Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Unix'de exec neden çalışmıyo olabilir?

Ra_d

Öne çıkan mesajlar

- safe mode dan dolayı olabilir
- kullanıcının dosyaya direk erişimi olmayabilir eğer direk ismi ile çağırıyorsan, iptables yerine /usr/sbin/iptables falan şeklinde path ile yaz
- exec yerine system de kullanabilirsin.
- exec yerine `` (altgr+ü) arasında da kullanabilirsin.
[code=php]
$deneme = `echo a`;
echo $deneme;
?>
[/code] misal bu çalışması lazım gereken bişi ...

ama tabi neyi çalıştırmaya çalıştığını sölersen daha rahat şeederiz ..
Sosyal ağlarda paylaş

neter, verdigi hata daha cok parametrelerden ziyade komutu tanımadıgından sanırım. file veya access olmasa baska türlü hatalar verirdi sanırım.

bir de shellden calıstırmak yerine sanırım arkadas program yazmaya calısıo. reference hatasını görünce ben öle anladım :)
Sosyal ağlarda paylaş

var abi eminim.eskiden bi kullandım.yani 1,5 sene falan geçti üzerinden ama dün gibi gözümün önünde :).
yanlış hatırlıyo olmam küçük bi ihtimal.ama posix'de öyle demişler. bilmiyorum abi şimdi kendimden şüphe ettim.

bak asıl hatırlamadığım şeyi sorayım unix'de flushall yokmuydu?

bu arada exec ile system aynı işi yapıyo ama aynı şekilde yapmıyo.system'ın yarattığı processler benim process'in child'ı olmuyo.ama exec'in yarattığı process'ler benim child'ım oluyo.önemli bi ayrıntı aslında.yani en azından şu anda benim için önemli.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 06 Aralık 2004 19:54 tarihinde demiş ki:
bu arada exec ile system aynı işi yapıyo ama aynı şekilde yapmıyo.system'ın yarattığı processler benim process'in child'ı olmuyo.ama exec'in yarattığı process'ler benim child'ım oluyo.önemli bi ayrıntı aslında.yani en azından şu anda benim için önemli.
süper bi ayrıntı :tup: :)

[Bu mesaj Zopik tarafından 06 Aralık 2004 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hayır abi fork senin process image'ının aynısını kopyalıyo ve tanımlanan işleri yapan(Ör: if(fork()==0)) iki process halinde çalışmaya devam ediyolar.

system la exec arasındaki fark ise, diyelimki sen "ls" yapması için system("ls"); yaptın.system'ın bu işi yapmak için başlattığı process senin o anda çalışan programının child'ı olmuyo.1 numaralı(pid'li) process'in child'ı oluyo.böylece zombie state'e girme şansı kalmıyo.ama exec("ls"); dersen exec'in bu işi yapmak için yarattığı process senin o anda çalışan programının child'ı oluyo.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz:
Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...