Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürdistan Üniversitesi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
moncici said:

abi,alevilik xunn'u sevmekse ben dört dörtlük bir aleviyim fdsaf

ama bu konuda bariz haksız. ve şişik egosu da eyvallah çekmesine asla izin vermez biliyorum. yav da konuyla alakasız değil ki ona da yaptı atarını ilk sayfalarda.

Abi ben eyvallahı çoktan çektim, bence konunun basında o kadar çok geyik yaptım ki şimdi ciddi mesajıma ciddi cevap alamadım başta, bütün sinirim ona. Ve birşey söylüyorum, düzeltmek yerine "yetemiyorsun" saçma. Ve sen de bariz üşendin bana anlatmaya.

Mesela az önce aras'la konusuyorduk, şimdi benim konuyla ilgili düşündügüm birşey var, ama datam yeterli değil. Salt mantıkla yaklasabildigin bir mevzu değil. O yüzden counter argüman bekliyorum senden zibidi zibidi ABİ BİLMİYON YEAAA geliyo. Çok çok az hakimim ben kürt sorununa. Yani hayatım boyunca o kadar ilgim dısında oldu ki eminim USAUSAUSAUSA civil war'ı daha iyi biliyorum.

Ve bariz so forumda bir bok ögrenilmez, gidip kendim 1 gece okurum, sonra tam görüşümü savunurum. An itibariyle kendi dillerinde egitim görmek istemelerini vicdanen sempatiyle yaklastıgım halde, politik olarak türkiyenin kendi büyüme cıkarlarına uymadıgı için kabul etmemesini anlıyorum. Şu işim sabaha bitiyor, sonra okuyup gelicem söz.
Mesaj tarihi:
eyvallah xunn da, siyasi tartışma teknik olarak senin "Politically correct olucam derken gerzek olmak ne üzücü" mesajınla başladı zaten. ondan önce ben dahil herkes testis geçiyordu.

benim attığım malum mesaj da lakayıtlık, sinizm, politically correctness kavramı üzerineydi. gayet de içeriği olan bir mesaj idi. eğer o konuda bir itirazın varsa tamam ama olayı kürt sorununda argüman sunmuyorsunuza çekme yani, açıkladım son mesajda. event yapın konuşalım yani nedir.
Mesaj tarihi:
önceki kürt tartışmalarını okumadığı ve bilmediği için bizimde artık EEEEEEEEEEH noktasında olduğumuzu bilmediğinden naifçe xunluk yaptı adam.

halbusi biz o sırada dağda ayı besliyorduk )))))))))))):
(ben eşşeg zikiyordum ve kokuyordum ayrıca)
Mesaj tarihi:
kürtler iyi zaten düdük
boğaziçindeki muşlu, bingöllü elemanlarla nietzsche tartışıyorum ben. nietzsche yazabiliyor adamlar tek seferde ben hala zs karıştırıyorum.
kürt gençliğinin islamdan kurtulmuş bölümü baya iyi. bdp zaten iyi. kadın konusunda, ekolojide, yerel politikalarda falan türkiye'deki diğer partilerin çok önündeler.

ekonominin de düzelmesiyle kürt modernleşmesinin çok iyi sonuçları olacağını düşünüyorum. oradaki halkı çok iyi yönlendirecek jakoben bir kadro var. islamcı tehlikesi de va oradaki özerkliğin biçimine göre akape bu kanadı kullanabilir. ama umarım bu badireleri atlatırlar. yardım için beyin göçü başlatıcam hatta g.doğuya.
Mesaj tarihi:
moncici said:

kürtler iyi zaten düdük
boğaziçindeki muşlu, bingöllü elemanlarla nietzsche tartışıyorum ben. nietzsche yazabiliyor adamlar tek seferde ben hala zs karıştırıyorum.
kürt gençliğinin islamdan kurtulmuş bölümü baya iyi. bdp zaten iyi. kadın konusunda, ekolojide, yerel politikalarda falan türkiye'deki diğer partilerin çok önündeler.

ekonominin de düzelmesiyle kürt modernleşmesinin çok iyi sonuçları olacağını düşünüyorum. yardım için beyin göçü başlatıcam hatta g.doğuya.

Aras var abi işte. Bilim adamı kürdümüz. Benim tanıdıgım ne kadar kürt varsa hep uçlardalar, ya inanılmaz cehalet, bigotluk etc, yada böyle kırdı mı tam kırmış zinciri.

bdp'yi ben de keyifle izliyorum ama PKK mevzusu ne olucak abi? İkilemde kalıyorum yani. Mesela oy vericem ama PKK lan bunlar diyorum, demeyeyim mi?
Mesaj tarihi:
mesela abi t.rk t.rk konuşma diye espri yapacaktım. otosansür uyguladım kendime. ama tam tersi için böyle bir durum hiçbir zaman geçerli olmadı. türkiye tarihi boyunca tam tersi oldu hatta, kürt demek yasaklandı.

bu tarihle yüzleşilmeli xunn. türk bu milletin yegane efendisidir, başkası ancak türke köle olabilir diyen adalet bakanları gördü bu ülke. ben bunun aktif mücadelesini veririm başkası pasif önemi yok.

avrupa'da bu tür söylemlerin yasak olmasının sebebi de politically correct olmak değil, nazizmi yaşamış olmaları, hitler zihniyetiyle işlerinin hala bitmemiş olduğunun bilincinde olmaları. oturmuş demokrasi olsa bunlar sorun olmaz, kanadalı steryotiplerini biliyoruz yani. ama kanadalı amerikalıya laf atınca amerikalı hop orda dur ben senin efendinim çekmiyor.

mesela geçen gün muşlu arkadaşla oturuyoruz. dedi ki kürtçede tavuk yerine geçen 2 kelime var biri mirişk biri bişey. dedim tüh lan 5000 kelimenin 2'si gitti. bi gülüşmeler bi gülüşmeler...
Mesaj tarihi:
Jim_E_Rustler said:

bdp'yi ben de keyifle izliyorum ama PKK mevzusu ne olucak abi? İkilemde kalıyorum yani. Mesela oy vericem ama PKK lan bunlar diyorum, demeyeyim mi?

ben bu editi yeni gördüm.

pkk esasen 70'lerde türk sosyalistlerin başlattığı silahlı propaganda stratejisinin bir devrişmesi. zamanla kürt milliyetçiliğine ve son olarak özerkliğe kayan bir örgüt. pkk 1978'de kurulmadan önce sayısız kürt isyanı ve terör örgütü var, öyle apo ve üçbeş vatan haini birden dağa çıkmıyor. yani 55 yıllık türkiye hükümetinin kürt sorununu yok sayması ve asimilasyon politikaları sonucunda oluşan bir durum bu. evet terör berbat, pkk berbat ve hesap vermesi gerekiyor. ancak bu durumun siyasi suçlusu olan insanların daha fazla hesap vermesi gerekiyor benim mantığıma göre. hırsızın hiç mi suçu yok durumu.

ben terörü ve pkk'yı desteklemediğim için bdp'ye oy veriyorum. çünkü hem bu sorunu çözebilecek, sosyal demokrasiyi inşa edebilecek kadroları var, hem de batıda ertuğrul kürkçü, levent tüzel, ssö gibi sosyalistleri aday gösteriyorlar. ben de liberal-sosyalist arası biri olduğum için onlara oy veriyorum. (türkiye dünyanın en kalitesiz, faşist liberallerine sahip olmasaydı liberal bir partiye oy verirdim bugünkü şartlar altında.)
Mesaj tarihi:
ayrıca bdp dışarıdan ne istediğini bilen, gizli ajandası olan bir parti gibi görülüyor ama öyle değil. ne yapacaklarını, nasıl yapacaklarını gerçekten bilmiyorlar ve çok amorf bir kitleleri var. apo çıkıyor bi federasyon diyor, bi özerklik diyor, bi ekolojik özerklik diyor. kürtlerin kafa karışıyor. tabanla suni bir kürt milliyetçiliği üzerinde birleşmelerinin sebebi de bu.

bu bilinmezlik yüzünden ben bdp'ye yüzde yüz katılan, inanan biri değilim, gelecek için garanti de veremem. ancak bdp içinde kabul edilmiş bazı değerler var. azınlık hakları, kadın hakları, ekoloji, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi vesaire gibi değerleri baya uyuyor şu anda. kürtler için de bir şans böyle bir partinin bölgeye hakim olması. ya ibdacılar, hizbullah falan olsaydı? bu şansı kullanmak için siyasetlerine destek vermek gerekiyor.
Mesaj tarihi:
İşte iyi güzel de çok amatör değiller mi abi bu adamlar. Şimdi seçildiler diyelim, ki sanmıyorum, senin dedigin gibi küçüçük organizasyonu oturtamazken bu ülkeyi yönetebilecek bi yapı mı BDP?

Değil bence. En büyük sıkıntımız da bu zaten, AKP de değil. Bildigin kahvehane dayısı yönetiyor memleketi.
  • Yeni Oluştur...