SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Selamlar, Aracı bir kurum sayesinde büyük bir alman firmasıyla iş görüşmesi ayarladım. Android Developer olarak görüşecekmişiz sanırım. Görüşme 40 dk sürecekmiş, 40 dk ne konuşucaz bilmiyorum valla. Takım elbise falan da giy dediler iyice strese soktular. Android olarak okulda aldığım 2 ders var ve kendi çapımda bir proje yapıyordum fakat front-end için andEngine back-end için cloud servisleri kullandığım için android olarak pek geliştirmedi bu proje ve dersler beni. Görüşmede 1 HR elemanı bir de yazılım departmanından birisi olacakmış. İngilizce olacak görüşme bu nedenle "En zayıf noktan?" gibi türkçe de bile zor cevap verebileceğim sorulara önceden hazırlansam iyi olacak gibi. Hem şu garip HR soruları hem de çıkabilecek Android + Java + genel software developer sorularından aklınıza gelenleri yazarsanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Ben de bir alman firmasiyla (siemens corporate research) mulakata girmistim. 2 tur soru geldi bana. Ilk olarak genel CS kulturumu olctuler. CV'm uzerinden gittiler burda. "Vim yazmissin, neden vim? Neden emacs degil?", "unix tercih ettigini soyledin, unix neden daha developer friendly sence?" gibi cok keyifli nerd konusmalari yaptik. Sonra da CV'mde yazdigim projeler hakkinda spesifik sorular sordular. "Bana en guclu ozelliklerini say" gibi sacma behavioral sorular gelmedi. Daha sonra bilgi sorulari geldi. Algoritma falan sormadilar. Direk bilgi sorusu sordular. Embedded yapacagim icin daha cok concurreny, memory management, OS ve c/c++ sorulariydi. 2. kisim senin icin farkli olacaktir muhtemelen ama ilk bolum sana da gelebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 O sorulari HR sorar, teknik adam iplemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Deacon said: Ben de bir alman firmasiyla (siemens corporate research) mulakata girmistim. Sonuç noldu mülakatın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 is olmadiysa bizde ariyoruz android developer istanbulda calismak istersen lutfen om atarsan ilgilenirsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2013 lan ne guzel yaa. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Android için sorabilecekleri şeyler (bazıları bana daha önce soruldu) -Farklı ekranlar için layout ayarlamalarını nasıl yaparsın? (density independet pixel falan filandan bahsedersin burda - gerçi büyük bi firmaysa dizayn sorusu çok gelmeyebilir) -Threading ile ilgili basit şeyler sorabilirler. AsyncTask nedir felan diye.. -Loader'lar bi bak -Content Provider'dan soru gelebilir. -Pil ömrünü nasıl korursun, WakeLock nedir diye bi soru gelebilir -Backwards compatibilty'i nasıl sağlarsın? Şimdilik aklıma bunlar geldi.. aklına gelen bişey varsa sorabilirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ugurz Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2013 hepsine postayı koymuşlar bi tanesi de işe alındım diye geri gelmediğine göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sanguin Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 aquila said: lan ne guzel yaa. Bende aynını dedim.. Programcı olamadık, böyle görüşmeler yapamadık anasını satayım... Gençler şöyle birşey kaydetmiştim HR soruları için belki birinin işine yarar. HR hede Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 core java sorarlar heralde android dediğin ayrı bi frameworkte fln çalışmıyor mu java'da. core java bildikten sonra framework öğrenilir. kimse her framework'ü biliyor değil zaten, spring, struts hibernate gibi çok kullanılanları saymazsak. ki spring bile derya deniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 mayış gaç gayme Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2013 Maas min 36k eur brut vermek zorundalar zaten beni Almanyaya goturebilmek icin, yani aylik 2000-2500 eur arasi net olarak en az. Cevaplar icin herkese tesekkurler, gorusme yarin, sans dileyin! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoubleW Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Sen yaparsın egemen, güveniyorum sana :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 SpiderS_DangeR said: Maas min 36k eur brut vermek zorundalar zaten beni Almanyaya goturebilmek icin, yani aylik 2000-2500 eur arasi net olarak en az. Cevaplar icin herkese tesekkurler, gorusme yarin, sans dileyin! 36 k 1800 nete geliyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Oha iyi kesiyolarmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 fiks yuzde 40% evli değilsen, single falansan direk 0.6 yla carpip hesaplayabilirsin :) elime sadece aylık 10 bin euro kalıyor bu durumda maaşım nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Türkiye'de 0.7 ile çarparız mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 başka bir bekar bayanlşa anlaşmalı olarak belediye sözleşmesi yaparlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
haydari Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 oralarda sahtekar bulmak da zor. basit belediye sözleşmesini bile kontrole gelirler. biz bilmeyiz devlet nedir falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 GEd said: SpiderS_DangeR said: Maas min 36k eur brut vermek zorundalar zaten beni Almanyaya goturebilmek icin, yani aylik 2000-2500 eur arasi net olarak en az. Cevaplar icin herkese tesekkurler, gorusme yarin, sans dileyin! 36 k 1800 nete geliyor 2500 brut maas alan bekar adam ayda 1475 euro net para alir. evli ve cocuk sayisna göre degisir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 2000 2500 net demiş 36 k brut ayda 3000 brute denk geliyor. 0,6 kuralı işte gayet basit. brütü 0,6 yla çarpıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 pardon ben brut anladim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2013 BabacumMostors said: başka bir bekar bayanlşa anlaşmalı olarak belediye sözleşmesi yaparlar romcom mu desem doujin konusu mu desem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 ahah bir de bu evlilğe inanmayan bayan sosyal hizmetler müfettiş konulur sonra gelsin harem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2013 yazsam ya ben bunu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar