Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil Yardım Ekran Kartı Sorunu

orhankadir

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar Asus A7V8X-X model bir anakartım 512 Mb DDR400 Ram 80 Gb Samsung disk WinXP Pro hede höde bir makinaya sahibim. Eski ekran kartım 64 Mb Gfroce 4 Mx420 idi. Dün tanıdığım bir dostumdan 128 Mb GForce FX5200 aldım.

Sorun şu ekran kartını aldım, taktım xp tanıdı gittim sitesinden 9963 driverlarını indirdim. NFSU2 Oynıyayım dedim oynamaz olaydım. ekran kartım 64 Mb iken çok daha güzeldi. Arabaların üstünde salak salak grafik hataları filan. Neyse Driverlerı sildim yeniden kurdum. Sorun çözülmedi aksine daha da berbatlaştı.

Makina açılıyor windows açılıyor mavi bi çubuk varya gidip gelen onu geçiyor tam windows ekranına geçecekken monitöre görüntü gelmemeye başlıyor.

Makinayı VGA modda açıyorum. 640*480 açılıyor. Çözünürlüğü yükseltmeye kaltığımda ekran kararıyor ve (eğer 1024*768 yapmaya kalkarsam) Gülen suratlar beliriyor 800*600 yaparsam da W harfleri beliriyor ve makina kendini resetliyor ve tekrar monitörün görüntüsü gidiyor.

Xp yi kaldırdım yeniden kurdum. Bu sefer ekran kartını ne Xp kendisi tanıyor nede driverlarını kurduğumda sonuç alabiliyorum. Driverlarını kurmaya kalktığımda ya kendi resetliyor yada hiç bir şey olmamış gibi restart atıyor ve ekran kartı filan gelmiyor.

Ancak 64 Mb olanı kurduğumda sorunsuz çalışıyor. YARDIM EDİN LÜTFEN YOKSA MAKİNAYI ATACAM 5 KATTAN
Sosyal ağlarda paylaş

orhan eski driver'i ile bir daha dene buyuk ihtimalle atladigin bir nokta var. o indirdigin driverlar uyumsuz. format atip yeniden eski driver'ini kurup gene bozuk haliyle karsilasiyorsan ekran kartin zarar gormus olabilir.[signature][hline]Katrani kaynatmakla olmazki $eker, cinsini s..tigim cinsine ceker.

Msn | Icq | E-mail | Math
Sosyal ağlarda paylaş

Fdisk bile attım :) bana mısın demiyor. Fdiksten sonra tanıttım güzel çalıştı taki NFSU2 ye girene kadar. girmemle beraber kartın şaftı kaydı. kilitlenmeye başladı ve tekrar makinaya görüntü gelmemeye başladı bende geri verdim ekran kartını ama gaz yaptım çalıştıracam. gerekirse makianyı değiştirecem :) Hırs yaptım.

yarın powerspu değiştirecem belki ondan olabilirmiş :)
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam dur napıyosun degıstırme power spu' falan bosu bosuna.

64'u takınca duzgun calısıyo dıye kendın soluyosun bas baya belliki o ekran kartıdaymıs ıste sorun.

Bak sana benım de bugunlerde basıma gelen olayın lınkını verıyorum oku lutfen.

Bosu bosuna baska parcalarınıda degıstırme arkın sana bozuk mal vermıs
:)

ahanda burda[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...