Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pasaport hakkında


pekaziz

Öne çıkan mesajlar

Selamlar,

Pasaport konusuyla alakalı bir kaç sorum var. Bilgi sahibi olan varsa ve cevap verebilirse çok sevinirim. :)

- Bu ay sonunda resmi görevli olarak yurtdışında bulunacağım ve bunun için gri pasaportu bu hafta alıyorum. Ancak eylül ortasında da turistik olarak yurtdışına gideceğim için ayrıca bordo pasaport almam gerekir mi, yoksa griyle gidebilir miyim?

- Sanırım aynı anda iki pasaport alamıyormuşuz. Ee benim de elimde gri var. Bordoya başvurabilmek için griyi teslim etsem emniyete yeterli olur mu?

- Gri pasaport minimum süresi 6 ay diyor, bu süreden önce teslim edebilir miyim?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Son olarak şunu sorayım. :)

Bir yurtdışı turu için rezervasyon yaptırdım, parayı filan ödedim Eylül ayı için.

Adamlar sözleşme göndermişler doldur diye, burada pasaport bilgileri var. Dedim ben pasaportu anca temmuzda alırım o zaman göndermem sıkıntı yaratır mı diye, ne zaman gönderirseniz olur yazmışlar da tırsıyorum şimdi haftaya filan gönder derlerse diye. :)

Bir soru daha soracaktım unuttum. Turda schengen üyesi iki üç ülke var, bir de Hırvatistan var. Hırvatistan artık vize istiyormuş Türkiye'den.

Şimdi benim sadece schengen vizesi almam yeterli olur mu yoksa bir de Hırvatistan vizesi mi alacağım :S
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar, yeni konu açmaktansa ben de buraya yazayım.

Singapur'da 3 ay çalışacağım. Firmaya formu yollamam için pasaport bilgilerimi girmem gerekiyordu ki bugün farkettim e-pasaportumun 2 hafta önce expire olduğunu.

singapur vize istemiyor. En acilinden pasaportu çıkartmam lazım sadece. Beyoğlu emniyetten 19 haziran sabahına randevu aldım. Ataşehirde oturuyorum burdaki randevu en erken 25 ineydi, yarın sabah gidip şansımı deniycem.

Pasaportun çıkması ne kadar sürer? Geçen yaz ağustosta başvurduğumda 2 günde gelmişti. bu sefer 2 haftayı bulursa komple yalan olur benim yazın 3 ay singapurda çalışmam.

ayrıca yarın sadece harç parası yatıyıroum değil mi yeni defter parası yatırmıyorum?

Teşekkürler
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu ne saçmalık ya.

Elimde daha 1 sayfası kullanılmış pasaportum var. expired olmuş diye 72 lira defter parası verip yeni pasaport almamı istiyolar.

Bir ülkenin vatandaşı olduğum için zaten pasaportu bana bedava vermesi lazım, nüfus cüzdanı verirken para istiyolar mı? Pasaport sahibi olmak bir lüks müdür?. Defter parası ve harç parası altında nasıl sömürüyolar utanıyorum resmen
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yine cevapsız sorular arasında kaldım :)

Normalde önümüzdeki hafta görev amacıyla yurtdışına çıkacaktım ancak karşı taraf tarihi Ağustos'a aldı. Eee ben de Eylül başında balayına gidecektim. Aradaki 15 günlük sürede turistik pasaportu ve vizeyi nasıl çıkacağım?

Lafın kısası, elimdeki 5 yıllık gri pasaportu teslim etmeden turistik pasaport da alabilir miyim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...