Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Devlet Dairesinde (Üniversite) Yıllık İzin Sorunsalı


Archangel_

Öne çıkan mesajlar

Trollenemeyecek kadar pati dışı bir konu biliyorum ama belki bana yol, kaynak gösterebilecek birileri olur diye şansımı deniyorum.
Yıllık izin hakkınız olduğu halde izin almanızın, yöneticileriniz tarafından uygun görülmemesi/izin verilmemesi durumu keyfe keder midir yoksa belli kuralları var mıdır? Örneğin; şube müdürünüzün imzaladığı izine bölge müdürünüz onay vermediği taktirde size bunu beyan etmeli midir vs vs...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sözleşme feshedilebilir. çalışma bakanlığına şikayet edilebilir. ancak unutulmaması gereken iş kanunu içinde doğan tüm durumların yazılı olması kesinlikle lehinize olur. yani izin talebi sözlü yapıldıysa yazılı olarak yapmak, hatta işin ciddiye binmesi muhtemel ise noter aracılığıyla yapmak en mantıklısı olur.

kullandırılmayan yıllık izinlerin ücrete dönüşmesi de ancak sözleşme sona erdikten sonra olur.

keyfilik içinse evet keyfe keder bir durum çünkü kanunda yıllık iznin kullandırılmaması konusu atlanmış veya bilerek boş bırakılmış. bu konuda yargıtay kararları mevcut. işçi ve işveren sözleşmeden doğan ve kanuni yükümlülük ve haklarını her zaman iyiniyet kurallarına uygun kullanmalıdır/yerine getirmelidir.

bu arada işçi olduğunuzu varsayarak dedim tüm bunları. memuriyet söz konusu ise başka
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...