Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming laptop (vol. ∞)

Dragonfire

Öne çıkan mesajlar

Hazir konu acilmis bende laptopu yenileyip eskiyi(4.5 senelik alet) pederle valdeye verme niyetindeyim.

Normalde kullandigim 17", yine 17" e goz diktim. Ama markalar arasinda donanim harici tasarim farklari var, tamam aradigim bu diyemiyorum.
Alienware: Tasarimi hos, ama klavye ve fiyati o kadar hos degil.
MSI: Setup gaming usulu(klavye, vs.) ama tasarimi animeciler yapmis sanirim, ucuz duruyor. Birde tek fan var alette.
Asus: Tasarim, fan, vs. her sey tamam. Ama fiyat ve upgrade kapasitesi tirt.
Sager: En iyi fiyat/performans ama tasarim cok business usulu, alet IBM thinkpad e benziyor. Ses karti eh, klavye orta kadar.

Kanuni, sager gelince yorumlarini yazar misin?
Sosyal ağlarda paylaş

ghost prodan buyukluk yuzunden, np7338 den kalin agir ve ekraninin kucuklugunden (hafifde olsa) vaz gecip gigabyte p34gv2-cf2 aldim. tabii bu eksiler kendi aralarinda.

gelince dener yazarim.

4710 islemci
860m 4gb ekran karti
128gb ssd
1T hdd
14 inch 1080p
8gb ram (bunu gerekirse 16 ya yukseltirim kendim-ki gerekmez)
1,6kg agirlik.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
p34g v2 ile iliskimiz baslamadan bitti :) yerine w230ss clevo aldim.

16gb ram
4810 islemci
860m gfx
240ssd
1080p 13.3 ekran

ilk bakista kalite olarak bir mbp, lenovo y50, msi gs60 degil tabiiki ama tukurulecek de degil :P ortalama bir build. windows yukluyorum an icin ilerde performans gak guk yazarim.

boyut olarak bekledigimden daha kucuk ve hafif cikti.
Sosyal ağlarda paylaş

malesef bununlada olmadi :D

13.3 inch bana cok kucuk basim agridi.. gozler bozuk zaten fazla kucuk ve cok fazla yuksek cozunurluk o ekrana.

yarin p150sm-a veya p170sm-a dan birisi ile degistirecegim.

gonlum 15.6 inchden yana ama bakalim alismisim 17 inch gaming laptopa sanirim.

870m 4gb
8gb ram
240 ssd
750 hd
4700 islemci

her iki modelde. minikten upgrade oluyor zaten gfx falan. fiyatta degisim yok o ilginc.
Sosyal ağlarda paylaş

w230ss in sikintilari sunlar alacak olan olursa.

ekran kucuk ve kaliteli ama bence fazla kucuk gaming icin.

mouse sagda kullanan icin tum girislerin laptopun saginda olmasi rahatsizlik verici. sadece bir usb solda. geri kalan tum her sey sagda.

laptop sogutmayi soldan yapiyor. arkadan sogutma yok ve sirf sola sicak hava bir sekilde rahatsiz edebiliyor. isinma problemi olmadi ama devamli bir sicak hava cikisi sol taraftan bence kotu. arkada olmali ya da arkaya dogru.

full gucde ses cikiyor sogutma fanindan bu yanda olunca daha cok rahatsiz ediyor. alienware m17x kullaniyorum yillardir ayni ses cikiyor ama arkada oldugu icin fanlar fazla kullanana yansimiyor o ses ve isi.

klavye fazla kucuk ve tuslarida kucuk.

ses bana yetersiz geldi birde.

tabii 13.3 inch laptoplar icinde bundan baska bu kadar guclu alette yok. kasa ne kadar kuculurse normal olarak karsilanacak seyler bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

sunuda buraya alayim.

Kanuni said:

malesef bununlada olmadi :D

13.3 inch bana cok kucuk basim agridi.. gozler bozuk zaten fazla kucuk ve cok fazla yuksek cozunurluk o ekrana.

yarin p150sm-a veya p170sm-a dan birisi ile degistirecegim.

gonlum 15.6 inchden yana ama bakalim alismisim 17 inch gaming laptopa sanirim.

870m 4gb
8gb ram
240 ssd
750 hd
4700 islemci

her iki modelde. minikten upgrade oluyor zaten gfx falan. fiyatta degisim yok o ilginc.
Sosyal ağlarda paylaş

p150sm-a da karar kildim. 17 inch buyuk ve agir geldi. alet cok ama cok iyi.

4700 islemci
256gb ssd
500gb sshd
870m 6gb gfx
15.6 inch matte
3.1 kg+power supply
8gb ram 4 slot var ikisi dolu su anda.

33-40 fps veriyor x rebirthde.

ayrica inanilmaz sessiz ve sogutmasi mukemmel. el konulan yerler hic isinmiyor.. optimus oldukca basarili calisiyor.

nesi negatif dersek ekran matte ve muhtesem diyemem. color calibration vs yapilmasi gerekir diyorlar.. cokda batmadi acikcasi. pc de matte, alienware de parlak, macbook pro da parlak , parlak ekranlar daha bir canli normal olarak ama parlaktan dilim yandigi icin matte aldim bu sefer. gunesin yansimalari vs delirtiyordu.

17inch icinde bu usttekilere ek, ekrani buyutup sogutma olayini biraz daha gelistirebiliriz sanirim. geri kalan her sey ayni zaten tipinden uretim kalitesine. 17 inchde +1 hdd takilabiliyor ama zaten 2msata 1hdd 1dvd var ben dvd yi cikarttim yerine ssd taktirdim msatalar bosta. 17inchin birde guc kaynagi 230 watt ve daha agir ve iri. bununki 180 ona ragmen gene bana buyuk geldi. simdi slim 180watt power brick bakinayim.

9/10 veriyorum sana clevo o bir puanida uretim kalitesi ve kullanilan malzeme daha premium olabilirmis. macbook tarzinda olsa anam anam.

ha bu arada aleti modifiye etmek cok basit. aldigim yer gitmis ssd yi sata 2 ye sshd yi sata 3 baglamis. sokup dogru yerlerine takmam 5 dakikami almadi inanilmaz basarili. direk herseye erisim var muthis.

edit 2 : sound blaster x-fi mb3 diye bir program var sesi gelistiriyor sanirim icindeki ses karti sb destekli olsa gerek. baya degistiriyor sesi. arti alette subwooferda var.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...