Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Belli bir yaştan sonra başlayıp çok iyi seviyelere gelmek mümkün. Yalnız bu kişinin kendi kapasitesine de çok bağlı. Ağaç yaşken eğilir boşuna söylenmiş bir söz değil. Ne kadar genç başlarsanız kendi maksimum potansiyelinize o kadar ulaşma imkanınız artar. Çünkü parmaklar, bilekler, eller esnekliğini belli bir yaştan sonra kaybetmeye başlıyor ve ona göre kendini yetiştirmemiş oluyor. En uç örneği vereyim. 30 yaşından sonra cimnastiğe başlayarak neleri başarmayı bekleyebilirsiniz? Neyse ki gitar o kadar da acımasız değil ama yine de tabii ki genç yaşlarınıza göre çok büyük kaybınız var burası kesin. Çalışma sistemi için kendi yolunuzu ve hedefleri ve bu hedefleri ne kadar sürede başarmak istediğinizi düzgün seçmek lazım. Benim kişisel görüşüm, internetten çok çok iyi kaynaklar bulunabiliyor. Ancak neyi, nasıl arayacağınızı öğrenmek bile tek başınıza boş yere 6-7 seneninizi alabilir ve bu da sizi çok geri götürür. Şöyle diyelim, dışarıdan kitaplarla fizik mühendisi olabilirmisiniz? Kimse yol göstermeden gitarist de olamazsınız veya ne kadar sürede fizik mühendisi oluyosanız o kadar sürede olursunuz .. Toplu ders verilen kurslara geleyim. Benim gördüğüm çok özel bir kaç hoca haricinde, bu yerlerin tamamında birkaç enstrumandan az çok anlayan ama hiçbirinde uzman olmayan insanlar ders veriyor. Bu insanlar size belli bir şey öğretebilir ama gitar konusunda uzman olan bir hoca size ne öğreneceğinizi çok daha hızlı ve anlaşılır bir şekilde öğretir. Ayrıca gitarist olan kişi diğer hocanın bilemeyeceği bir çok konuda da size yeni kapılar açacaktır. Bunu da doktor örneğini verelim. Kalp ameliyatı olmak için pratisyen hekimlere gitmeyi tercih etmezsiniz herhalde değil mi? İşin uzmanına gitmek istersiniz. Kendi tecrübelerimden şunu da ekleyeyim. Dersanelerdeki hocalar kendilerinin iyi olduğuna ve sizin de iyi yönde ilerlediğinize sizi inandırmak için çok iyi ağız yapabiliyorlar. Çalışacağınız kişiyi seçerken gitarist olarak yaptığı işlere, aldığı sahnelere bakın ve gerçekten iyi gitarist olduğuna inandığınız birisiyle çalışın. Eğer değecek bir hoca ise haftada 75 lira, uyduruk bir kurs için ayda 100 lira yerine fiyat/performans açısından daha olumlu olacaktır. Ve tavsiyem de şudur ki ne kadar iyi olursanız olun sizden daha iyi olan ve daha çok şey bilen, size yeni birşeyler öğretebilecek insanlar olacak. Onları bulun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleeding Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Video programlara da çok sıcak bakmıyorum. Çünkü müzisyen olarak gelişimdeki en önemli etkenlerden birisi geri bildirim. Videodan çalışırken doğru yaptığınızı sandığınız bir çok şeyi yanlış yapacaksınız ve birinin bunları düzeltmesi gerekiyor. Geri bildirimin ikinci önemli konusu da karşınızda sizin sorularınıza cevap verebilecek biri olması gerektiği, size yeni müzikler dinletebilecek onları analiz edip anlatabilecek birinin olmasının önemidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pontipati Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2013 SCelen said: Özel dersleri araştırıyorum arkadaş piyasa bu kadar pahalı mı yahu? 250-300 lira arası aylık 4 saat ders. Buda saati 75lira ediyor. Sizce normal mi bu fiyatlar? Yaş konusuna gelince bir tane gitar hocasıyla konusuyordum 20 yaşında başlayıp dünya starı olan insanlar var dedi(Gerçi kim diye soramadım ama :P) Herşey çalışmaya pratiğe bağlı gerisi hikaye dedi adam. Mantıklı da gelmedi değil hani. 30 yaşında başlayan bankada çalışan bir öğrencisi varmış şuan sorunsuz devam ediyor çalması-çalışması diyor :)) yeni başlayacaksan özel derse gerek yok grup dersiyle falan takıl elin alışsın ha yok param bok dersen yardır özelle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar