Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ya çıldıracam exec çalışmıyo okuldaki makinede. execl çalışıyo ama bu çalışmıyo?[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 undefined reference to `exec'[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 exec var mı yaf? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 olmamı. var tabi[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ewt varmıs. calısmıosa zorlama fazla :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ya dimi bende başta zorlamıyım dedimde sonra biraz ittirelim dediler arkadaşlar. şimdi vurdurmaya karar verdik.ikiye taktık, ittik falan baktık yine olmadı.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ehuehue sıçtım makinanın içine. cs makinası benim manasız fork'larıma dayanamadı.sanırım kendini camdan falan attı. şaka falan cidden şu anda down alet. yeni hedefim mail makinası.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2004 ahah dur tahmin edeyim, unix shell yazıosun ? :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neter Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 - safe mode dan dolayı olabilir - kullanıcının dosyaya direk erişimi olmayabilir eğer direk ismi ile çağırıyorsan, iptables yerine /usr/sbin/iptables falan şeklinde path ile yaz - exec yerine system de kullanabilirsin. - exec yerine `` (altgr+ü) arasında da kullanabilirsin. [code=php] $deneme = `echo a`; echo $deneme; ?> [/code] misal bu çalışması lazım gereken bişi ... ama tabi neyi çalıştırmaya çalıştığını sölersen daha rahat şeederiz .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 neter, verdigi hata daha cok parametrelerden ziyade komutu tanımadıgından sanırım. file veya access olmasa baska türlü hatalar verirdi sanırım. bir de shellden calıstırmak yerine sanırım arkadas program yazmaya calısıo. reference hatasını görünce ben öle anladım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 ah be neter keşke shell sorunlarım olsa. C'deki exec fonksiyonundan bahsediyorum. bi insan niye shell'i türkçeleştirmek ister.neden yani bu kadar manasız bi iş daha biliyomusunuz arkadaşlar. bana bi anlatın anlayan varsa?[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 http://cplus.kompf.de/posixlist.html exec yok işte sanırım, olabilir gerci ama burda yazmamıs. denemeye üşendim acıkcası, ama digerleriyle idare edeceksin artık :) C/C++ da direk "exec" e hic rast gelmedim, o yüzden var mı die sormustum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 var abi eminim.eskiden bi kullandım.yani 1,5 sene falan geçti üzerinden ama dün gibi gözümün önünde :). yanlış hatırlıyo olmam küçük bi ihtimal.ama posix'de öyle demişler. bilmiyorum abi şimdi kendimden şüphe ettim. bak asıl hatırlamadığım şeyi sorayım unix'de flushall yokmuydu? bu arada exec ile system aynı işi yapıyo ama aynı şekilde yapmıyo.system'ın yarattığı processler benim process'in child'ı olmuyo.ama exec'in yarattığı process'ler benim child'ım oluyo.önemli bi ayrıntı aslında.yani en azından şu anda benim için önemli.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zopik Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 said: Ra_d, 06 Aralık 2004 19:54 tarihinde demiş ki: bu arada exec ile system aynı işi yapıyo ama aynı şekilde yapmıyo.system'ın yarattığı processler benim process'in child'ı olmuyo.ama exec'in yarattığı process'ler benim child'ım oluyo.önemli bi ayrıntı aslında.yani en azından şu anda benim için önemli. süper bi ayrıntı :tup: :) [Bu mesaj Zopik tarafından 06 Aralık 2004 20:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 abi o dedigin fork olmasın? bi de suraya bi göz istiosan ama burda da yok: http://www.mcsr.olemiss.edu/cgi-bin/man-cgi?exec+2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 6, 2004 hayır abi fork senin process image'ının aynısını kopyalıyo ve tanımlanan işleri yapan(Ör: if(fork()==0)) iki process halinde çalışmaya devam ediyolar. system la exec arasındaki fark ise, diyelimki sen "ls" yapması için system("ls"); yaptın.system'ın bu işi yapmak için başlattığı process senin o anda çalışan programının child'ı olmuyo.1 numaralı(pid'li) process'in child'ı oluyo.böylece zombie state'e girme şansı kalmıyo.ama exec("ls"); dersen exec'in bu işi yapmak için yarattığı process senin o anda çalışan programının child'ı oluyo.[signature][hline]Mazhar Alanson - Cem Yılmaz: Bir Zamanlar Fırtınalar Estirirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar