorum ki çünkü biliyorum her aksyon başka bir reaksyon'dur ve ben bu üç kitapdan bir tanesini tercih etmem gerekiyor. Yeni günüme ondan aldığım güzelliğin etkisinde devam edeceğim ve ben İmkansızın Şarkısını tercih ediyorum ve açıp ona ilk defa başlıyorum tatlı bir heyecan ile çünkü ondan gelicek bir güzellik ile günümün gidişatı belirleneceğinin farkındayım ve karşıma şu satırlar çıkıyor :

“Uyansana, anlamaya çalışsana. İşte bunun için yazıyorum ben bu satırları. Çünkü ben, olayları , sözcüklere dökmedikçe anlamayan o yeteneksiz insan türündenim”. Ve bende bunun üzerine bu yazıyı yazmaya niyet ediyorum. Ama hemen öncesinde kalkıp bir banyoda yüzümü yıkayıp ağzımı su ile çalkalıyorum. Sonra oturma odamdaki çöpleri ve bardakları toplayıp mutfağa iniyorum. Soğuk bir bardak su’nun serinliğini hissedesim var ve bir bardağa koyuyorum. İçine bir damla elma sirkesi ile vucuduma gerekli destek belki kendini güçlü ve saf tutması adına. Sonra dolabı açıyorum. Güne mütevazi besinlerle başlayasım var ve içeri baktığımda bir tane küçük kırmızı elma ve bir tane şeftali. Çünkü onlar sulu , tatlı , taze ve lezzet dolu tıpkı benim de olmaya özen gösterdiğim gibi.

Yavaşça ve özenle onları dilimleyip bir tabağa koyuyorum ve su ile birlikte koca bir sürehide oturma odama geri dönüyorum. Uzakdoğu ezgilerinin güzelce ifade edildiği bir zen meditasyon müziği açıp bu yazıyı yazmaya başlıyorum ve aslında şimdi tam şu an da bu yazıyı bitirmek üzereyim.

Hissettiğim güzel şeyleri paylaşmak istedim ki güzel şeyleri hissetmek güzeldir ve güzel hisleri paylaşabilmek de çok güzeldir. Her yeni gününüze özenle başlayın çünkü başlangıçlar da her şeyi oldurmak istediğimiz güzelliğin yolları bulunur ve güzel hislerinizi doyasıya paylaşın. İster insanlarla , ister bir kalem kağıda , belki bir gitar ile ya da boş bir kağıda renki kuru boyalar ile. Çünkü hissettiğini paylaştığında bir taşma yaşarsın ve bunu ifade edebilmek iki türlü güzelliği beraber getirir. Birinci güzelliği ifade edebilmenin verdiği güzellik hissiyatı ve ikinci ifade edişinin diğer herkese armağan ettiği o besleyici güzellik enerjisi. Ve bizler güzel enerjilerimizi içimizden geldiğince saf bir niyet ile kendiliğinden paylaştığımızda yaşam bize her zaman kat ve kat daha fazlasını armağan eder.. Bu böyledir ve de öyledir.

Sevgi , huzur , heyecan , bolluk ve bereket doldursun yeni gününüzü. Hepimize günaydınlar . Nice güzel anlara, yükselişlere , inişlere , uykulara ve daha da güzel uyanışlara…

Noyan Sama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...