wraog Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Atatürk zamanında "Liberalizm sömürgeleri yönetmek için icat edilmiş bir sistemdir." demiştir.[signature][hline]" What is a lifetime of servitude next to an eternity of damnation? " Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MERTCAN Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 bak şimdi nerelere çektiniz yaw nerdeyse atatürkü batıcı edip çıktınız yakışıyomu bağımsız türk gencine yoksa siz mandacımı oldunuz???ekonomiden en az ama en az siler kadar anlarım .ve bu ülkede liberal eekonomi değil yani sömürü düzeni değil tafeci düzeni değil milli ekonomi modeli uygulanması mecburidir ve sie sie gelecektir.tefecilikle faizcilikde birbirinden pekte farklı kavramlar değildir sonuça neticeye bak sen ikiside paradan para kazandırmıyormu.kardeşler ben oturduğumm yerden çayımı yudumlarken yazdım bunları .hiç merak etmeyin biz oturup adam gibi düşünüpte yazmaya başlarsakki yazmaya başladık .bu ülkeyi 4-5 yılda ayağa kaldırıp dünyanın en güçlü milleti ve devleti en güçlü askeriyesi ve ordusu yapacak kadar güçlü bir liderin ve akımın arkasındayız.hiç merak etmeyin konu çok dolaştı biliyorum .ayrıyeten vatanın milletin a.q. size bişey olmasın yaklaşımından dolayı bunu yazan arkadaşıda kınıyorum .koçum bu gemi batarsa hepimiz batarız sende batarsıuın unutma ve böle saçma ve alaya alır tavırlı konuşmaktan vazgeç türk delikanlısı gibi ol saygılarımla...[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 mertcan eger kimse senin dedigini savunmuyorsa, butun dunya serbest piyasa ekonomisine gecmeye calisiyorsa (genel olarak, yoksa iran cin gibi *diktatorlukler* diil) bir bildikleri vardir ekonomi profesorumusun doktora tezini buraya mi yazdin nedir yani nasil oluyorda herkesden iyisin? edik: yarisini yazip yollamisim lol[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki: yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır. [Bu mesaj Jadelith tarafından 20 Kasım 2004 00:23 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 aa bu herifi hatirladim bana "a.k. senin" diye bi ozel msg atmisti zamaninda tarih forumuna yazdigim bisi icin :) urasmayin bence hic.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki: yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2004 said: MERTCAN, 19 Kasım 2004 23:42 tarihinde demiş ki: bu ülkeyi 4-5 yılda ayağa kaldırıp dünyanın en güçlü milleti ve devleti en güçlü askeriyesi ve ordusu yapacak kadar güçlü bir liderin ve akımın arkasındayız. gr@l sınız:lol:[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2004 turan taktiğiyle mi alacan dünyayı kardeş?? Ne bu gaz, ne biçim dünya görüşü yaşam felsefesi bu =) Öncelikle banka faiziyle tefeciliği ayırt edememenle ekonomiden 'siler' (?? o ne ya lol ) kadar anladığın ortada zaten, kurandan ekonomi sistemi indirmişsin helal olsun, faiz haram diye. Fakat yanlış biliyorsun diyorum, tekrarlamaya da lüzum görmüyorum söylediklerimi. Ama şunu da söyleyeyim, bankalar gelişmekte olan ülkeler için bi nimettir ve yerli yatırım bankaları arttıkça, bunların sermayeleri geliştikçe kalkınır o gelişmekte olan ülkemiz. Küba gibi pancar mı toplatıcan bize ne yaptırıcaksın o milli ekonomide, bu kadar sermayeyi nerden bulucaksan ediceksin. Sana ortadoğuda bi ülke ayarlayalım önce bi oralarda gör milli ekonomi işini de bizden uzak ol aman bu ekonomi bilginle.[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MERTCAN Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 S.A. kardeşler laf lafı açıyor değilmi bende böle olsun istedim zaten:))yaw şu fazi olayını bi kapatalım.işin aslı belli ayrıca Kur'an-ı Kerim'i sakın ha karıştırmayın.tamamen ekonomi unsurları üzerine açık bi konu konuşuyoruz.ben turancı mhp li değilim. aslımıda söylüyorum size ben Kuvayı Milliyeciyim burdan artık ne anlarsınız ne kadar anlarsınız bilemiycem .aldığım gaz filen de değil.kardeşler neden biz kendimiz olarak egomuza yenik düşüyoruz mesela bi avrupa ülkelerini ön planda tutuyor amerikayı kendimize bi çok konuda örnek alıyoruz??ben sizlere bi amerika olmaktan hatta daha fazlasını istediğimi belirtiyorum.ama siz hala türkiyeyi herşeyin arkasından giden olarak addediyosunuz.herkes gider mersine biz gideriz tersine hesabı.ewet herkes giderse gitsin nereye giderse biz kendi bildiğimiz yoldan gidicez .bakın artık belli bi çerçeveden sonra artık yapılanlar maalesef mandacılığa giriyor .mandacılık ne kadar ayıptır utanç verici bişeydir biliyomusunuz?helede 5000 yıllık türk medeniyedine,800 yıllık osmanlı ya ve 81 yıllık cumhuriyet tarihine sahip bir milletin torunları olarak yakışmaz bize .biz arkamızdan sürüklemeliyiz.buda ayrı bi topik konusu tabi biz başı çekicez artık elin 3 kağıt ekonomisisinin arkasından gitmiycez.arif olan bunu anlar gururu olan kendini türk gibi hisseden .[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 onu yapacaz,bunu yapacaz? yapın ozaman buyrun sizi beklioruz.nasıl olacak efenim bu dedikleriniz? kusura bakma ama laf ebeliğinden başka bi halt yaptığın yok biraz dediklerinle tutarlı ol. 4-5 sene içinde bu ülkeyi dünyanın en güçlü devleti,milleti yapacak? ohaaa derim sallmasyonun bu a kadarı. sana cevap yazmaya dahi yeltenmiodum ama neapıyım duramiorum işte. türkiyeyeyi diğer ülkelerin gerisinde görmek değil bu tabiki ülkesini seven her insan diğer ülkelerin üstünde görmek ister ülkesini ama senin dediğin şu anda kendini kandırmak ve saçma sapan bir ''ülkü'',''idea'' dan başka bişey değildir. turancı değilim diosun savunduğun görüşlerini gözden geçir bakalım neye uyuyor? ülkede okuma yazma bilen kişinin oranı %90,avrupada üniversite mezunu kişi oranı %70 ...ne demek istediğimi anlarsın sanırım ona göre atıp tut tutacaksanda. [signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım [Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 21 Kasım 2004 18:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 kardeş boşver bunları, hakkın yolundasın devam et. ama lafla peynir gemisi yürümezmiş, seçimlerde aday maday ol, iki de icraat yap, geç devletin başına dalgalandır şanlı bayrağı bu kadar ya. biz seni tutmayalım olur mu, daha yapılacak çok şey var millet için[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MERTCAN Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 yahu hasta etmeyin adamı sinir etmeyin canlarım :)))bakın o yüzdelerle vermiş olduğun örnek çok güzel ülkemizin halini gözler önüne seriyor maalesef.biz bunu tersine ab ye yaklaşarak çözemeyiz.kesinlikle yanlış.arkadaşın birine daha yanıt veriyim.ben aday olmayacağım partinin başınada geçmiycem .ama 4-5 yılda bu işi en güzel yoldan halledebilecek insanların var olduğunu sizlere anlatmak istiyorum söylediklerim paranoya filen değil istikrarlı planlı programlı bi çalışmayla 24 saat çalışmayla yapılabilecek olabilecek şeyler.bakın size ne diycem bazı insanlar vardır,düşünceleri hayalleri ,bazı insanların yapabileceklerine eşittir.ve bu 2. anlattığım insanların bide düşünceleri ve hayalleri vardır.:))))) bilmem anlatabildimmi.yani el alden üstündür.yazılarımı ilgisiz bırakmayıp cewap verdiğiniz için tşk ederim.ne mutlu türküm diyene hoşçakalın:))[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2004 bye bye, kendine iyi bak[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus [Bu mesaj MonTezaus tarafından 21 Kasım 2004 23:00 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Rainmax- Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2004 post*liberal ekonomiye kayma var genel olarak dunyada.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Tartıştığınız şeyin ve ispat edilmek istenen şeyin bir de ne olduğunu anlayabilsem... Mertcan hiçbir şey söylemeden konudan konuya atlıyorsun, sonra insanları bir şey bilmemekle falan suçluyorsun. İşine gelince de kıvırıyorsun konuyu, adam gibi bir şeyler anlat, tartış, ispatla da sebeplelim. Öyle uyuyan mandacı batının etkisinde avare gençler, Türk olun adam olun diye sallamak kolay. Söyle bakalım neyi nasıl yapıyoruz? Türkiye batarsa en büyük sebeplerinden biri de bu olacak. Herkes her şeyi biliyor, herkes her yapılanı eleştirip kulp takıyor ama sıra elini taşın altına sokmaya gelince kimsede ses yok. Onlar yapsın biz bakarız. Daha piyasa ekonomisi ne, Batı nedir Batılılaşma nedir, faiz ne sermaye ne bunlar hakkında bir şey söylemeden atıp tutup sıkışınca Atatürkü kalkan olarak kullanmak... Olmuyor.[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2004 %70 se avrupada universiteli orani bu demektir ki isciler bile universite mezunudur copculerin hastabakicilarin da bir kismi universite mezunudur . demek ki ya bu oranda bir hata var ya da biz daha cok ama cok calismaliyiz[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2004 kardeslerim her insanin universite mezunu olmasina gerek yok cok evreler gecirdi insanoglu tarihin baslangicindan demokrasi ve serbest piyasa ekonomisinin sagladigi ortak ozellik sudur; toplumun en zengin kesiminin refah seviyesi ayni iken, toplumun en fakir kesimi hic bu kadar ozgur, bu kadar rahat yasamamisti. hicbir zaman devletin yonetim organlarina katilim bu kadar sistemli degildi. cogu zaman siniflar arasinda gecis yapmak yoktu (bu kadar kolay degil demiyorum) dunya ve ulkeler hangi sistemle yonetilirse yonetilsinler zengin aristokrasi burjuvazi din adamlari her zaman keselerini cok rahat doldururlar ama en alt tabakaninda bunlarin arasina iradeleri dogrultusunda girme sanslari olmasi cok buyuk bir nimet[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 mertcanın mesajların hastası oldum ehue yürrü bea kim tutar bide neyi savunduğunu, neyi tartıştığını anlasam...[signature][hline]"Issız bir adaya düşsen yanına alacağın 3 şey ne olurdu?" sorusu benim için bir anlam kazandı artık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: MonTezaus, 20 Kasım 2004 12:35 tarihinde demiş ki: Öncelikle banka faiziyle tefeciliği ayırt edememenle oncelikle ben bu konularda sizler kadar bilgili degilim yas itibariyle ama bence banka faiziyle tefecilik cok farkli seyler degil bankaya yatirdigin parayla yatirim yapan sirketlere bi nevi ortak oluyosan tefeciye verdigin paraylada bakkal acicak ahmet amcaya ortak olmus oluosun yoksa olmuomusun ? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: Natural_Jedi, 21 Kasım 2004 18:29 tarihinde demiş ki: ülkede okuma yazma bilen kişinin oranı %90,avrupada üniversite mezunu kişi oranı %70 ...ne demek istediğimi anlarsın sanırım ona göre atıp tut tutacaksanda. ogh nerenden salladin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
montezaus Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: ExhaulteD, 29 Kasım 2004 16:07 tarihinde demiş ki: said: MonTezaus, 20 Kasım 2004 12:35 tarihinde demiş ki: Öncelikle banka faiziyle tefeciliği ayırt edememenle oncelikle ben bu konularda sizler kadar bilgili degilim yas itibariyle ama bence banka faiziyle tefecilik cok farkli seyler degil bankaya yatirdigin parayla yatirim yapan sirketlere bi nevi ortak oluyosan tefeciye verdigin paraylada bakkal acicak ahmet amcaya ortak olmus oluosun yoksa olmuomusun ? :P Yatırım olarak benzese de anlayış farkı var aralarında, haram sayılır. Dolayısıyla ekonomik olarak değil, yöntem itibariyle bir takım ayıplar var, toplumun kabul etmediği. Tefecilik de meşrudur, fakat haram felan sayarız. Tefeciliği ayrıca anlatmama gerek yok sanırım =)[signature][hline]Let me back let me back, I promise to be good. Don't look in the mirror at the face you don't recognize. Help me, call the doctor Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside Put me inside **no paranoia@ montezaus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 said: ExhaulteD, 29 Kasım 2004 16:11 tarihinde demiş ki: said: Natural_Jedi, 21 Kasım 2004 18:29 tarihinde demiş ki: ülkede okuma yazma bilen kişinin oranı %90,avrupada üniversite mezunu kişi oranı %70 ...ne demek istediğimi anlarsın sanırım ona göre atıp tut tutacaksanda. ogh nerenden salladin ? benim sallamış olduğumu nerden salladın? bana salliosun diyebilmen için nedenlerini açıklaman gerekir bunun. ögh yazmak yeterli değildir.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 hollandada yasiyorum ? avrupada universite sistemi farkli ? yeterlimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 değil,bende türkiyede yaşıorum bu bişeyi etkilemez istatistik bilgiler bunlar... avrupadaki bütün ülkelerde bu oran aynı demedim. eğitim sistemi farklı? sonuçta yüksek öğretim kapsamına girio ve ''okuma yazma bilmek'' nere,''yüksek öğretim görmek nere''[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki: Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExhaulteD Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 29, 2004 hollandanin avrupa ortalamsinin ustunde bi ulke oldugunu biliosundur herhalde? +turkiyedeki universite ile hollandadaki universite kavramlari cok farkli seyler.burada universiteye gitmek icin yuksek derecede lise bitirmen gerekli ornegin istanbul ankara konya izmir bursa fen lisesi gibi anladinmi ? ve bu liselerde hollandadaki ogrencilerin sadece %20si okumakta,ki bu ogrencilerin cogu lise bitince universiteyede gitmez yuksek meslek okuluna giderler yeterince acikmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MERTCAN Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 s.a. arkadaşlar yeniden görüşüyoruz ne güzel:)) yaws şimdi siz neden bu kadar büyüttünüz bu faiz işini ben anlamadım.yani kısaca savunduğum sistemde faizi dövizi ve borsayı kıvırıp çöpe atıcaz anltmak istediğim gayet açık arkadaşlar neyini neden anlayamıyosunuz :))günümüze uyarlanmaış bir milli ekonomi modelinden bahsediyorum .ülkemizde kurulu olan bi yabancı sermaye piyasası var.ve bunun yanında tabi bide dolar belası var yani yabancı para var .tıpkı diğer ülkeler gibi bizde bu paraları sokmamamız lazım ama şu yönetimle çok zor.herşeyden önce kendimize ait bir bir devlet politikamız olması lazım .bir yerlere bağımlı olmamamız lazım.işte bu yüzden ülkemizin 300 milyar doları aşan borçlarının tamamından bir çırpıda kurtulmamız gerekiyor aksi takdirde yine borç veren her zaman olduğu gibiemir verecektir.yaw bırakalım artık batı eksenli siyaset yapmayı herşeyin batıdan olacağı düşüncelerini diğer arkadaşın dediği gibi üniversite ve okuma düzeyi oranı sadece bi sistem meselesidir ve çok kısa bi zamanda disiplinli ve planlı bi eğitim sisitemiyle aşılır.yeterki biz isteyelim.herşeyden önce şu batı hayranlığını bırakalım bize tarih verecekleri filen yok .hepsi tiyatrodur bunların kendinizi kandırmayın lütfen hoşçakalın .[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2004 300 milyar doları "hee sildik işte" dersek: 1) Iraka döneriz, gelir girerler, ama masraflı olur diye yapmazlar. 2) Her boka ambargo koyar, sıkıştıracak her şeyi yapar, sonra da toprakları Yunanlılarla Ermenilere paylaştırırlar. Ülkede hiçbir şey kalmaz, iki elimiz böğrümüzde kalır. 3) Eğitim sistemi her şeyin temeli gibi gözükse de, heeyyt yapın buraları diyerek hiçbir şeyi değiştiremezsin. Sistemi düzeltmek veya yenisini kurmak 20 seneni alır. İlk önce ekonomini düzeltmiş olman gerekir. Her taraf mühendis kaynarken sende de sermaye ne de üretim yapabilecek teçhizat, kaynak vs(ki yine sermaye oldu) yoksa, o mühendislerden ancak kaldırım mühendisi olur. 4) Batılılaşma ayrı şeydir, Batıya özenmek ayrı şeydir, Batının köpeği olmak ayrı şeydir. Evet, o konuda haklısın gitgide batının finosu oluyoruz, ama bunun da sebepleri var. Sence neden herkes muhalefette esip kükrerken, iktidar olunca diğerlerinin aynısını yapıyor?[signature][hline]Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeek kulaklarıııı Sıpaaakın kulaklarıııı eşşeeeeeek kulaklarıııııı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar