Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yardım! Ram'i değiştirdim.Windows açılmıyor.

Fistan

Öne çıkan mesajlar

Format da atabilirsin ama hiç dokunulmamış gibi göstermek daha iyi olur diye düşündüğümden partition'u sil dedim. Ayrıca formattan daha kısa sürecektir.

Partition'u silmek için eğer diğer makinanda xp var ise kontrol panelden administrative tools (yönetimsel araçlar) oradan computer management'i (bilgisayar yönetimi) seç. Açılan ekranda soldaki listeden disk management'i (disk yönetimi) seç. Sağ tarafta o bilgisayarda bulunan sürücüler çıkacaktır. Oradan partition'unu sileceğin diske sağ tıkla ve delete partition'ı seç. Tekrar ediyorum partition'u sildiğinde o diskteki tüm veriler yok olacak bu yüzden yedek alman gerekenleri almayı unutma.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

boot.ini'nin içinde

said:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

şeklinde birşeyler olması lazım.
burda operation systems'teki sayılar önemli. muhtemelen seninki farklı partition vs. olarak yüklendi harddiske. onu -C:'ye yüklediysen- multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS ile değiştir, muhtemelen düzelir.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben daha farklı düşünüyorum belkide yanma sırasında windows zarar görmüş olabilir o yüzen xp cd ni takıp kur işlemine başla ilk onar seçenegini dene ilk olarak burda komut satırına düşecektir türkce klavyeyi seçtikten sonra c: ye düş orda chkdisk at bundan bir sonuç alamassan tekrara kuruluma başla ve 2. onar seçenegi ile windows u tekrar kur bilgilerin gitmeyecektir
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fistan, 07 Aralık 2004 01:06 tarihinde demiş ki:
said:
Odrin, 06 Aralık 2004 17:27 tarihinde demiş ki:
said:
yevaud, 06 Aralık 2004 15:11 tarihinde demiş ki:
önceki ramle bi dene makinayı açmayı onla açılıyorsa bilgde bi sorun yoktur sonra yeni ramle dene hata vermeye devam ediyorsa rami değiştir eğer yeni eğer yeni ram tek başına açıyorsa sorunsuz olarak ikisi birbirine uymuyo demektir ramlerini birbirine uydur :)

Bunları bir dene sonra cevap yaz buraya da ona göre kasmaya devam edelim

buna ne cevap vereyim ben ilk mesajı okumamışınız ki ozaman.
önceki ramle açılacak olsa ram almazdım zaten.ram yandı ondan değiştirdim. şu andaki 400lük ram canavar gibi diğer makinada tek başına çalışıyor.ramde bi sorun yok.

ge-ta partition bilgilerini nasıl silecem direk format atsam diğer makinada hdd ye olurmu? xp yi yüklemeden söksem formatdan sonra kendi bilgisayarına taksam boş bi şekilde acaba olurmu deneyeyim buraya yazarım. fazlada vaktim olmuyo ugraşmaya ara ara boşluklarda ugraşıyorum biraz. sizide sıktım.

Ben 2 tane RAM vardı biri yandı diye anlamışım nasıl olduysa onda saçmaladım:)
Yalnız benim aklıma takılan bi şey var.Şimdi eğr bilgisayar açılmıyorsa ve hardiskin başka bir makinede yeni RAM ile çalışıyorsa format atmanın ne yararı olacak.BİOS ayarlarını zaten kendi otomatik olarak yapar.Diğer makinanın donanımlarını tanıma olayı da ancak windows açılınca sorun olabilir.Ki aynı zamanda harddisk olmadan sadece başlangıç disketiyle bile açılır bilgisayar.Bu yüzden harddiskin konuyla bir alakası yok bence.Board'ta bir şorun olabilir.Benim bir çözüm yöntemim var ama biraz sallama :) ev ortamında genelde işe yarayabilir.Anakartın üzerindeki bağlantıları çıkart,BİOS pilini çıkart,güç kablolarını çıkart.Min gereken parçaları tak öyle dene.Belki olur,olmazsa da elektronik bir arıza olma şansı çok yüksek
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...