Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

eBay'den steam oyunu satmak(istek tuto)

HattoriHanzo

Öne çıkan mesajlar

Başıma çok ilginç bir durum geldi.
Paypaldan paramı çekebilmek için, (8.80$ bakiyem var şuan) 10$ olması gerekiyor minimum. Bende üzerine tamamlayabilmek için steam oyunlarımdan birini satmaya karar verdim. Civilization V'i koydum eBay'e 5.99$'dan. 1-2 saat sonra alıcı çıktı. Görüştük e-mail adresini istedim. O arada paypalın attığı e-maili okudum, bloke etmiş parayı, 3 ağustosta açılır daha önce açılması için işte kargo kodu girin şunu girin bunu girin diyor. Adama parasını geri yolladım doğal olarak satışı iptal oldu. eBay'e e-mail attım nasıl olcak bu dijital ürün satışı tarzı, henüz cevap yok. Adamla görüştüm tekrar koyduğunda alırım dedi anlayış gösterdi, elin gavuru işte Türk gibi değil basıp küfürü sokayım senin yaptığın işe demiyor fasdfas.

Bilgisi olan var mı durumla ilgili veya alıcı-satıcı'yı koruyacak başka bir alternatif ?
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'den paypal kullanımlarında paypal hesabı içindeki parayı kullandıramıyorsun. Adamlar engellemişler bir şekilde... Onu hesabına aktarman lazım. Kredi kartına charge yapmak zorundasın...

Evet çok saçma ama öyle. Help falan her türlü sistemi kapatmışlar Türkiye'ye. Kesin malın biri abuse etti. Sizinle mi uğraşacaz lan dedi adamlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay charge yapmak değil =) Para hesabıma geliyor ama bloke olarak geliyor, yani 8.80$ kullanılabilir, 5.99$ bloke olarak gözüküyor. Açılması için "Kargo takip numarası vs. girin" gibisinden birşeyler yazıyor =) Sorun e-bay'de yani digital olarak yollicam itemi illa bi kargo takip numarası istiyor.

Bide o son paragrafa kesin takılıyorum snnbslk diyip Türkiye'ye bütün kapıları kapadılar herhalde, alternatif bulduğum birkaç yer Türkiye'den ürün satışını direk yasaklamışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

HattoriHanzo said:

Olay charge yapmak değil =) Para hesabıma geliyor ama bloke olarak geliyor, yani 8.80$ kullanılabilir, 5.99$ bloke olarak gözüküyor. Açılması için "Kargo takip numarası vs. girin" gibisinden birşeyler yazıyor =) Sorun e-bay'de yani digital olarak yollicam itemi illa bi kargo takip numarası istiyor.

Bide o son paragrafa kesin takılıyorum snnbslk diyip Türkiye'ye bütün kapıları kapadılar herhalde, alternatif bulduğum birkaç yer Türkiye'den ürün satışını direk yasaklamışlar.

Selam ninja.
Tam bir psychosun.
Sosyal ağlarda paylaş

Shean said:

hocam satıcıyı tanıyorsun zaten. kargo numarasını sallayın. adamada söylersin. onayıda verir. basit ama kolay çözüm olmaz mı?

Hocam bu mümkün mü böyle bir teknoloji var mı benim bildiğim kadarıyla ürün kargolandı diye oraya düşmeden onay verme zımbırtısı aktif olmuyor. Zaten geçtim, maksat orda bekleyeceğine hiç bir zaman oynamayacağım oyunlar alıp Valve'i zengin etmekti. Amacıma ulaştım. Kuzeni gittigidiyorda wallet code satıyorlar. Türkiye'ye yaptığın için ödemeyi paypal hesabından ödeme yapabiliyorsun. Komisyon kesiyor ama yok yere Civilization V'imi hiç edeceğime envanterimde kaldı.

Ayrıca sağol hocam o senin gören gözlerinin ninjalığı. Artık bıraktım o işleri. Bakkaliyeyle uğraşıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...