Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MinicooperS

maivresnon

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar minicooper s almayı düşünüyorum.Geçen sene 2002 model cooper vardı sattım 6-7 ay kullanıp ondan sonra 2011 model peugeot 206+sportium vardı ama cooperdan sonra attan eşşeğe binmek gibi bişey oldu arabadan zevk alamadım şimdi kafaya koydum cooper s alıcam 2009 yada 2008 model düşünüyorum sahibindende baktıgımda 2008 le 2009 kasa arasında fark yok zaten 2008 ler en az 6-7k daha ucuz.
Yakıt konusunda cooperdan tecrübeliyim güzel yakıyordu 1.6 125 bg di.Şimdiki 1.6 175bg arkadaşa sordum basarsan 1.2tl yakıyor dedi kmdede pek inandırıcı gelmedi kullanan,satan,satan arkadaşı olan biri varsa bilgi verirse sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

JsH said:

1,5 ay önce aldım 2011 cooper s otomatik, şu an kullanıyorum, %90 şehir içindeyim.

100tl benzinle 150 km gidiyor, bilgin olsun. gazlama oranım baya düşük, zaten trafikten nereye gazlican İstanbul da :>

100 tl ıle 330 km gıden diesel corolla ya az dıyordum bende sukredım barı :)
Sosyal ağlarda paylaş

maivresnon said:

Evet arkadaşlar minicooper s almayı düşünüyorum.Geçen sene 2002 model cooper vardı sattım 6-7 ay kullanıp ondan sonra 2011 model peugeot 206+sportium vardı ama cooperdan sonra attan eşşeğe binmek gibi bişey oldu arabadan zevk alamadım şimdi kafaya koydum cooper s alıcam 2009 yada 2008 model düşünüyorum sahibindende baktıgımda 2008 le 2009 kasa arasında fark yok zaten 2008 ler en az 6-7k daha ucuz.
Yakıt konusunda cooperdan tecrübeliyim güzel yakıyordu 1.6 125 bg di.Şimdiki 1.6 175bg arkadaşa sordum basarsan 1.2tl yakıyor dedi kmdede pek inandırıcı gelmedi kullanan,satan,satan arkadaşı olan biri varsa bilgi verirse sevinirim.

Selam, 1 sene boyunca 2008 model R56 Cooper S Sahibi idim ( 2010 senesi boyunca ). 2008 ile 2009 modelleri arasında fark yok evet. Cooper S ile başardıgım en az tüketim seviyesi 8 - 9 Lt/100KM seviyeleri idi. basarsan 12 - 13 Lt/100KM lere rahatlıkla ulaşabilirsin. Arabanın avantajı basmazsan az yakıyor.

Aracın süspansiyonları oldukça sert. Bulabilirsen 16 çapında jant tercih etmeye çalış. Zira 17 jant ile oldukça konforsuz oluyor.

2008 2009 modeller bir çoğu ön kaputta şeritli gelmiştir. Şeritler yoksa önden darbe almış olabilir. Iyi bir ustaya götürüp hasarsız, darbesiz bir araç bulmanı tavsiye ederim.

Cooper larda bilhassa S lerde understeer fenadır. Lastiklere iyi baktır. Yağmurda sen direksiyonu çevirip gaza bastıgın zaman zira istedigin yöne gitmeyebilir.

Son olarak bütçeni belirtmemişsin, bu senenin sonunda 3. jenerasyon çıkacak beklersen fiyatlar daha da düşecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

aynen katiliyorum, sene sonunu bekle, ucuncu jenerasyon ciksin, su anki fiyatinin 5-10 bin altina alirsin almak istedigin 2008-2009 modeli. atiyorum su an 50 bin istiyorsa 40 bin olacak o fiyat, asagi yukari. ama beklemek istemiyorsan da 40 bine gene 2008-2009lar var biraz km'si fazla ve yipratilmis da olsalar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
JsH said:

1,5 ay önce aldım 2011 cooper s otomatik, şu an kullanıyorum, %90 şehir içindeyim.

100tl benzinle 150 km gidiyor, bilgin olsun. gazlama oranım baya düşük, zaten trafikten nereye gazlican İstanbul da :>

bende corsa ecoflex den audi ye gecince benim araba cok yakıyor sanıyordum
gene cok fark yok 50 km+-
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
aahaahahah yasandı bitti saygısızca.

rocconun makyajı geliyo seneye, onu da fazla tutma elinde, hele 2012.

bende 2010 var, hala seviyorum kendisini.

stage 2 yazılım var, ama gerçekten supercharger acmadan, cok hafif kullanınca sehir icinde bile 8ler cok rahat gorulebiliyormus.

ama biraz heyecanlanınca direk 12.

yol hissiyatı, performans, fiyata göre super tatminkar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...