Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bmw F700 gs tavsıyelerınızı beklıyorum.

THARKAS

Öne çıkan mesajlar

Arkadaslar f700 almıs bulunmaktayım. Pazartesi elimde olacak. Simdi cevremde pek motor kullanan tanidigim yok. Kullananlarda genelde otomatik vites ufak motorlar kullandiklari icin pek bilgi sahibi degiller.
Simdi 3-4 defa kiraladigim cbr ile sehirde gezi yaptim. Honda surus egitimi 1 ve 2 ye gittim. Tecrubem bundan ibaret.

Kullanmayi bir sekilde halledecez insallah ama ilk sorularim sunlar.

1) motoru muhtemelen yatirip dusurecegim icin nerelerine koruma yaptirmak lazim. hangi firmayi tavsiye edersiniz? Bastan assagi her parcasina koruma yapmislar touratechde ama hangileri olmazsa olmaz?Sonucta araziye kisa vadede cikmayi dusunmuyorum sadece kisa mesafe ulasim icin kullanacagim.

2)kasko ve hirsizliga karsi sigorta icin hangi firmayi onerirsiniz? 6-7 bin tl fiyat cekiyorlar fazla geldi dogal midir?

3)Genel olarak herhangi tavsiyeniz olursa onada acigim.

4) Stokta olmadigi icin kirmizi istememe ragmen siyah almak zorunda kaldim. Arabayi folyo ile kapladiklari gibi motoruda kapliyorlar mi? Tavsiye edeceginiz bir yer var mi?

Aklima daha cok soru gelir yardimci olursaniz sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

kask şart tabii de

ufak tefek kazalarda da genelde en gerekli olan ekipman pantolon oluyor

ama her yere aynı pantolon giyilemeyeceği için almadım ben. yazlık ceket ve kask ikilisiyle götürüyorum

kaliteli bir koruma demiri baya iş görüyor başka bir şeye gerek yok bence

motora kasko gerçekten saçma derecede pahalı, çok gereksiz geliyor. coverladığı en önemli şey hırsızlık onda da çamura yatıp ödeme yapmazlar yapsalar da eksik olur gibime geliyor ben bulaşmadım o yüzden
Sosyal ağlarda paylaş

Honda 1 ve 2 ye giitysen arada 10 K km yapmıssındır heralde 700 u almadan once diye umut ediyorum. Sonra kıyafetlerın tamam. Motora karter koruma ve blok koruma taktır. Ki yatırdıgında grenaj fazla zarar gormesin. Sonra 1.5 sene once ya zaten 30 -40 la gideceğim bir bisiklet yarısı gorevımde giymediğim bot yuzunden ( full koruma vardı ustumde sadece bot yoktu ) sag ayak bılegım kırıldı ve hala cekıyorum 7 aylık tedavı sonrası 4 ayı yatarak gecen.

Hafif bot mot yalan.. Kusur5a bakma ilk baştan sert tepki koyayımki patiden bir patinin zarar görmesini engellemiş olayım ...Motor gzel allah tekerıunı duz bastırsın ..
Sosyal ağlarda paylaş

kasko konusunda diğer arkadaşlarla hemfikirim. gerek yok gerçekten.

ekipmanını almışsın hayırlı olsun. güvenlik en önemli şey. malum şeytan aleti motor. tampon yok, tüm koruma sensin neredeyse.

düşmeler için takozlar var (takoz dediğime bakma adı öyle işte), koruma demirleri vs işini görür.

motorun çok ufak değil, ilk motor kullananlarda bir gaza gelme durumu olabiliyor dikkat et. ben bile cbr 125 ile aldığım ikinci gün makasa girip kamyonun altına girmiştim. ki kendimi sakin diye nitelendiririm genelde. öyle hız mız işim olmaz derdim ağzımın payını aldım.

yabancı yere gideceksen motorun göz önünde olsun mümkünse, hatta alarm çeşitleri var bir araştır derim. korkutması açısından. ben motorumu aldıktan 6 ay sonra çaldırdığımdan çok hassasım böyle konularda.

trafikte kendine güvenmedikçe araçların arasından hızlı hızlı geçme, duran trafikte adamlar kapılarını açıp yere tükürebiliyor. istanbul için konuşuyorum çok şerefsiz var. e-5 te kafama içi dolu 1lt lik coca cola şişesi atmışlardı hareket halindeyken. her zaman tetikte ol açıkçası, motor sevmeyen çok insan var. 6 ay kullandım 2 kaza yaptım. birincisi dediğim gibi aldığım ikinci gün makasa girdim. ikincisi ise, orman yolunda hyundai camcı pickup arkamdan sıkıştırdı, çarptı ve kaçtı. adam öldürmeye çalıştı bildiğin. tamamen kasti.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam guzel bir motor almıssınız oncelikle hyrlı olsun, tekeriniz düz bassın, fakat bahsettiğiniz tecrubeler için oldukca erken gecmissiniz 700cc ye, benim size nacizane tavsiyem daha dusuk cc li bir motor ile baslamanız, keza 700cc 75bg bir motor min 2-3 senelik dusuk cc de tecrube gerektirir.

Gelelim boy mevzusuna, boyunuzun da min 1.80 olması sehir ici kullanım icin olmazsa olmazdır daha kısa boylu iseniz honda cbr 250 ve sonrası kawasaki er-6n (aparat ile alcaltılabiliyor) buna nazaran daha iyi bir seçim olur, kaldırım vs gibi yuksek yerlerde ayagınız bosluga gelirse sonucları kotu olabilir, ayagınızın tamamı yere temas etmeli.

Kask, eldiven, korumalı mont ve pant olmazssa olmaz zaten :) cok basit bir ornek vermek isterim, basınızı mutfaktaki dolabın kapagına vurmayan yoktur sanırım, carpma hızınız ortalama 4-5 km/h dir varın gerisini siz hesab edin, ayrıca kafa benim istedigim gibi binerim diyenler oluyor, abicim sana ben 20km/h hızla carpsam sen gidip kafanı biryere vursan, senin kask kafalılıgının cezasını insanlar cekmek zorunda değil..

Yaklasık 10 senedir ist trafiginde degiisk motor tecrubelerim oldu, bandit, fazer, 600f, 600rr, burgman ve sonrasında 1000rr, ve her birini en az 2sene kullandım 1000rr haric, o makine bana nedense ic guven vermedi yada ben hazır degildim, sakaya gelmez hocam aman diyeyim.

Edit: bende burgman sonrası bandite gecis yapmıstım, atlattıgım kazaların sayısını hatırlamıyorum bile o kadar cokki, umarım demek istediklerimi anlamıssınızdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Trafiği, özellikle sürücülerin ne yapacağını iyi analiz etmen lazım. Araba tecrüben varsa bunu kolayca yaparsın zaten, onun dışında frenleme çalış bol bol, frenler vücudunun bir parçası gibi olsun. Hangi durumda nerede duracağını iyi hesaplamalısın, araba gibi kolay durmuyor bu aletler.
Sosyal ağlarda paylaş

Jeeztro said:

trafikte kendine güvenmedikçe araçların arasından hızlı hızlı geçme, duran trafikte adamlar kapılarını açıp yere tükürebiliyor. istanbul için konuşuyorum çok şerefsiz var. e-5 te kafama içi dolu 1lt lik coca cola şişesi atmışlardı hareket halindeyken. her zaman tetikte ol açıkçası, motor sevmeyen çok insan var. 6 ay kullandım 2 kaza yaptım. birincisi dediğim gibi aldığım ikinci gün makasa girdim. ikincisi ise, orman yolunda hyundai camcı pickup arkamdan sıkıştırdı, çarptı ve kaçtı. adam öldürmeye çalıştı bildiğin. tamamen kasti.

trafik cahil oçlarıyla dolu.
Sosyal ağlarda paylaş

şu an sabahları biniyorum, yarım saat tur atıyorum daha trafige cikmadim sanmiyorum kısa vadede çıkayım. daha halen alısamadım motor olayına baya korkuttu açıkcası gucu aletin.

sigortayı sair sigortada yaptırdım gecen gun...iyi fiyat veriyorlar bence.

koruma demirlerini bekliyorum şimdi kartel koruma ve iki parca motor koruma sipariş ettim touratechden.

elcik korumayı ve otomatik yağlamayı bmwden alacam herhalde touratech in tipini begenmedim acıkcası.

boyum 1 85 oldugundan sorun yasamıyorum motorda cok agır degıl kontrol edebiliyorum. ilk amacım kendi hatamdan dolayı kaza yapmayacak duruma gelmek. bunun içinde trafige cikmadan çalısıyorum.

bundan sonra allaha emanetiz hakikaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...