Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Spirit Science

BaaL

Öne çıkan mesajlar

ne ekşi'de ne paticik'de hakkında bir şey bulamayınca şaşırdım açıkçası. insan, hayat, ruh gibi konulara değişik bir bakış açısı getirmiş. 25'e yakın bölümü var youtube'da fakat türkçe alt yazısı falan yok, hatta ingilizce alt yazıları da çok kötü.

1. bölümü koyayım, ilgisini çekene bundan sonra 12. bölümü izleyip, daha sonra sıradan gitmesini öneriyorum.

Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir tartışma konusu :) son yüz yılın tıbbi bilimde en "moda" kavramı "ruh" ve beyin.
aslında şu aralar henüz erken olsa da, "ruh" kavramı biraz sıkıntılı..

sinir bilimlerin "baba"ları yüzyılalrdır insanı anlatan; makina+ruh tanımından ruh'u giderek soyutlamakta. bunun yerine ruh dediğimiz fonksiyonları yerine getiren beyin bölgleri saptamaktalar.
Paxinos -ki sinir bilimlerine yolu düşmüş birinin bilmemesi mümkün değil- Alzheimer hastalığı varken ruhtan bahsedebilir miyiz diye sormuştur. Ben de "kendi çapımda" Anti-sosyalleri de ekleyip, görüp ve arttırıyorum :)

aslında bilim videoda bahsettiği gibi sadece akıl-vücut-ruh üçlemesinin ilk 2'sine odaklanmış değil. "Ruh" kavramı konusunda da cidden kafa patlatmakta... video biraz spekülasyonlar üzerine kurulmuş gibi düşündürdü.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...